ОСНОВНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ Х5

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

ОСНОВНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ Х5

Мнение от bmw_mania1 » 12 Юли 2011, 23:17

здравейте колеги,

заплюл съм си бмв х5, но нямам никаква информация за тази кола. Освен, че е супер яка на външен вид и бързо върви нищо друго не знам. Знам и че не се сменя агренаж, понеже е с верига.
Ако може опишете ми кои мотори да не си взимам ако имат слабо място? Изобщо има ли тази кола слаби места?Дали е по-добре дизел или бензин? Гледах, че има и на газ с оригинална газова уредба от БМВ.
ще съм ви признателен ако ми помогнете по-лесно да направя своя избор.

Георги

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 3.0 CSi

Re: ОСНОВНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ Х5

Мнение от LABRISS » 13 Юли 2011, 9:31

Колега на първо време виж тази тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=36451&highlight=bmw+x5
Хубаво си се ориентирал към Х5 но трябва да знаеш че разходите по нея са подобаващи на удоволствието от карането.Като цяло здрава и надеждна но не и без слабости.Най-важната е автоматичната скоростна кутия - до 2003 година е американска GM и това е най-слабото място на Х5.Трябва да се сменя маслото и филтъра й редовно на около 80хил км. иначе шанса да замине е голям въпреки че от БМВ казват че маслото е до живот т.е. не се сменя но сам се сещаш че това е невъзможно.Погледни ходовата част задължително преди покупка защото не се знае как е карана.Пробвай дали всички ел.джаджи работят защото са много и е досадно да почнеш да ги оправяш една по една.Колкото до мотора - там е една дълга тема и зависи какво търсиш общо взето.Не е тайна че най-разпространен и универсален е 3.0 дизел 184/218 к.с. а вече лакомите и мощните бензинови са друга категория.Колкото до най-слабия бензин 3.0i - аз не ти го препоръчвам.По-евтина поддръжка има от дизела но харчи много и е муден и не е приятен за каране камо ли в града.Разбира се това е лично мнение и ти сам трябва да си направиш сметката.Дано поне малко съм помогнал.Успех с избора :yes:

Горното важи за модел Е53 от до 2000 до 2007
Последна промяна LABRISS на 13 Юли 2011, 10:03, променена общо 1 път
The only thing to FEAR is running put of BEER!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Юли 2011, 9:53

Старото( Е53 ) или новото( Е70 )? Оригинална газова уредба от BMW? Няма такова нещо..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 13 Юли 2011, 12:05

Не смятам, че газта на подобен автомобил е добра идея. Щом искаш да ти е нормален разхода скачай на 3.0д
Вярно, че кефа няма да е като в бензиново 4.6, но пък като се замислиш за разход, данък, застраховка и настръхваш като се сетиш колко трябва да платиш на едното и на другото. Задължително преди покупката пълен преглед в добър сервиз - диагностика, ходова част и т.н.
Както споменаха колегите по-горе слабо място е скоростната кутия, също така виж в какво състояние са рейката и каретата, защото често са тръгнали.
Изображение

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6