Сериозен проблем с E39 523i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528i
- Мечтае да кара: Самолетоносач
Сериозен проблем с E39 523i
Здравейте колеги!
Моля ви за помощ относно един сериозен проблем с E39 523i '99 (малък борд).
Накратко той е следният:
На таблото ми светва индикатор за заден десен фар. Всичко е наред с него крушката си функционира и работи идеално.
Но именно заради него, не мога да заключа колата си нормално, постоянно ми се включва алармата и не съм сигурен как да процедирам.
В гаража ми си стои, така че не ме е страх.
Направих:Системен TEST на борда направо от борд менюто. - Без резултат.
Нямам възможност да отида на сервиз тъй като съм силно ограничен във времето, за да се направи хубава сервизна диагностика.
Всякакви съвети са добре дошли.
Благодаря.
Моля ви за помощ относно един сериозен проблем с E39 523i '99 (малък борд).
Накратко той е следният:
На таблото ми светва индикатор за заден десен фар. Всичко е наред с него крушката си функционира и работи идеално.
Но именно заради него, не мога да заключа колата си нормално, постоянно ми се включва алармата и не съм сигурен как да процедирам.
В гаража ми си стои, така че не ме е страх.
Направих:Системен TEST на борда направо от борд менюто. - Без резултат.
Нямам възможност да отида на сервиз тъй като съм силно ограничен във времето, за да се направи хубава сервизна диагностика.
Всякакви съвети са добре дошли.
Благодаря.

- Стоян 1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 530d
Re: Сериозен проблем с E39 523i
виж си третия стоп,но
едва ли алармата се пуска от него
едва ли алармата се пуска от него
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Я покажи на снимка, какво точно ти показва на борда, че имам едни съмнения за затварянето на задния капак.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
mad_presley написа:... че имам едни съмнения за затварянето на задния капак.
Май там ще е разковничето за тая зла аларма. От изгоряла крушка няма логика да ти се включва алармата. Не си казал дали алармата е оригинална или допълнително поставяна.
ПС: Оправи си поста в часта "индикатор за заден десен фар", че да не те цитират в темата с бисерите на форума.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Може крушката да си е тръгнала, и на мен така на другата кола точно 1 месец преди да сдуха крушката почна ми цвили борда че разбираш ли не ми работи крушката. Чека работи на съпротивление и като си затръгва някоя крушка тя малко или много си променя съпротивлението и за това компа я засича.
- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
Това, което индикира на таблото е това :
http://www.youtube.com/watch?v=uhB9evZg ... page#t=47s
С Малкия борд съм, но от клипчето вижте:
ИКОНКАТА НА Колата - Светлината -Индикатора за ЗАДЕН ДЕСЕН СТОП, само тази ми излиза. и Гонга ми Сигнализира за нея...
Възможно ли е от слаб акумулатор да ми пищи за нея?
http://www.youtube.com/watch?v=uhB9evZg ... page#t=47s
С Малкия борд съм, но от клипчето вижте:
ИКОНКАТА НА Колата - Светлината -Индикатора за ЗАДЕН ДЕСЕН СТОП, само тази ми излиза. и Гонга ми Сигнализира за нея...
Възможно ли е от слаб акумулатор да ми пищи за нея?

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колега, алармата няма абсолютно нищо общо с крушките и не се включва дори и нито една светлина да не ти работи, ако ще и късо да има. Както ти казаха по-горе, провери си третия стоп или смени всички крушки с нови-качествени. Понякога дори и да свети крушката не дава съпротивлението, което е заложено в LCM и ти светва чека.
Проблема с алармата е съвсем отделен от крушките и без диагностика няма начин да се отгатне какво точно и има, без да си казал с каква аларма е, има ли червен бутон отдясно на километража (или въобще някъде около него), има ли обемни датчици...
Може да се включва заради повреден обемен датчик, тилт сензор, изгорял предпазител и т.н.
Гледам си добавил това в мнението си. От слаб акумулатор може да ти се включва алармата, но не и да ти отчита изгоряла крушка.
Проблема с алармата е съвсем отделен от крушките и без диагностика няма начин да се отгатне какво точно и има, без да си казал с каква аларма е, има ли червен бутон отдясно на километража (или въобще някъде около него), има ли обемни датчици...
Може да се включва заради повреден обемен датчик, тилт сензор, изгорял предпазител и т.н.
zenthel написа:Възможно ли е от слаб акумулатор да ми пищи за нея?
Гледам си добавил това в мнението си. От слаб акумулатор може да ти се включва алармата, но не и да ти отчита изгоряла крушка.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Имах същия проблем като твоя, когато купих колата, светеше ми индикатора за крушка отзад отдясно, но всичко си светеше и предишния собственик ми даде едно транзисторче мисля, че беше вече не помня и каза да разглобя управлението на стопа и за да запоя новия елемент. Направих го и до ден днесшен няма проблем. Стоповете са ми фейслифтови
Успех

- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
Крушката бе за смяна, смених с друга (0.50 лв). Старт. Стоп, пак Старт и готово!
Благодаря ви.
Благодаря ви.

- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание

Колега, на мен ми се включваше алармата и се оказа, че буксата на идикатора за предния капак (на снимката) беше поизлязла и не правеше хубав контакт!
10 мнения
• Страница 1 от 1