Проблем с парното.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
Проблем с парното.
Колеги имам някакъв странен проблем с парното. С климатроник съм (двузонов), пускам да духа на 32.0 градуса и то духа само студено и то яко студ. Иначе духа от всякъде но само студено. Топлото не тръгва, ходих на диагностина нищо не излезе. Помогнете. Мерси предварително 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Проблем с парното.
врътката на централната конзола я направи на червено и другия вариант е кланчета на парното при условие че ти е наред охладителната система и водната помпа
Барай шишарката Минкеее ....
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
мммммм даа първо охладителната течност после клапаните +1,макар че клапаните малко не ми се вярва да се прецакат двата едновременно.....
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Ако не е проблем в обезвъздушаването, най-вероятно са клапаните и помпата за купето:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444318
Лесно и бързо се сменят - струват около 400$ нови, стари да ги купиш ще се случи същото, добрата новина е че лесно се 'рециклират' и сам може да се справиш:
http://www.laczik.org/BMW/repair/E38_he ... ndex.shtml
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1555088
Тъпото е че се продават комплект, въпреки че помпата се намира отделно. Иначе има някакви варианти да се смени с универсална. При мен помпата работи, но не върти водата. Най-вероятно е турбинката която явно е магнитно закрепена
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444318
Лесно и бързо се сменят - струват около 400$ нови, стари да ги купиш ще се случи същото, добрата новина е че лесно се 'рециклират' и сам може да се справиш:
http://www.laczik.org/BMW/repair/E38_he ... ndex.shtml
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1555088
Тъпото е че се продават комплект, въпреки че помпата се намира отделно. Иначе има някакви варианти да се смени с универсална. При мен помпата работи, но не върти водата. Най-вероятно е турбинката която явно е магнитно закрепена
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
Погледнах там и видях някакъв датчик. Дали проблема не е от него въпреки, че щеше да излезе на диагностика.
- MARIO5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е-36 325/Е-38 740IA
- Мечтае да кара: Alpina B10
Здравеи колега.Ако все още имаш същия проблем ще ти кажа аз какво направих.Моята е същата
При мен също духаше студено.Казваха ми много неща1.Циркулираща помпа на радиатора2Двоиният клапан от ляво на двг3единичният клапан от ляво на двг.Свалиха ми радиаторите на парното и ги прочистиха,направиха ми баи пас на единичният клапан ,/може и на двоиният /зависи кои работи и кои не.Клапаните комплект струват общо около 960 лв и само с поръчкаа,цирк.помпа е 380лв .Така ч направи си вбаи пас и караи докато ти изпаднат др или рециклираи.Надявам се да съм помогнал
При мен също духаше студено.Казваха ми много неща1.Циркулираща помпа на радиатора2Двоиният клапан от ляво на двг3единичният клапан от ляво на двг.Свалиха ми радиаторите на парното и ги прочистиха,направиха ми баи пас на единичният клапан ,/може и на двоиният /зависи кои работи и кои не.Клапаните комплект струват общо около 960 лв и само с поръчкаа,цирк.помпа е 380лв .Така ч направи си вбаи пас и караи докато ти изпаднат др или рециклираи.Надявам се да съм помогнал
Които не може да си позволи БМВ кара Мерцедес!!!!!!!
- lariii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5
Колеги , и аз имам същия проблем вчера купих колата и не знам какво да правя.Видях че темата не е довършена ако си разрешил проблема моля драсни един отговор
))))

-------------------------------------
Ако замълчиш ще постигнеш две неща:
1. Можеш да научиш много.2. Никой няма да разбере колко си тъп.
Ако замълчиш ще постигнеш две неща:
1. Можеш да научиш много.2. Никой няма да разбере колко си тъп.
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
И аз да се доизкажа по темата.
Проблема при мен се оказа че помпата по компютър работи, а самата тя не се усеща да работи. Купих друга - употребявана и я смемих. Оказа се че моторчето е спряло но консумира ток, нагрява се и не върти. Иначе ако проблема е в клапите - гледам хората ги чистят и презапояват и са в бизнеса.
Проблема при мен се оказа че помпата по компютър работи, а самата тя не се усеща да работи. Купих друга - употребявана и я смемих. Оказа се че моторчето е спряло но консумира ток, нагрява се и не върти. Иначе ако проблема е в клапите - гледам хората ги чистят и презапояват и са в бизнеса.
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Хайде и аз да се оплача от един "бял кахър"
На задната седалка не ми духа нито топло.. нито студено. Не че ми е много терсене - нали не се возя отзад... ама така си е направо като "втора класа"
Някой с идеи да каже къде какво да проверявам ?
Ако е нещо сравнително дребно ще го правя, ако не.... ще чака
Мерси предварително
На задната седалка не ми духа нито топло.. нито студено. Не че ми е много терсене - нали не се возя отзад... ама така си е направо като "втора класа"

Мерси предварително
Клапи нещо,въздухопроводи.....управление,а за да не ти плямпам глупости, напрАВИ ЕДНА ДИАГНОСТИКА:)
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
St-George написа:Хайде и аз да се оплача от един "бял кахър"
На задната седалка не ми духа нито топло.. нито студено. Не че ми е много терсене - нали не се возя отзад... ама така си е направо като "втора класа"![]()
Мерси предварително
На тази кола съм сменявал клапаните с такива от 740, които разбира се са 1:1 от автоморга, човека каза 100лв. и като ме видя, че свалям с кеф ми казва: 150 иначе ми ги оставяш и му дадох 120 накрая.
В крайна сметка там няма какво да се счупи и могат да се рециклират спокойно. Аз бих препоръчал без байпаси на тези води отзад, щото за забити дълбоко и ако протече ще ти се види черен живота!
Поздрави и оправяй клапаните!
11 мнения
• Страница 1 от 1