engine failsafe program ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

engine failsafe program ?

Мнение от CONAN » 10 Юли 2011, 14:09

Имам от известно време тоз проблем ,изписва ми тази грешка и колата влиза в авариен режим.Последния път се получи ,когато минавах през гърбица и не подадох достатъчно газ .Изписа на борд компютъра engine failsafe program и светна тоя индикатор
Изображение
След загасяне на двг грешката изчезна но индикатора остана да свети още 15 мин ,след което загасна.
Ако някой може да ме насочи къде е проблема ,ще съм много благодарен.Ходих преди на диагностика ,но не можаха да ми кажат от какво е,само изчистиха натрупаните грешки.
:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Re: engine failsafe program ?

Мнение от mishoval » 10 Юли 2011, 14:54

CONAN написа:Имам от известно време тоз проблем ,изписва ми тази грешка и колата влиза в авариен режим.Последния път се получи ,когато минавах през гърбица и не подадох достатъчно газ .Изписа на борд компютъра engine failsafe program и светна тоя индикатор
Изображение
След загасяне на двг грешката изчезна но индикатора остана да свети още 15 мин ,след което загасна.
Ако някой може да ме насочи къде е проблема ,ще съм много благодарен.Ходих преди на диагностика ,но не можаха да ми кажат от какво е,само изчистиха натрупаните грешки.
:bchug:

На газ ли си колега? При мене се появява при бедна смес! Но не ми е светвал надписа.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 10 Юли 2011, 15:07

Изображение

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 10 Юли 2011, 15:17

Не на бензин съм.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 10 Юли 2011, 23:00

диагностика бе хора!!!! ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 10 Юли 2011, 23:27

:mrgreen: другият път я "дръж в обороти" че да не скъсаш нещо като я "изгасяш под товар" ( като новобранец шофьор при потегляне )... електрониката ти отчита това и изписва тази грешка... клапата за празен ход може да ти прави проблеми
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 11 Юли 2011, 6:57

LUCIFER'S написа::mrgreen: другият път я "дръж в обороти" че да не скъсаш нещо като я "изгасяш под товар" ( като новобранец шофьор при потегляне )... електрониката ти отчита това и изписва тази грешка... клапата за празен ход може да ти прави проблеми

Забравил съм да пиша ,че колата е автомат ,така ,че едва ли мога да я загася като новобранец.
Това за клапата ще го проверя ,ходих на диагностика,не можаха да ми кажат от какво е,писал съм го 1-я пост.

Назад към E39