Спонтанно гасене и самоволно вдигане на обороти на e34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 524 td
Мечтае да кара: BMW 318 is

Спонтанно гасене и самоволно вдигане на обороти на e34

Мнение от slimarov » 08 Юли 2011, 23:25

Привет колеги,проблемът е в това,че при ход автомобила реагира странно като се гаси или самоволно си подава газ.Не крия,че съм от не много запознатите с техническите проблеми,и реших да се допитам до по вещи уж от мен хора.Чух доста версии и съм страшно объркан,като цяло незная какъв ход да предприема.Та предположенията са :
-ГНП
-Демпферен маховик
-Компютри

Много моля някои по запознат да даде мнение ,за да зная какво трябва да търся предприема и така нататък.
Благодаря ви много предварително :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Спонтанно гасене и самоволно вдигане на обороти на e34

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Юли 2011, 10:18

Маховика според мен не може да е причина за проблема ти. Погледни плочката на ГНП-то. Очевидно помпата сама подава и спира горивото към мотора, за това гасне или се форсира сам. Проблема може да е и в горивни регулатори, управление на помпата и т.н. Уви, не съм толкова запознат с дизелите, нека и другите колеги да изкажат мнение. Но по пътя на логиката това виждам аз като възможни проблеми.

Потребител
Аватар

Мнение от slimarov » 09 Юли 2011, 13:41

Благодаря @Dirty M5 driveR нека и други по запознати да изкажат мнение , ще ви бъда много благодарен :) :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 09 Юли 2011, 20:52

и аз съм за плочката на ГНП-то
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от slimarov » 10 Юли 2011, 12:11

Допитах се до още някого ииии сподели ,че е много вероятно да е и маховик,обоснова ми се с това,че датчик на маховика е възможно да подава грешна информация на помпата и от там да идва цялата адски объркана история пфффф :dunno: :dunno: :cry: :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: вАна

Мнение от Kassara » 10 Юли 2011, 13:01

въздух в системата,лоша нафта,ГНП

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 10 Юли 2011, 23:11

slimarov написа:Допитах се до още някого ииии сподели ,че е много вероятно да е и маховик,обоснова ми се с това,че датчик на маховика е възможно да подава грешна информация на помпата и от там да идва цялата адски объркана история пфффф :dunno: :dunno: :cry: :banghead:

Ама колега ти точно пишеш датчика на маховика е възможно да дава грешната информациа ( и то я дава на компа , а не на ГНП ) а кво общо има маховика освен да му е паднал някой репер и оттам датчика да чете 5 броя или по-малко и затва компа да се ошашавя иначе друго кво да му е . Виж датчика кол. вал да погледнеш си е друга бира и има писано и за него сваляш и чистиш от полепнали стружки ( понеже е магнитен ) и други буклуци , чистиш му буксата с контактен спрей хубаво и пак караш да видиш има ли ефект.

Назад към E34