Проблем при загрял мотор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем при загрял мотор
Здравейте, прочетох доста теми, но не открих 100 % идентичен проблем на моят. Смених вчера датчик колянов вал, МАФ сензор (или дебитомер..нз дали са едно и също нещо), както и клапан картерни газове.
Колата стартира нормално при студен мотор, загрява нормално и след като температурата отиде между 95 и 100 градуса градско каране започва едно притрисане след подоване на газ.Това се случва до 1000-1200 оборота.След като започне да се появява това притрисане колата пали трудно и нестабилно, с доста държане на стартера.
Моля някой ако има идея какво може да е по-точно да помогне.
Поздрави
Колата стартира нормално при студен мотор, загрява нормално и след като температурата отиде между 95 и 100 градуса градско каране започва едно притрисане след подоване на газ.Това се случва до 1000-1200 оборота.След като започне да се появява това притрисане колата пали трудно и нестабилно, с доста държане на стартера.
Моля някой ако има идея какво може да е по-точно да помогне.
Поздрави
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Проблем при загрял мотор
Т'ва ТДС ли е?!
Земете пишете за какъв двг става въпрос де,дизела и бензина нямат почти нищо общо!
Земете пишете за какъв двг става въпрос де,дизела и бензина нямат почти нищо общо!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Що не и направиш една диагностика ?!? Може в някой от датчиците да е проблема ? Свещи сменял ли си , бубините как са ?
Вчера я оставих да и сменят свещите, бубините нямам представа как са. След смяната на свещи пак я покара и проблема си оставаше, както и със скорост 100-120 на кикдаун прекъсваше и и беше прекомерно трудно да вдигне скорост. На място като я форсирам го няма това прекъсване. Оставил съм я за диагностика, трябва да ми се обадят днес да кажат какво е положението, но все пак ми се щеше да предварително ако може да избистрим нещо 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
залагам на датчик колянов вал, но както казаха колегите първо диагностика. ако сменяш датчици, задължително с оригинални!!! алтернативните карат цял ден 

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Лули,бoбини..... 

Последна промяна iliew на 12 Юли 2011, 19:41, променена общо 1 път
NAPSTERS написа:залагам на датчик колянов вал, но както казаха колегите първо диагностика. ако сменяш датчици, задължително с оригинални!!! алтернативните карат цял ден
Сменил съм го с неоригинален такъв (датчик колянов вал), ще изчакам диагнозата от БМВ и дано там да е проблемът !
Оказа се, че след изчистване на грешката от дебитомера колата се държи нормално. Покарахме я с 1 от техниците от БМВ и нямаше проблеми, но за огромно съжаление като си тръгнах от там забелязах едно съвсем леко замисляне около 3600-3700 оборота, след което отново поема. За съжаление не съм в БГ и трябва да пътувам днес или утре и съответно трябва да мина 2000 км.. Ще я покарам днес да видя как е и се надявам да няма повече изненади.
Поздрави
Поздрави
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
нема такъв филм, като чистене на грешка и колата се оправя. важното е че колата ти върви и си доволен!
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
На мен ми правеше същото с дебитомер не Сименс, а компютъра на колата ми е Сименс. Като сложих оригинален, заспа.
Тези германци, мама им стара, така са ги направили електрониките, като че ли познава от коя марка си сложил. Датчик колянов, разпределителен, дебитомер, ако не сложиш оригинален - не го харесва и това е.
Китайците могат да ги правят по 20 лева вместо по 180, и то не вярвам да са по-долнокачествени, защото те правят и компютри и плазми и какви ли още не суперпрецизни продукти. Но на, германската машина си иска германски части, както се казва - козата си сака пръч.
Тези германци, мама им стара, така са ги направили електрониките, като че ли познава от коя марка си сложил. Датчик колянов, разпределителен, дебитомер, ако не сложиш оригинален - не го харесва и това е.
Китайците могат да ги правят по 20 лева вместо по 180, и то не вярвам да са по-долнокачествени, защото те правят и компютри и плазми и какви ли още не суперпрецизни продукти. Но на, германската машина си иска германски части, както се казва - козата си сака пръч.
Пише се БОБИНА

Тези коли не се оправят сами,и не можеш да я оправиш почти на 99% без да имаш диагностична апаратура!
Както ти каза Милен,няма такъв филм само с чистене на грешката,колата да се оправи!
Само с чистене на грешките,че ще се оправи колата,може да ти каже само човек,който не разбира изобщо от коли

Тези коли не се оправят сами,и не можеш да я оправиш почти на 99% без да имаш диагностична апаратура!
Както ти каза Милен,няма такъв филм само с чистене на грешката,колата да се оправи!
Само с чистене на грешките,че ще се оправи колата,може да ти каже само човек,който не разбира изобщо от коли

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
meha написа:Пише се БОБИНА![]()
![]()
пак малко зависи от грешката и от марката

Барай шишарката Минкеее ....
Добре..не се е оправила само от грешката..съгласих се..човекът, който ми го каза се е занимавал с колата ми и едва ли нищо не разбира, след като е служител в официален сервиз на марката в Германия
Нека да кажем, че грешката е при мен, казал ми е или е направил нещо, което не съм дочул или доразбрал.
Колата за момента е наред !
Поздрави

Колата за момента е наред !
Поздрави
14 мнения
• Страница 1 от 1