Проблем със накладки за пореден път.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Проблем със накладки за пореден път.
Колеги от известно време имам проблем със свирене на накладките.
Пробвах с Bosch, Textar и накрая Bendix. Резултата е един и същ, няколко хиляди километра са добре, след това започва едно ужасно свирене, когато са загрети.
Ядосах се, смених наведнъж комплект задни и предни дискове с накладки отново Bendix за да е еднакво всичко, но отново свирят. Купени са от Даскалов.
По принцип съм спокоен шофьор и няма как да ги прегрявам до толкова. Ходих да ми проверят спирачната ситема и всичко си било наред. Минах и на канал за диагностика на спирачките и диаграмата е нормална.
Днес отново свалих предни накладки (защото чувам, че те свирят) и ги минах на шкурка за да падне най-горния слой, смазах задната им страна и забелязах че дисковете имат някакви странни язви. Прилагам снимка към темата.
Ако някой може да ми даде съвет за свиренето ще съм благодарен : )
Забравих да отбележа, че съм направил 4мм канал на предните накладки, но и това не помогна.
Пробвах с Bosch, Textar и накрая Bendix. Резултата е един и същ, няколко хиляди километра са добре, след това започва едно ужасно свирене, когато са загрети.
Ядосах се, смених наведнъж комплект задни и предни дискове с накладки отново Bendix за да е еднакво всичко, но отново свирят. Купени са от Даскалов.
По принцип съм спокоен шофьор и няма как да ги прегрявам до толкова. Ходих да ми проверят спирачната ситема и всичко си било наред. Минах и на канал за диагностика на спирачките и диаграмата е нормална.
Днес отново свалих предни накладки (защото чувам, че те свирят) и ги минах на шкурка за да падне най-горния слой, смазах задната им страна и забелязах че дисковете имат някакви странни язви. Прилагам снимка към темата.
Ако някой може да ми даде съвет за свиренето ще съм благодарен : )
Забравих да отбележа, че съм направил 4мм канал на предните накладки, но и това не помогна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Проблем със накладки за пореден път.
Незнам какви са тия Bendix... може би там е грешката, зашо не пробва с АТЕ 

На Даскалов частите са читави по принцип! Карал съм с бендикс-никакви ядове!
Покарай още малко така и виж как е....накладки скърцат по принцип и от натрупан прах отделян при спирането! Измиваш ли хубаво спирачните апарати като миеш колата?
Въпреки,че така като гледам дисковетепоне на снимката,за мене са си чао!
За Е39 предни дискове бяха около 260лв к-т,предните накладки и те бяха 260лв,задните са също толкова......не случайно са толко скъпи накладките,а и колата спира много повече от колкото с неоригиналните!
Покарай още малко така и виж как е....накладки скърцат по принцип и от натрупан прах отделян при спирането! Измиваш ли хубаво спирачните апарати като миеш колата?
Въпреки,че така като гледам дисковетепоне на снимката,за мене са си чао!
За Е39 предни дискове бяха около 260лв к-т,предните накладки и те бяха 260лв,задните са също толкова......не случайно са толко скъпи накладките,а и колата спира много повече от колкото с неоригиналните!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
за накладки колеги има специална паста с която се мажат подчертавам от вътрешната страна на от към феродото и си решавате проблема със скърцането
Барай шишарката Минкеее ....
anzak написа:за накладки колеги има специална паста с която се мажат подчертавам от вътрешната страна на от към феродото и си решавате проблема със скърцането
Не винаги помага ,пробвано...с оригинална паста точно за тази цел,намазва се накладката по цялата равнина,след което с пистолет за горещ въздух се нагрява равномерно навсякъде,докато буквално почне да се пържи пастата!Или поне това е метода които се използва при някой офиц.представители на автомобили!
Пак казвам,понякога помага,понякога не......много зависи от самите накладки!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
поне при марките БМВ оригинал Бош Ате и Рх помага на 100% и не се нагрява просто се маже
Барай шишарката Минкеее ....
anzak написа:поне при марките БМВ оригинал Бош Ате и Рх помага на 100% и не се нагрява просто се маже
Може,БМВ си е БМВ

Накладките скърцат най-вече от допира им в супортите и апарата...като взех моята Е39тка веднага смених предни дискове и накладки с Текстар, почистих много хубаво с телена четка супортите и намазах със специална грес на Текстар местата, където контактуват накладките със супортите . И скърцане досега не съм имал нито на студени, нито при изпечени спирачки 

meha написа:За Е39 предни дискове бяха около 260лв к-т,предните накладки и те бяха 260лв,задните са също толкова......не случайно са толко скъпи накладките!
Да не ги внасят пеш от Марс

Я па си бръмкам с накладки REMSA , ама при спиране е тиха като монахиня

ivoo написа:или като писа отговор много ти се е спяло.
Кое не разбра

Номенклатурен номер : 34116767061
Описание : ПРЕДЕН СПИРАЧЕН ДИСК
Ед.цена (с ДДС) : 128.47 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 34116761278
Описание : ПР НАКЛАДКИ
Ед.цена (с ДДС) : 267.12 BGN
Има наличност
Номенклатурен номер : 34216767060
Описание : ЗАДЕН СПИРАЧЕН ДИСК
Ед.цена (с ДДС) : 113.93 BGN
Има наличност
Номенклатурен номер : 34216761281
Описание : ЗАДНИ НАКЛАДКИ Е39
Ед.цена (с ДДС) : 184.81 BGN
Има наличност
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Стига се чепкахте с тези цени : )
Намазах обилно задната страна на накладките с някаква медена паста да видим дали ще има ефект.
По принцип има логика да свири от там, защото при по рязко спиране не се чува нищо, а предимно при по плавно и при ниска скорост.
Намазах обилно задната страна на накладките с някаква медена паста да видим дали ще има ефект.
По принцип има логика да свири от там, защото при по рязко спиране не се чува нищо, а предимно при по плавно и при ниска скорост.
meha написа:Кое не разбраЕто ти малко цени да си опресниш инфото
![]()
Да , аз точно това имах предвид , че ги носят пеша или от Марс, или от по далече защото ето тези накладки http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1309948143a.jpg съм купувал от U.K за 45 пауна. Ама както и да е , и без това темата е за друго. Кой колкото иска да плаща за нещо нереално висока му цена. Оторизираните сервизи вече станаха по големи измамници и от групировките и от банките и ....

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Би ли казал колега оторизиран сервиз в УК дето ще ми даде оригинални накладки за 45 паунда ? Или говорим за сайтове като onlineautomotive или Cheapeuroparts.com дето всичко е ,, approved´ ?
Не се заблуждавайте за цените, гарантирам от личен опит за английските онлайн магазини за части.
Ето тези са пълно менте и са ,,само'' 54 паунда
http://cgi.ebay.co.uk/BMW-Genuine-Front ... 52#vi-desc
Супер заводска цена при контейнер поръчка е 94 $ !!!!
Не се заблуждавайте за цените, гарантирам от личен опит за английските онлайн магазини за части.
Ето тези са пълно менте и са ,,само'' 54 паунда
http://cgi.ebay.co.uk/BMW-Genuine-Front ... 52#vi-desc
Супер заводска цена при контейнер поръчка е 94 $ !!!!
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Колега, аз съм с PAGID, предни и задни бяха май по към 100-120 лева. Вече 20 хил. км. никакви проблеми, спира си тихо и мазно. Вярно, имаше и по 50 лева, ама струва ли си ядовете, аз не мога да си представя като теб няколко пъти да ги свалям и слагам, да ги мажа, да ги чистя... че как ли пък като се прибера от работа няма да седна да пия една бира, а ще се занимавам за пореден път да сменям накладки?
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Нещо се измести темата...
Забелязах че Вюрт продават специална антискърцаща грес/паста за накладки.
В Дару също има такова
Номенклатурен номер : 83192158851
Описание : СМАЗКА
Ед.цена (с ДДС) : 1.66 BGN
Доколкото аз го разбрах - всички съединения на метал с метал по спирачната уредба трябва да се овъртолят с тази смазка - т.е. и захващането на самите дискове.
Забелязах че Вюрт продават специална антискърцаща грес/паста за накладки.
В Дару също има такова
Номенклатурен номер : 83192158851
Описание : СМАЗКА
Ед.цена (с ДДС) : 1.66 BGN
Доколкото аз го разбрах - всички съединения на метал с метал по спирачната уредба трябва да се овъртолят с тази смазка - т.е. и захващането на самите дискове.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2