Непостоянни обороти при Е30, 316, карбуратор
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Непостоянни обороти при Е30, 316, карбуратор
Оборотите варират между 700 и 1000, смукачът постоянно се включва и изклювва дори при загрял двигател.Преди години имах същия проблем и се оказа . че е от тампона на карбуратора. Смених го и се оправи.Обаче сега не е от него.Моля, просветените да помогнат.(изчетох всичко във форума по въпроса , но там се говори все за инжекциони).Благодаря предварително.
- viper
-
Не го плаши човека - първо да пробва с по-безболезнените неща, а ако не стане - тогава да отваря мотора.
Смело MAD_MAX - грабвай луфтомера и напред към клапаните. Ако не стане - диагностика. Там хем ще ти направят запалването, хем ще ти кажат заминал ли си е мотора. Мене ако питаш - НЕ Е! М10 е може би най здравия мотор на БМВ - така лесно не се скапва. По принцип 4-ри цилиндровите мотори си ги имат тия проблеми с оборотите - много са капризни от към реглаж. А, сетих се - виж дали някой маркуч за вакуум не се е извадил/скъсал или някой куплун да се е измъкнал. Може и това да е болката.
Успех
Смело MAD_MAX - грабвай луфтомера и напред към клапаните. Ако не стане - диагностика. Там хем ще ти направят запалването, хем ще ти кажат заминал ли си е мотора. Мене ако питаш - НЕ Е! М10 е може би най здравия мотор на БМВ - така лесно не се скапва. По принцип 4-ри цилиндровите мотори си ги имат тия проблеми с оборотите - много са капризни от към реглаж. А, сетих се - виж дали някой маркуч за вакуум не се е извадил/скъсал или някой куплун да се е измъкнал. Може и това да е болката.
Успех

[quote="viper"]Не го плаши човека -
Не го плаша просто споделям. Между другото преди ремонта оборотите ми варираха от 1000 до 1500 без значение дали двигателя е топъл или не. След това ... не знам
Трябва да питам комшията кво е правил по карбуратора
Ако е правил нещо де...
Не го плаша просто споделям. Между другото преди ремонта оборотите ми варираха от 1000 до 1500 без значение дали двигателя е топъл или не. След това ... не знам

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
5 мнения
• Страница 1 от 1