Ъпдейт на скоростна кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Ъпдейт на скоростна кутия
Някой от вас препрограмирал/ъпдейтвал ли си е мудул на колата? Подчертавам, че питам за програмиране, а не за кодиране.
Питам защото нещо взех да се надъхвам да си ъпдейтна трансмисията
. Имам SP41 файловете, но вътре не виждам EGS модула. А и като разглеждах схемата, видях че е директно свързано към CAS, DDE, KGM и DSC, плюс още няколко модула... Всичко ли трябва да ъпдейтна или само EGS;
Тенкс
Ъпдейт : VGSG90 е модула на кутия ако на някой друг му трябва
Питам защото нещо взех да се надъхвам да си ъпдейтна трансмисията

Тенкс

Ъпдейт : VGSG90 е модула на кутия ако на някой друг му трябва
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Re: Ъпдейт на скоростна кутия
Защо е необходим тоя ъпдейт
Моя опит показва че или го правиш както трябва в оторизиран сервиз и рискуваш нещо да се омаже или си го правиш сам и си готов да плащаш за изгорели електронни модули. Или пък колата ти не може да запали завинаги докато не смениш един куп електроника на стойност по-голяма от колата...

Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- vgza
- младши ентусиаст
-
Sapa написа:Защо е необходим тоя ъпдейтМоя опит показва че или го правиш както трябва в оторизиран сервиз и рискуваш нещо да се омаже или си го правиш сам и си готов да плащаш за изгорели електронни модули. Или пък колата ти не може да запали завинаги докато не смениш един куп електроника на стойност по-голяма от колата...
Защото:
1. не обичам друг да ми пипа колата
2. кефи ме да си я бърникам
3. не ми пука особено за модула, ако се пре*бе се купува нов и тва е
4. защото дори и да отида в оторивиран сервиз, откъде мога да съм сигурен че ще ми го направят като хората
Ако живеех в ГДР

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
За това,че си решил да си го правиш сам е ясно.Кажи ни колега какво ще се подобри след ъпдейта,каква ще е файдата от него...?
- vgza
- младши ентусиаст
-
peters75 написа:За това,че си решил да си го правиш сам е ясно.Кажи ни колега какво ще се подобри след ъпдейта,каква ще е файдата от него...?
Подобрено превключване на предавките -> подобрен комфорт вследствие на по-плавно превключване и подобрен разход

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Преди 2 седмици ъпдеитвах моята в оторизиран сервиз. 136лв, ми излезе процедурата. Софтуера ми беше от 2004. Сега съм с 2011 софтуер и разлика във вървенето и разхода няма. Единсвенно има промяна в навигацията, че тръгна още някоя друга екстра. Ама едва ли на някои ще му е приятно да сменя модули за по 1500лв. ако нещо не се получи при ъпдейта с цел да спести тези 136лв.
- vgza
- младши ентусиаст
-
hrpopov217 написа:Преди 2 седмици ъпдеитвах моята в оторизиран сервиз. 136лв, ми излезе процедурата. Софтуера ми беше от 2004. Сега съм с 2011 софтуер и разлика във вървенето и разхода няма. Единсвенно има промяна в навигацията, че тръгна още някоя друга екстра. Ама едва ли на някои ще му е приятно да сменя модули за по 1500лв. ако нещо не се получи при ъпдейта с цел да спести тези 136лв.
Пич ти не четеш ли? Мен щом не ме е*е да дам 1000лв за модул, мислиш ли че искам да го направя сам за да спестя 100 кирливи лева? Плюс това колата ти има над 20 различни модула, които са ти (или не са) флашнали. Нали се сещаш че навигацията ти няма много общо със скоростната кутия... А аз дали искам всичко да ми ъпдейтнат?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
vgza написа:Пич ти не четеш ли? Мен щом не ме е*е да дам 1000лв за модул, мислиш ли че искам да го направя сам за да спестя 100 кирливи лева? Плюс това колата ти има над 20 различни модула, които са ти (или не са) флашнали. Нали се сещаш че навигацията ти няма много общо със скоростната кутия... А аз дали искам всичко да ми ъпдейтнат?
Пич, не скачай така срещу хората !!!
Момчето е с ръчна скоростна кутия и затова няма как да усети ефект от ъпдейта в трансмисията

- vgza
- младши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:vgza написа:Пич ти не четеш ли? Мен щом не ме е*е да дам 1000лв за модул, мислиш ли че искам да го направя сам за да спестя 100 кирливи лева? Плюс това колата ти има над 20 различни модула, които са ти (или не са) флашнали. Нали се сещаш че навигацията ти няма много общо със скоростната кутия... А аз дали искам всичко да ми ъпдейтнат?
Пич, не скачай така срещу хората !!!
Момчето е с ръчна скоростна кутия и затова няма как да усети ефект от ъпдейта в трансмисията
Не скачам срещу никой, но просто взе да ми писва от безсмислени коментари. Прочети аз какво питам, те какво ми отговарят. Не съм отворил дискусия "За и против ъпдейта на даден модул", а съм задал точен и ясен въпрос. Защо трябва да има излишно коментиране и да се тварят темите? Защо трябва да ми се обяснява как не трябва да се циганя за 136лв?

Факта че колегата е с ръчка и се изказва в тема за автоматик, просто няма да го коментирам...

Мерси за вниманието

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Да моя грешка че не написах че съм ръчка
@vgza незнаех че тези които сме ръчки не трябва да пишем в теми за автоматици.
Споделям го защото го правих доста скоро а и има доста колеги които ги е страх да си ъпдеитнат колите точно заради тази причина- нещо да не изпищи, а и никои не те упреква ми ти сам скачаш.Аз както и всеки които пише коментари изказва своята позиция.
А теб като те гледам как се набираш, ако искаш и моторчето на чистачките си ъпдеитни

Споделям го защото го правих доста скоро а и има доста колеги които ги е страх да си ъпдеитнат колите точно заради тази причина- нещо да не изпищи, а и никои не те упреква ми ти сам скачаш.Аз както и всеки които пише коментари изказва своята позиция.
А теб като те гледам как се набираш, ако искаш и моторчето на чистачките си ъпдеитни

- vgza
- младши ентусиаст
-
hrpopov217 написа:Да моя грешка че не написах че съм ръчка![]()
Не става дума за това, че не трябва да пишеш защото си с ръчка, ами защото не разбираш напълно закакво иде реч

И какво общо има факта, че се дразня от некомпетентни коментари и моторчето на чистачките?

- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Ако научиш как да си смениш САМО софтуера на скоростната кутия - сподели, че аз от 6 месеца не намирам такова решение. Но пък намерих една 535d дето беше станала паметник след подобна операция 

Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Софтуера за манипулиране на отделни модули е WinKFP, част от вътрешнофирмения пакет Standard Tools (EDIABAS, NCS Expert, INPA и т.н.) на БМВ. С файловете SP41, които колегата каза че има, може да си обнови WinKFP с 41-ва версия, но без да обиждам никой, само с желание, непукизъм и готовност да си плати "дяволъка" няма да стане... Та по този повод "кратка" документация по темата.
П.С. Аз лично, въпреки че си работя спокойно с NCS Expert и "чувам" много немския език, не се хващам да работя с тая програма.
Успех!
П.С. Аз лично, въпреки че си работя спокойно с NCS Expert и "чувам" много немския език, не се хващам да работя с тая програма.
Успех!
Only dead fish follow the stream...
- vgza
- младши ентусиаст
-
MadChicken написа:Софтуера за манипулиране на отделни модули е WinKFP, част от вътрешнофирмения пакет Standard Tools (EDIABAS, NCS Expert, INPA и т.н.) на БМВ. С файловете SP41, които колегата каза че има, може да си обнови WinKFP с 41-ва версия, но без да обиждам никой, само с желание, непукизъм и готовност да си плати "дяволъка" няма да стане... Та по този повод "кратка" документация по темата.
Успех!
Не това питам колега, това го знам дето го пишеш. Само да уточня, че за момента версия 41 на WinKFP няма, само до 5.2.1 сме засега

Та пак ще си реформулирам въпроса - КОИ МОДУЛИ ДА СИ ЪПДЕЙТНА - разбира се въпроса е към хора дето знаят за какво иде реч и са го правили (на теория и аз знам)
Проблема идва от това че са взаимно навързани и ако след тва ми се наложи да ъпдейтна някой от модулите на ЦЦЦ, ше се гръмна, щот ъпдейтвам през ОБД и не ми се мисли
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Прекрасно знам кое коя версия е колега
. Говорим за версията на файловете за различните шасита екстрактнати от ISTA/P 2.41.0 DVD. По въпроса за зависимостите между версиите на модулите - едва ли някой ще ти каже това (тези които знаят си вадят хляба с това), а ако си супер голям ентусиаст - предполагам знаеш че тези зависимости са описани в Oracle базата данни на ISIS-а и също се обновяват с всеки ъпдейт.
От чисто любопитство - сигурен ли си че има нещо по-ново като софтуер специално за автомата от текущия ти? И въобще с коя версия ти е колата като цяло?

От чисто любопитство - сигурен ли си че има нещо по-ново като софтуер специално за автомата от текущия ти? И въобще с коя версия ти е колата като цяло?
Only dead fish follow the stream...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2