Разбойниците пак удариха ....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Разбойниците пак удариха ....

Мнение от lordlosh » 01 Юли 2011, 21:05

Здравейте наскоро си взех бмв 330д, а днес го намерих с разбита ключалка, без волан и без дясно огледало .......
Направо днеска като я видях ми стана лошо, колата беше паркирана под балкона ми и пак не им е попречило ...
Искам да попитам дали застраховката ще покрие всички и как ще се процедира, застрахован съм в Лев Инс, викнах полиция и мобилна група от Лев Инс, описаха щетите, препоръчаха ми те да ми я оправят в техен сервиз, вместо да ми плащат и се съгласих, обаче знам, че липсващи части застрахователите не плащат и ми е притеснено, те ми казаха да изчакам някаква бележка от полицията и тогава щели да действат или нещо такова .....
Искам да попитам, защото бях с М спортен волан, дали ще ми сложат нов и дали ще е пак М.
Освен шофьорската врата другите не искат да се отворят дори и отвътре, а акумулатора явно е заминал или нещо са му направили, защото колата не палеше .....
Ще ми сложат ли и нова ключалка и трябват ли и нови ключове ?
Забравих да спомена, че са я и одраскали по вратите, но аз имах леки драскотини и преди и в застраховката са писани ....
Предложиха ми някакъв сервиз Исо или Изо в Захарна Фабрика, аз живея наблизо и те казаха, че този бил добър, ако някой знае дали е добър да сподели, благодаря много и се извинявам, ако темата не е в правилният раздел, ама ми е много тежко и не го пожелавам на никой .....

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Re: Разбойниците пак удариха ....

Мнение от ludia » 02 Юли 2011, 10:08

И с бележка от полицията + молба до изпълнителния съвет на лев инст + многогодишна история и над 2 коли на мое има застраховани в лев инст неискаха да ми изплатят две емблеми и един лип спойлер. А и каското ми е валутно.
Има ли липси ти казват да си прочетеш договора и ако имаш все още претенции да ги съдиш.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 02 Юли 2011, 12:30

Аз за това питам, защото ние писахме там щети, дори посочих, че искам колата ми да се направи в техен сервиз, дори и сервиза отбелязах, смисъл написахме си щета и ми казаха, да изчакам само това от полицията, точно за това се чудя, а и все пак ключалката ми е разбита и то си личи от километри ......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 02 Юли 2011, 12:56

Съжелявам за случилото се колега .

Друго ми е интересно на мене , след като са и разбили ключалката на тая кола не се ли е разпищяла като са отворили вратата?
Изображение

Аватар

Мнение от ludia » 02 Юли 2011, 13:34

Изплащат се или се възстановяват само детайли от колата които са повредени в следствие на застрахователно събитие.
Запознай се какво е "застрахователно събитие" и кое не !
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 02 Юли 2011, 14:04

vvaskoo, мерси и за разпищяването не знам, колата ми е под балкона, но аз не съм чул нищо, а имам и куче, което по принцип лае на такива неща, интересното беше, че колата нямаше и акумулатор(смисъл беше паднал или прекъснат или не знам), а преди това имаше ....
ludia, братле, аз питам, защото не ми е ясно и не споря, дали ще ми платят, само ми е интересно, никой не ми е казал, че няма да ми платят или ние липси не плащаме, от мобилната група дойдоха, снимаха си, описахме си щетите и как ще се изплати и после викнахме пътна помощ и закарахме колата на техен паркинг, казаха, че те си покриват паркинга и ще ми платят пътната помощ с фактура, казаха ми като взема този документ от полицията, който щял да е готов след 3 работни дни, да го занеса в централният им офис и след това те щели да ми закарат колата в сервиза и да ми я оправят и да ми се обадят, като колата е оправена, казаха, че имали снимки на волана ми и това беше ...
Аз точно и за това питам, защото съм чувал, че липси не се плащат, но съм чувал, че когато има следи от кражба или нещо е счупено тогава се изплаща, както в моя вариант с ключалката .....

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 02 Юли 2011, 15:13

Колега, и аз искрено ти съчувствам! В каква държава живеем не е истина направо :banghead: Всеки ден, като отивам към колата си мисля дали ще е там М-волана, така че знам как се чувстваш.
За застраховката, ще ти платят липсващите части... само ако решат, т.е. ако имаш късмет (това без майтап). Общите условия на каското са писани от опитни юристи и клаузите са така засукани, че ако решат може винаги да се хванат за нещо и да не ти платят. А щетите все пак не са за значителна сума и разправията да ги съдиш е голяма. Дано всичко да се оправи безпроблемно! :driving:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 02 Юли 2011, 16:43

Колега, какво да ти кажа - кофти история, но за съжаление обичайна, за нашата мила София ... на мен също ми бяха разбивали ключалката под балкона :bang: , От тук насетне, това което може да направиш, е да обмислиш да си сложиш аларма с пейджър (към 250 -300лв.) и да замениш "заключващото устройство" както куките го пишат :mhihi: с блокче без патрон - наскоро имаше такава тема и там мисля, че съм написал ном. номер на въпросната капачка. Колата ти не пали, защото най-вероятно се е задействал имобилайзера - апашите са се целили във волана явно. Иначе имам известни познания в авто-застраховането и за съжаление ще ти кажа, че по-добре направо да почнеш да си търсиш нов волан и огледало 2-ра ръка. Предполагам те са свалени "професионално" и просто липсващи части няма как да ти платят. Въпросната служебна бележка пък, гледай да я вземеш навреме, защото после е голяма мъка да търсиш следователя които се предполага, че трябва да ти я даде. (междр. предварително се плаща 2.50 за такса. ). А за доверените сервизи - аз лично ползвам такива само за авто-тенекеджийски и бояджийски услуги. За останалото, е по-разумно парите - на ръка. И майната им на апашите :ranting: и давай напред :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 02 Юли 2011, 17:22

В доверения сервиз няма да ти сложат оригинални части, а "алтернативни" както се изразяват някои застрахователи. Оригинални слагат само ако колата е на възраст до 5 години, съответно тогава сервиза е на официален вносител на марката и там няма да имаш проблеми. Липсващи части не се плащат, презумпцията е, че можеш сам да си ги свалиш, да ти платят за тях и после да си ги сложиш обратно и така да си направиш кеш без да работиш. :winky:
Моят съвет е щом караш такъв екземпляр да го дършиш на платен паркинг и ще си спокоен. Каското не може да покрие всичко, което ни се иска на нас.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 02 Юли 2011, 17:42

Мръсни изроди,направо се замислям какво ли ще им се случи ако ги пипне човек точно в този момент направо нема да им се верва :ranting:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Аватар

Мнение от ludia » 02 Юли 2011, 19:50

batvlady79 написа:В доверения сервиз няма да ти сложат оригинални части, а "алтернативни" както се изразяват някои застрахователи. Оригинални слагат само ако колата е на възраст до 5 години, съответно тогава сервиза е на официален вносител на марката и там няма да имаш проблеми. ..................

Има вариант ако колата ти е до 10г. да си направиш каско в БулИнс със завишена ставка +25% на главницата, тогава при всяко застрахователно събитие колата ти ще се ремонтира в оторизиран сервиз на марката :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 02 Юли 2011, 20:35

batvlady79, аз я държах на паркинг, но колата ми е застрахована за 16000 лева и каското ми е около 1000 лева, данъци и глупости, а имам и още 1 Ауди и паркинга ми излиза доста солено, а и 1 приятел до скоро си държеше колата на паркинг и си ходеше с нея на работа само и през деня му свили огледалата и емблемата, така че .....
И аз знам, че липсващи части по принцип не изплащат, освен ако няма следи от кражба, тоест да е счупено нещо, както при мен, ключалката са я разбили, но ми е чудно защо тогава тея от мобилната група ме накараха да пиша и дори и начин на плащане и сервиз посочихме, те казаха, че ще ми я оправят колата и ще ми сложат същият волан, дори имали и снимки, те това ми е интересно, иначе ми е ясно, че гледат как да те прекарат, на Аудито за счупен прозорец от Бул Инс и за 2 драскотини с лек удар ми дадоха 255 лева общо, пълна гавра ....
Просто не е за живот в тая държава, човек не може да си купи хубава кола, аз дори не съм писал във форума и не съм показал колата, защото разбрах, че апашите ни четели и форума
...
ABCD0009.JPG

Ей това ми беше волана и много ме е яд, нищо, че не беше кожен ....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 02 Юли 2011, 21:00

Не съм я снимал колата след кражбата, не съм се сетил, веднага я закарахме на техния паркинг, защото те ми казаха така и след това уж щели да я карат на сервиз, след като им занеса документа от полицията ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 02 Юли 2011, 21:25

А бях се навил тъкмо за такъв волан :twisted: Това вече е 3-ти случай на кражба за такива волани.
Колега предполагам, че я знаеш тази тема :arrow: viewtopic.php?f=34&t=238000&start=90
Искренно ти съчуствам :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 02 Юли 2011, 22:33

Неприятна гледка.. :ranting: Ma*** им ****а!!!Много кофти колега,настръхвам като се сетя,че това може да се случи на всеки един от нас.Дано застраховката ти поеме всички щети.

Следваща

Назад към E46