Проблем със скоростната кутия при студен двигател!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Re: Проблем със скоростната кутия при студен двигател!

Мнение от DaveMF » 30 Юни 2011, 16:35

Мисля, че е нещо общо, защото от тампона по-скоро усещах вибрации в купето при различни предавки на студен двигател, защото ми казаха, че реално двигателя е предавал вибрациите си директно на шасито, а когато е студен, той е по-вибриращ, ако мога така да се изразя.

Но проблема със скоростите беше много ясно зависим от температурата на колата и при натискане на спирачка при даване на заден и само на заден - чуваха се накладките от скоростната кутия и то зверски. Така че мисля, че маслото е оправило проблема преди всичко. BTW, казаха ми, че е добра практика и на диференциала да се сменя маслото заедно с това на скоростите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530iA 2001
Мечтае да кара: M5,X6

Мнение от динго » 30 Юни 2011, 17:03

Не знаех за тези накладки ,бях разбрал само за вибрациите.Аз имах същия проблем преди време и се бях побъркал.Но тези тампони при автоматик са ......... :banghead: .Радвам се че проблема е решен :clap: .Кажи колко излезе процедурата$$$

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DaveMF » 30 Юни 2011, 17:08

Виж в темата за части, цялата фактура съм качил с данните и спецификациите на маслото на Дару Кар. Но съм перфектно доволен от професионализма на Дару Кар и въобще от цялата процедура.

Колата е перфектна сега и хората бяха уверени, че е необходима смяна на маслото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530iA 2001
Мечтае да кара: M5,X6

Мнение от динго » 30 Юни 2011, 20:43

Колега ти си доволен това е добре.Но аз съм потресен -лично мое мнение,не критикувам никого.Значи -въздушен филтър 91.32 лв :angel: и 22.00 :angel: за смяната му или нещо се бъркам .Като гледам ми се мрежават очите :kuku: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DaveMF » 01 Юли 2011, 11:38

Ами колата винаги е обслужвана така, с оригинални части и може би заради това никога не съм имал никакви проблеми с двигател или нещо около него.
Предпочитам да не спестя 30-40 лв, но да знам, че всичко е точно.

Най-фрапираща е разликата в цената на микрофилтърите, но най-вероятно активния въглен верно го има :)

Предишна

Назад към E39