Е46 325i? Не, мерси!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 11 Мар 2006, 3:43

аз съм на мнение че новите автомобили вървят и то доста в сравнение със старите и издухнали машини но мисля че един нов автомобил бил той е46 или е90 не може да ти достави такова удуволствие както примерно едно е30 ... или некой друг 20 годишен дарак :mhihi: истината е некаде там :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 11 Мар 2006, 3:44

kay написа:
Ultimate_driver написа:
А са го скопили за да го направят цивилизован и с ниски емисии.

Ето това е истината за съжаление.Убеден съм че ако се качиш на същата кола в Германия ще има осезаема разлика.

Едва ли. Новите двигатели (М54, N5х) са същите.

В америка няма бензин А95, най много 91 затова двигатели там са дефорсирани - с низка степента на сгъстяване, съответно и мощноста при същия обем е по низка от европейското изпъленение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 11 Мар 2006, 3:49

stenly написа:
kay написа:обикновено това е "проблема" с новите коли - прекалено добре си "крият" скоростта.
... и друго, автоматик ли беше или ръчка? Има огромна разлика.

Съгласен съм че добре си крият скоростта;
Но иде реч за ускорението: 3000 оборота на втора (?!) десния крак потъва до откат, гледам оборотомера и си мисля: "ей сега ше го забие, ей сега ше го забие ..." и проблема е че прекалено много пъти си го помислям докато го забие. А аз не съм точно бърз мислител.
Въпросното Е30 325 не оставяше време за размисъл.

Ръчка беше - писал бях по-горе, че е ръчка със спортно окачване.

То винаши като очакваш нещо по готино не се оправдават очаквания, когато не очакваш тогава приятно се изненадваш.
Твърдо високи очаквания си имал към тази кола за това се разочаровал. Ако някой щеше да ти каже преди да пробваш, че колата е тромава, сигурно подруго мнение щеше си имал сега

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Мар 2006, 5:04

Aurora написа:
kay написа:
Ultimate_driver написа:
А са го скопили за да го направят цивилизован и с ниски емисии.

Ето това е истината за съжаление.Убеден съм че ако се качиш на същата кола в Германия ще има осезаема разлика.

Едва ли. Новите двигатели (М54, N5х) са същите.

В америка няма бензин А95, най много 91 затова двигатели там са дефорсирани - с низка степента на сгъстяване, съответно и мощноста при същия обем е по низка от европейското изпъленение.

човече живееш в жестока заблуда
91 в USA = 95 в Европа... има едни неща RON, MON rating...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 11 Мар 2006, 8:35

:kuku: :kuku: ми след като Е30 е на 1283102831 години а Е46 все още е актуален модел (не говорим за България, тук и москвич 412 е актуален), нормално е от БМВ да са помислили за комфорта не мислиш ли?
Масово в новите коли не се усещат километрите!

Имах А8, карам си по магистралата и съм закротил 140 и се возя, говоря си с един приятел и ни е гот, но по едно време усещам, че нещо много бързо ги подминавам пичовете в дясното платно - като погледнах тя на 180, същата работа с новата 5 серия, не ви знам индексите на новите БМВ-та, 180 и в колата си е мноо добре.

Същото е и с А4 01-02г., 2.5ТДИ 180кс върви та се къса, ама вътре не го усещаш.

Тва колата да те лепи за облегалката и от там за предния джам, какво удоволствие е, аз не знам ама щом страдаш по Е30 сигурно е некъв кеф, който ти си го разбираш
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 11 Мар 2006, 10:41

Nasti написа: аз не знам ама щом страдаш по Е30 сигурно е некъв кеф, който ти си го разбираш

Nasti, и други хора го разбират... и ти ще го разбереш. И аз съм се возил и карал е30ката, за която Стенли споменава и в този автомобил първичните моторни усещания са налице.

Детерминантата в случая е какво търсим от един автомобил.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Мар 2006, 13:11

просто тенденцията е такава, всичко да става все по достъпно. продукти, които да се харесат на по-голяма група хора, по-лесни за употреба и т.н. и това не е само в автомобилостроенето. тука някъде бях срещнал една много точна приказка "едно време моряците бяха железни, а корабите дървени. сега корабите са железни, а моряците дървени". няма никакъв проблем да се направи Е46 да е толкова грубиянска като Е30, ама колко хора ще си я купят :?: :) само някакви маниаци... все пак Е30 си е доста опасна кола за каране, особено с голям двигател.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 11 Мар 2006, 23:34

[quote="Nasti, аз не знам ама щом страдаш по Е30 сигурно е некъв кеф, който ти си го разбираш[/quote]

е тука се обърка колега....някой път ще ти дам да покараш мойта за да разбереш за какво иде реч....БМВ никога повече няма да напрявят такава кола(Е30 325i),имам чувството че като са я правили тая кола отдел маркетинг на фирмата не е бил допуснат изобщо до проекта и пускането на пазара на модела....
И за финал ще ти цитирам малко от книжката на колата от раздел:
Multi-disc limited-slip differential

"A car also tends to spin round its vertical axis(centre of gravity) when
the power output is high or when load reversals occur on surfaces with a varying degree of grip.A GOOD DEAL OF SKILL IS REQUIRED TO CONTROL SUCH SKIDDING OR SPINNING,PARTICULARY WHEN DRIVING IN A HIGHLY ENTHUSIASTIC MANNER." :mhihi: :mhihi: :mhihi:

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 12 Мар 2006, 0:01

Не може да сравнявате Е30 с Е46 :idea: :idea: :idea:

В Е30 имаш чуството че си на пътя и звука от двигателя, гърнетата и по скоро пик-а на въртящ момент след 3500 оборота на М20Б25 създават друго впечатление!!!
И аз каот карам Е30 325 имам чуството че върви ужасно - но просто по различен начин се усещат нещата в различните автомобили!!!
В Е34 например (в сравнение с Е30) всичко е доста притъпено и изглежда че колата е мудна а на практика се получава че е точно обратното ;)

Аз съм казал че Е30-ките са коли за каране... усещането за пътя и скорост и всичко е много по силно от колкото в други модели!

Особенно при новите тендецийте са тези шумове, рязки граници във вървежа и т.н. да ги няма ;) Иначе колата със сигурност върви доста повече но просто притъпеното усещане създава това впечатление ;)

Карал съм мойта кола по магистралата с 230 км/ч и съм се возил е Е46 с 230 км/ч е разликата е от земята до небето!! С Е46-цата при 230 се равнява на мойта кола с 140 :mhihi: Въпрос на вкус ;)

Пожелавам на всеки по една Е30-ка за каране и друго БМВ по избор за возене :mhihi:

[steeN] написа: все пак Е30 си е доста опасна кола за каране, особено с голям двигател.
Това е много точно твърдение ;) :arrow: Просто се изисква да се сраснеш с колата за да и изпълниш възможностите 8)
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 12 Мар 2006, 1:57

Aвтомобилите които се изнасят за USA,нямат нищо общо с Европейските изпълнения,те там си имат една комисия която "скопява" всичко/дори и PORSCHE там не е същото/.Изнежен народ,който е ходил знае... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 12 Мар 2006, 2:18

Всеки истински BMW маниак е наясно с последното истинско BMW за каране, за каране по начина по които се кара и усеща един наистина подчинен изцяло на волята и уменията на водача автомобил, а не самоходен компютър с екологично удушен мотор, системите на които ти пречат да го караш. Имах удоволствието да притежавам 4 години Е21, а имам впечатления и от Е30 и нямам думи за възхвала на тези коли - КОЛИ ЗА КАРАНЕ И КОЛИ ЗА КАРАЧИ, а всичко след тях е електронно спъната масовка, коли като всичко друго движещо се покраи нас, коли без характер чар и индивидуалност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 12 Мар 2006, 2:26

Офтопик: :uups: Абе ся що ме принуждавате да ида и да грамясам една торба с пари за едно е30 325, което продават в града ми. :uups:
Черно, двоен стопец, рекаро, м-техник... вероятно и шпер.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 12 Мар 2006, 2:35

Ако колата е читава и кинтите са налични не мисля че ще съжаляваш

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Мар 2006, 3:24

Аз съм карал Е30 325-цата на Пешо Плешивия неведнъж и като цяло тая кола ме побърка :arrow: Наистина усещанията са много силни и тук идва момента човек да си направи сметка какво иска от автомобила си ;) Неутрално поведение ,като Е46-цата или майсторство при управлението и силни усещания като при Е30 ...

Георги Пенчев
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Мар 2006, 5:35

мда. просто човек свързва скорост със вибрации и шум.. колкото повече вибрации и шум- толкова по-бързо ни се струва че е возилото.. сядаш във един фабричен вайпър и го настъпваш до дупка и имаш чувтсвото че ще литнеш... до тебе се набира един със едно м5 (и леко те дърпа) и му гледаш леко отегчената физиономия.. м5 е по-бързо от вайпъра, но като го караш определено не го чувстваш така...

или поне така съм чувал...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум