Шумен двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DJDeath88
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46 136 hp
- Мечтае да кара: BMW 530 xd E60 231 hp
Шумен двигател
Здравейте колеги! От 3 години "пилотирам" 320 д., е46, 136 к.с. и от известно време ми се струва, че двигателя е по-шумен на ниски обороти. До сега карах с 0в40 , не го пипаше от смяна до смяна, но мислейки си, че е от него шума минах на 5в40, а промяна нямаше. Имам проблема, характерен за много е46 с късното гаснене на лампата за маслото и тия дни ще сменям основата на масления филтър с клапана, но не вярвам, че ще има промяна в работата на вече запаления двг.Мисля, че имам и заминал тампон на двг, но не мисля, че той ще придава допълнителен шум. По веригата и ГНП-то не е пипано. Колата върви добре и не пуши. Направило ми е впечатление, че когато изфорсирам колата и при падането на оборотите се усилва шума и като замръзнат на 800 и нещо утихва, а също така забелязах, че когато извадя пръчката на маслото при работещ двг на нея няма масло това нормално ли е?Също така мислех за дюза, но ако е дюза няма ли да пуши,да прекъсва или да пълни картера с нафта?Моля дайте мнения от какво идва по-шумната работа на мотора? Благодаря предварително!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Шумен двигател
136к.с. са си леко шумнички на празен ход, но щом тепърва го усещаш като по-шумен - явно има нещо.
1. Дюза/и
2. Тампони мотор
3. Водна помпа!
4. Има едно амортисьорче, дето като се прецака и колата става доста по-шумна - хидравлично амортисьорче до една от ролките е.
1. Дюза/и
2. Тампони мотор
3. Водна помпа!
4. Има едно амортисьорче, дето като се прецака и колата става доста по-шумна - хидравлично амортисьорче до една от ролките е.
- DJDeath88
- Потребител
-
Не знаех, че от водна помпа може да се промени звука на двигателя. При отворена капачка си прави добър воден стълб, което ме навежда на мисълта, че тя си е в ред. А както казах от дюза няма ли да пуши бяло, да харчи повече и да прекъсва? Ако е от значение да споделя, че миналото лято ми "заби" 2-3 пъти и имаше запаметена грешка на умна дюза, смених я и след 10 км "заби" пак и върнах пак моята. Преди това ми казаха, че забива от дебитомера. Той даваше мъртвешки показатели, но след чистенето се съживи пущиняка. Може ли да е от тези 2 неща?
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
аз от 5W40 минах на 10W40 не защото го пипаше и взе да мърка като котенце. никога не ми е горяла масло. замислям се да пробвам с 15W40... да видя дали ще стане още по тиха.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- DJDeath88
- Потребител
-
A аз мисля да сипя следващия път Мотул да видя как е. А иначе от този клапан на масления филтър може ли да ми прави проблеми?
- DJDeath88
- Потребител
-
Колега Dimitroff, четох в един пост, че можеш да правиш ъпдейт на софта на е46 преди фейса. С оригинален ли разполагаш и какви промени да очаквам извън сферата на самовнушенията 

katronski_br написа:замислям се да пробвам с 15W40... да видя дали ще стане още по тиха.
Масло с този вискозитет не е подходящо за мотора ти....освен ако не искаш да утихне завинаги.

- DJDeath88
- Потребител
-
v_V_v написа:katronski_br написа:замислям се да пробвам с 15W40... да видя дали ще стане още по тиха.
Масло с този вискозитет не е подходящо за мотора ти....освен ако не искаш да утихне завинаги.
И аз мисля, че ще постигне само този ефект

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
15W40 не става за турбо мотори,трябва по рядка чорба
Иначе наистина сега като се замисля и моя като му сипах 5W40 и стана като трактор малко 

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
DJDeath88 написа:Колега Dimitroff, четох в един пост, че можеш да правиш ъпдейт на софта на е46 преди фейса. С оригинален ли разполагаш и какви промени да очаквам извън сферата на самовнушенията
Не е само сферата на самовнушенията.
Ефект си има и е описано от доста позитивните мнения в другата тема

- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Dimitroff написа:136к.с. са си леко шумнички на празен ход, но щом тепърва го усещаш като по-шумен - явно има нещо.
Аз имам същия проблем.Оказа се , че е точно от него.Казва се демфер на оптегача или демек амортисьорче на ролките и кога свърши курса почва да трака и да свири цялата кола от него.Можело да доведе до по-сериозни последици ако не се смени.Аз още не съм го сменил , че нямам време.
Колега от форум-а го продава за 62 лв.

- DJDeath88
- Потребител
-
Колеги, сложих добавка на Голден ийгъл за прочистване на горивна система и звука, както и вървежа осезаемо се подобриха. Горещо ви го препоръчвам!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
DJDeath88 написа:Колеги, сложих добавка на Голден ийгъл за прочистване на горивна система и звука, както и вървежа осезаемо се подобриха. Горещо ви го препоръчвам!
От къде го купи това колега!

Здравейте,
Аз карам 320Д преди фейса и колата работеше като тракторче, преди колегата Димитров да ми ъпдейтне софтуера. След това още с паленето се усети разликата в работата на мотора. Не искам да звучи като реклама, но фактите са такива - с новия софтуер колата заспива в ниските обороти !
Аз карам 320Д преди фейса и колата работеше като тракторче, преди колегата Димитров да ми ъпдейтне софтуера. След това още с паленето се усети разликата в работата на мотора. Не искам да звучи като реклама, но фактите са такива - с новия софтуер колата заспива в ниските обороти !
- DJDeath88
- Потребител
-
От КОФАланд за 14 лв. След като ми свърши ще си купя и за повишаване на цетановото число пак от там за около 16 лв. То пак чисти, предпазва от "желиране" на нафтата и основно повишава мощността. Води се Голден Игъл Цетан Бъстър 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2