Отзиви за 318i 129 коня
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Отзиви за 318i 129 коня
Здравейте, в етап на издирване съм на нова кола. В момента ми е попаднала оферта за 318i бензин, колата няма много екстри, но е на много малко км и е БМВ премиум селекшън с 1 година гаранция (ако искам повече мога да си доплатя), изчетох 5 пъти каквото има изписано в тази секция, но така и не мога да взема решение. Общо взето въпросите които ме занимават са:
-колко е разхода градско/извънградско? (четох че градското е около 10,5-11 но е интересно при какъв стил на каране)
-до колкото прочетох откъм динамика била зле, ама точно това е въпроса, колко точно е злето? Съвсем не става или горе-долу бива ама не е нищо особено? В сръвнение с някаква друга кола как е като динамика?
-заслужава ли си 320(150 коня) в отнушение разход/вървеж?
-заслужава ли си да търся 318 (143 коня)? Има ли толкова голяма разлика във вървене и разход?
Наистина ли е зле колата или си трябва просто да я понатисне човек за да се изстреля(ако е способна на изстрелване де
)
До колкото прочетох общите неща са, че като цяло е90 е доста сносен автомобил без особени хронични проблеми и затова съм се насочил към него.
До колкото виждам има и доста дизели на повечко км горе-долу за същите пари заслужава ли си риска примерно да взема дизел на около 150 000 км?
-колко е разхода градско/извънградско? (четох че градското е около 10,5-11 но е интересно при какъв стил на каране)
-до колкото прочетох откъм динамика била зле, ама точно това е въпроса, колко точно е злето? Съвсем не става или горе-долу бива ама не е нищо особено? В сръвнение с някаква друга кола как е като динамика?
-заслужава ли си 320(150 коня) в отнушение разход/вървеж?
-заслужава ли си да търся 318 (143 коня)? Има ли толкова голяма разлика във вървене и разход?
Наистина ли е зле колата или си трябва просто да я понатисне човек за да се изстреля(ако е способна на изстрелване де

До колкото прочетох общите неща са, че като цяло е90 е доста сносен автомобил без особени хронични проблеми и затова съм се насочил към него.
До колкото виждам има и доста дизели на повечко км горе-долу за същите пари заслужава ли си риска примерно да взема дизел на около 150 000 км?
e90 320i
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Re: Отзиви за 318i 129 коня
Колега качи се на дизел Е90 163 коня и после се качи на бензин 129 коня и си прецени. Само ще ти кажа, че и аз така се заблуждавах, че дизелите не вървят толкова, но уви не е така. Дизел Е90 върви, ама върви много повече от 320 бензин. Моето , например на 2 скорост със изключени системи при подаване на газ рязко започва да върти задницата.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Здравей,колега!Нямам преки наблюдения от бензиново Е 90,но бих ти отговорил на последния ти въпрос.Твърдо не,не си заслужава риска от покупката на дизелово Е 90 на около и над 150к км(освен,ако годишния ти пробег не надхвърля 10к км).Поддръжката на съвременен дизел на БМВ между 150-300к км е между 2 и 3 пъти по-солена от бензиновият му аналог!Ако се насочваш към дизел по възможност до 100к км,максимум 120-130к км!Поздрави!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Неделя карах 318 бензин, изключително запазено 46К км ... като цяло доста добре се представи ако трябва да съм откровен, хареса ми определено, но нямам абсолютно никаква представа за дизеловия му събрат... може би ще е най-добре да тествам и него. А като цяло някой може ли да напише черно на бяло какво струва поддръжката на едното и на другото... откъм ремонти и части общо взето се запознах доста обстойно за дизела от форума
има доста материал, но с бензина не съм много запознат.
Гледам сега два дизела и двата са 318 но еиния е 122 а другия 143 коня. Като пари са горе долу на едно(новия понеже е по-каран е по евтин) стария дизел е на 86К км а новия на 110К км и двата са премум селекшън. Има ли голяма разлика между двата или не толкова?

Гледам сега два дизела и двата са 318 но еиния е 122 а другия 143 коня. Като пари са горе долу на едно(новия понеже е по-каран е по евтин) стария дизел е на 86К км а новия на 110К км и двата са премум селекшън. Има ли голяма разлика между двата или не толкова?
e90 320i
NikiStar написа: колко точно е злето?
Стабилно слаба динамика има особено в комбинация с автоматик.
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
v_V_v написа:NikiStar написа: колко точно е злето?
Стабилно слаба динамика има особено в комбинация с автоматик.
Ми с Е36-цата (320i M50B20 Vanos, ръчка, шпер) се пуснах срещу братчеда със 120i Автомат и го бих с поне една кола. Смятай 1.8 в 3-ка, к'во остава пък автомат.

Колега , един приятел взе такъв дизел , верно икономичен е,но доста солено обслужване.Аз имам Е46 318и автомат , адски мудна е , особено на старта,така че според мен ръчката е по-добрия вариант за такъв двигател
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
RuM6n написа:Колега качи се на дизел Е90 163 коня и после се качи на бензин 129 коня и си прецени. Само ще ти кажа, че и аз така се заблуждавах, че дизелите не вървят толкова, но уви не е така. Дизел Е90 върви, ама върви много повече от 320 бензин. Моето , например на 2 скорост със изключени системи при подаване на газ рязко започва да върти задницата.
Вървенето хубаво, но колата се и поддържа, не става само с каране

Never mistake motion for action...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
взимай дизела .. дизела върви повече ,наистина доста повече и гори много по малко от атмосферен бензин с подобна мощност ,да не говорим ако бензина е едни 30 коня отдолу направо е мъртвец в сравнение с дизела .. и при бензина има какво да се скапе и частите не са евтини - ламбда сонди ,бобини минават за консуматив .. кола на реални 100-120к (а не горублянски) няма какво да и се скапе ...
- e_taka
- Потребител
-
- Кара: `05 E90 320D
Аз пуснах същата тема преди 2 часа, обаче дилемата е м/у 320i и 320d. Явно не съм единствения, който се колебае. Много ще съм благодарен, ако някой наистина напише какви са цените при обслужване на 2та автомобила. И при каране около 10-15х. км на година кой е по-удачния избор.
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
бензин: смяна на масло+филтър+труд=180лв с ДДС в официален сервиз(ДаруКар)
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
OxoBoxo написа:бензин: смяна на масло+филтър+труд=180лв с ДДС в официален сервиз(ДаруКар)
Стана ми интересно, какво масло са сипали за тия пари, че на мене Мотула ми струва толкова без филтрите и работата?!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Alexch написа:OxoBoxo написа:бензин: смяна на масло+филтър+труд=180лв с ДДС в официален сервиз(ДаруКар)
Стана ми интересно, какво масло са сипали за тия пари, че на мене Мотула ми струва толкова без филтрите и работата?!
масло БМВ лонг лайф :4.1l*36лв.=144лв другото е за филтъра. Нямам начислен труд в процедурата(промоция).
Освен това, върху тази цена ползвам и отстъпка от 15% за части и 10% за труд, поради факта, че от 3 год от както е купена колата се подържа гаранционно и вече извън гаранция в Дару,защото съм много доволен от Камор

П.С Колега ти дали подлагаш на съмнения официалните сервизи в полза на гаражно закупените и сменени консумативи?
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
OxoBoxo написа:П.С Колега ти дали подлагаш на съмнения официалните сервизи в полза на гаражно закупените и сменени консумативи?
Много малко масло събира тоз мотор и не са ти взели пари за работа - затова излезе сметката. Иначе БМВ маслото от варела, питай играчите тука колко го обичат

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Dankov9
- Потребител
-
- Кара: E90
здравейте преди седмица си купих е90 320д автомат като преди него имах 318i 2007г и да ви кажа честно дизела доста по вече ми допада като вървене и икономичност.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2