Едно проектче (525 TDS)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Едно проектче (525 TDS)

Мнение от hr.baykov » 25 Юни 2011, 18:49

Здравейте всички значи сега ще ви помоля за малко помощ защото тепърва навлизам в жанра. Значи имам Е34 което е 93 година модел 525tds с годинките колата започна да гние двигателя вече е на 450,000 км и нормално да не разботи като преди. Та хрумна ми щурата идея това лято да взема да разфасовам цялата кола и да и пресадя нов дизелак от Е60 с автоматична кутия. Има да се режат ламарини по нея защото са изгнили и т.н. Проблемът обаче е че сам няма да мога да се справя и ми трябва някой който да ми помогне или да ме насочи към някой който е по вещ в тези работи. Външния вид на колата не искам да се променя искам да се запази класическите линии. Та ако някой може да ми помогне нека да пише и ще кажа повече за проекта който съм намислил.

П.П. От Пловдив съм :)
Само BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Едно проектче (525 TDS)

Мнение от golov_bg » 25 Юни 2011, 19:45

колега и аз съм се замислил за такъв проект само че с ръчка но няма сигурни мнения дали става или не а и никой не се е ахващал с такава интервенция,само че аз се бях замислил за двигател от е39
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Юни 2011, 22:57

Ако ще е твърдо дизел търси 4.0д от ударено е38. Най-добре цялата кола да е при теб за да прехвърляш.

Цената обаче на проекта не знам дали ще ти хареса, защото доста неща ще трябва да се преправят. Иначе все ще има кой да ти прехвърли мотора, да го напасне и тн. Из форума доста хора се занимават с такива неща. Пример 4.4i в е30 - демек няма невъзможни неща. Разгледай раздел тунинг/проекти. Там са твоите хора.

Според мен най-евтино ще излезе да си направиш купето (ръжди и пребоядисване), после мотора основен ремонт (1200-1500лв излиза с труда), слагаш чип и си на едни 180к.с. на вала и 330nM въртящ момент.

Успех и дано финансите не препънат ентусиазма ти :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от hr.baykov » 25 Юни 2011, 23:04

Ами аз лично предпочитам да е твърдо дизел и да не е над 2.5 защото сегашния двигател е 2.5 и е фабрично доработван не е 143 коня а е 182 няма чипове това съм сигурен по ниска е от останалите Е34-ки за основен ремонт трябва да сменям главата че е спукана 99 процента съм обеден в това. За новия двигател ще трябва да преработим цялата предница има копютри ала бала с което аз не съм навътре с нещата и ми трябва помощ мисля да си взема http://www.book.store.bg/p28496/bmw-5-s ... tcold.html

ако можеш дай някой друг линк към такива темички
Само BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 26 Юни 2011, 8:23

колега книгата я има тук във форума, теглил съм я ако искаш мога да ти я пратя или да си я намериш :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 26 Юни 2011, 9:14

hr.baykov написа:Ами аз лично предпочитам да е твърдо дизел и да не е над 2.5 защото сегашния двигател е 2.5 и е фабрично доработван не е 143 коня а е 182 няма чипове това съм сигурен по ниска е от останалите Е34-ки за основен ремонт трябва да сменям главата че е спукана 99 процента съм обеден в това. За новия двигател ще трябва да преработим цялата предница има копютри ала бала с което аз не съм навътре с нещата и ми трябва помощ мисля да си взема http://www.book.store.bg/p28496/bmw-5-s ... tcold.html

ако можеш дай някой друг линк към такива темички

Колега би ли споделил какво точно имаш предвид под фабрично доработван ( за пръв път чувам за това ) и откъде ти е инфото за тоя тунинг и откъде ти е инфото за това че нямаш чип пък и 182 кончета де са замерени. Наистина ми е много интересно не е заяждане. А книгата няма да ти помогне за проектчето иначе я има във форума и е полезна да . Това което Zubcho предложи е най-добре откъм финанси че другото май солено излиза иначе е готино като идея ма наистина бая пара си трябва . И мое мнение ако ще слагаш друг мотор е безмислено да е по-малко от 3 литра . Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от hr.baykov » 26 Юни 2011, 12:57

Ами братле баща ми когато го е купувал е била с тези параметри за чип питах ги в Найсито казаха че няма незнам какво е как се води да не е някаква междинка но на пръв поглед е много по различно от другите.
Само BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 26 Юни 2011, 13:31

е снимай я да я видим. двг и интериора
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от hr.baykov » 26 Юни 2011, 13:39

Ами не е много мнгоо за снимки седалката на водача е скусана от лявата страна заден ляв калник е много изгнил аамортисьорите са сменени с някакви измислени немски но ще щракна няколко снимки :)
Само BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 26 Юни 2011, 14:35

не се притеснявай, те мн малко са перфектните. и моята е скъсана, и хапана от камила. на мен ми е интересно да видя заводски доработения двигател.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 26 Юни 2011, 20:22

С пари и мерак всичко става ;)

Ако пък донора е е38 не е кой знае колко сложно да се напасне мотра в коша на 34-та :idea:

Лапите са ти задължителни, евентуално някакви магарий с картер и маслена помпа и най-трудното е свършено.
Ще трябва и друго марагенце за скоростите предполагам, друг кардан и ако донора е бил с АСЦ, предполагам ще ти трябва и е34-ков диф от кола с АСЦ :roll:

Електрониката на мотора се взима изцяло от донора и се пренарежда в е34-та, като трябва и ЕВС-а да се прехвърли.
Може да трябва и системата за снабдяване с гориво малко да се преработи.

С ТДС-вия радиатор предполагам ще е достатъчен, място за виско би трябвало да остане, само някаквъ къстъм дифузьор сигурно ще трябва да се измисли.

Общо взето ако се прави от човек който знае какво прави, не е толкова проблемно. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от hr.baykov » 26 Юни 2011, 20:36

Да но аз искам да сложа от новите двигатели от Е60/61 там вече работите са достапо сложни
Само BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 26 Юни 2011, 22:53

Колкото и да са сложни, с пари всичко се преправя кадърно и става. Въпроса е до колко си мазохист да се занимаваш ;)

Потребител
Аватар

Мнение от hr.baykov » 27 Юни 2011, 6:47

Ами незнам за другите хора и форума но тази кола ми е скупа като член от семейството нова 5-тица да ми дават не я заменям за нея.
Само BMW

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 30 Юни 2011, 10:24

колега, щом си обичаш колата - дръж я във фабричния и вид, напълни я с всички възможни екстри за модела и не се занимавай с трансплантации. нито ще има цената на е60 после, нито ще има визията на е60 като и сложиш мотор от е60 - хората гледат външния вид, а не колко коня е. направи тдс-а перфектната стоковица и ще събираш погледите на хората :yes:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Следваща

Назад към E34