Покупка на Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка на Е39
Здравейте!
Планувам есента да се обзаведа с една Е39 и започвам да проучвам как стоят нещата отсега. Пък и да се оглеждам за по-изгодни предложения. Разполагам с 5-6000лв.
Това, което ме притеснява е, че вече няколко души ми казват "Ти хубаво си приготвил 5 бона, ама приготви още 5, понеже със сигурност в първата една година ще ти потрябват за ремонти и поддръжка".
Та въпросът ми е дали наистина стоят така нещата? Колко са скъпи частите, колко излиза поддръжката и мога ли да намеря сравнително запазена кола за сумата, която съм приготвил? Въобще не държа на екстрите, само ми се иска да е с кожа.
Благодаря ви предварително!
Планувам есента да се обзаведа с една Е39 и започвам да проучвам как стоят нещата отсега. Пък и да се оглеждам за по-изгодни предложения. Разполагам с 5-6000лв.
Това, което ме притеснява е, че вече няколко души ми казват "Ти хубаво си приготвил 5 бона, ама приготви още 5, понеже със сигурност в първата една година ще ти потрябват за ремонти и поддръжка".
Та въпросът ми е дали наистина стоят така нещата? Колко са скъпи частите, колко излиза поддръжката и мога ли да намеря сравнително запазена кола за сумата, която съм приготвил? Въобще не държа на екстрите, само ми се иска да е с кожа.
Благодаря ви предварително!
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Re: Покупка на Е39
Купуваш я за еди колко си пари,но после имаш "консумативи" моя съвет е да смениш профилактично,масло на двигателя,масло на скоростната кутия,масло на диференциала,филтри,масло на хидравликата с казанчето и маркучите,ако са протекли,ролки с 2-та ремъка,свещи,диагностика и като цяло я вкарай в сервиз в който знаят повечето срещани проблеми в Е39 и да я огледат в какво състояние е като цяло,че за тия 5000лв. се съмнявам,след смяната на консумативите дано да нямаш сериозни части за сменяне..рейка,хидравлична помпа,скорости и т.н.,че ще навлезеш в голям филм! 

Е, да, наясно съм, че разходите ми няма да се ограничат до попкупката само, но се чудех колко горе-долу ще ми струват нещата, които изброи...
Иначе 5000 е ориентировъчна сума, но не ми се вижда ниска. То и сега могат да се намерят за по 4000, а тези, които сега вървят по 6500 с малко пазарене могат да се вземат за 6000, пък след 3-4 месеца ще вървят по 5500.
Иначе 5000 е ориентировъчна сума, но не ми се вижда ниска. То и сега могат да се намерят за по 4000, а тези, които сега вървят по 6500 с малко пазарене могат да се вземат за 6000, пък след 3-4 месеца ще вървят по 5500.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Ето ти това viewtopic.php?f=35&t=93901 и това viewtopic.php?f=35&t=25522 и това viewtopic.php?f=35&t=13124.............и темата се изчерпва 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
С първите два отговора темата напълно се изчерпа наистина
, само да добавя че за тези пари ти препоръчвам бензинов мотор, за да не проплачеш после от някой ТДС 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Благодаря за линковете
Вече разгледах тези теми, но отворих нова, защото голяма част от информацията там ми се стори неактуална. Ще ги попрегледам по-подробно 
Иначе точно за дизел си мислех, обаче почвам да се чудя за бензинова на газ. По принцип съм супер върл враг на газта, ама тия цени те карат да си преосмислиш светогледа..

Иначе точно за дизел си мислех, обаче почвам да се чудя за бензинова на газ. По принцип съм супер върл враг на газта, ама тия цени те карат да си преосмислиш светогледа..
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
dimitarvv написа:Благодаря за линковетеВече разгледах тези теми, но отворих нова, защото голяма част от информацията там ми се стори неактуална.
Информацията си е актуална, а и се обновява редовно!
Сега си представи всички в БГ, които решат да си купуват Е39 да си отварят нова тема, на какво ще заприлича форума

7 мнения
• Страница 1 от 1