БМВ 520и маслото мирише на бензин
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- kardo898
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i 98g.
- Мечтае да кара: BMW F01 760li
БМВ 520и маслото мирише на бензин
Здравеите колеги имам БМВ 520 и 98 година единичен ванос,забелязах че маслото ми мирише на бензин нивото горе долу е едно и също може да се бъркам ама май се е качило с 1 2 мм ,четах във форума че трябва да се кара извънградско,пробвах карах към 30 40 км извън града и наистина не миришеше на бензин а на масло,малсото е кастрол 10/40 сменено преди 600 км ,но като го карам градско пак започва да мирише ,от ауспуха нищо не излиза нз от какво може да е,понеже от скоро я имам колата и не и разбирам мн. , и друго ако може да попитам на нов внос кола кое по точно трябва да сменя освен маслата и филтрите,някои викат ролките и ремъците други викат няма за кво да ги сменяш незнам какво да правя вече а искам да
спокоино без да се спичам кво може да стане,помагайте колеги 

Живота в България е като стълба в кокошкарник-къс и осран,поне имам щастие едно да карам БМВ брато 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: БМВ 520и маслото мирише на бензин
провери регулатора на налягането на бензина. на наш колега му беше пробил и течеше бензин през маркучето за вакуума. неговото масло миришеше много на бензин и разхода му беше леко завишен.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
мирише ти от късите разтояния не е страшно и смени маслото,филтри маслен,въздушен и горивен и ремъци а за ролките маистора които ти сменя ремъка ще ти каже дали са за смяна
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
NAPSTERS написа:провери регулатора на налягането на бензина. на наш колега му беше пробил и течеше бензин през маркучето за вакуума. неговото масло миришеше много на бензин и разхода му беше леко завишен.
А къде се намира този регулатор , че и аз имам някакви съмнения ? Май някъде до рейката с дюзите трябва да е.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
Sesko написа:NAPSTERS написа:провери регулатора на налягането на бензина. на наш колега му беше пробил и течеше бензин през маркучето за вакуума. неговото масло миришеше много на бензин и разхода му беше леко завишен.
А къде се намира този регулатор , че и аз имам някакви съмнения ? Май някъде до рейката с дюзите трябва да е.
точно на самата рейка за дюзите е неможеш да го объркаш, от него излиза маркуче и отива в всмукателния колектор.
- BMW E39 525TDS
- Потребител
-
На 1 мой приятел беше така, маслото миришеше на бензин и като вдигне щеката и се опита да запали маслото то пламваше от раз беше пълно с бензин и излезе че 1-та дюза пуска бензин при угасен двигател, а и явно и сегментите са му отишли щом пуска в маслото. 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
вадиш мъркуча и го запушваш и ако текне от клапанчето значи е пробито
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
по-точно вадиш маркучето от клапана, палиш мотора и гледаш дали сълзи бензин от щуцерчето на клапана.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
kardo898 написа:на нов внос кола кое по точно трябва да сменя освен маслата и филтрите,някои викат ролките и ремъците други викат няма за кво да ги сменяш незнам какво да правя вече
аз моето като го взех, смених веднага следните работи:
1. всички течности по колата:
- масло двг
- масло скорости
- масло диференциал
- хидравлична течност
- спирачна течност
- антифриз
2. всички филтри:
- маслен
- горивен
- въздушен
- купе
3. накладки отпред и отзад
4. свещи
та цялото обслужване труд и части беше май 7-800 лева, заедно с диагностика и зануляване на грешки. може да имаше и някои други консумативи включени, но сумата беше някъде там. но много зависи какви части слагаш, има накладки по 50 лева, има и по 100. с маслата същата работа. аз си избрах от качествените, за да не ме боли главата после (тя пак ме заболя, но то е друг въпрос - проби ми се радиатора насред път и прегрях двигателя, та го смених и него с 2.8
след това съм сменил и други неща, но постепенно, когато се обадят:
- датчик разпределителен вал и датчик колянов вал
- виско, термостат, водна помпа
- ремък и двете ролки
това те чака, ако си купуваш кола от чужбина, защото обикновено там човекът я е продал точно като й е дошло времето за обслужване и в сервиза са му дали оферта, от която са му се изправили косите. и затова е дал колата за 2-3к евро на някой нашенски търгаш.
ако я вземаш от българия, вероятно е колегата да си я е обслужил вече, зависи от човека.
9 мнения
• Страница 1 от 1