БМВ 520и маслото мирише на бензин

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i 98g.
Мечтае да кара: BMW F01 760li

БМВ 520и маслото мирише на бензин

Мнение от kardo898 » 25 Юни 2011, 11:33

Здравеите колеги имам БМВ 520 и 98 година единичен ванос,забелязах че маслото ми мирише на бензин нивото горе долу е едно и също може да се бъркам ама май се е качило с 1 2 мм ,четах във форума че трябва да се кара извънградско,пробвах карах към 30 40 км извън града и наистина не миришеше на бензин а на масло,малсото е кастрол 10/40 сменено преди 600 км ,но като го карам градско пак започва да мирише ,от ауспуха нищо не излиза нз от какво може да е,понеже от скоро я имам колата и не и разбирам мн. , и друго ако може да попитам на нов внос кола кое по точно трябва да сменя освен маслата и филтрите,някои викат ролките и ремъците други викат няма за кво да ги сменяш незнам какво да правя вече а искам да :driving: спокоино без да се спичам кво може да стане,помагайте колеги :(
Живота в България е като стълба в кокошкарник-къс и осран,поне имам щастие едно да карам БМВ брато ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: БМВ 520и маслото мирише на бензин

Мнение от NAPSTERS » 25 Юни 2011, 19:53

провери регулатора на налягането на бензина. на наш колега му беше пробил и течеше бензин през маркучето за вакуума. неговото масло миришеше много на бензин и разхода му беше леко завишен.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 25 Юни 2011, 20:43

мирише ти от късите разтояния не е страшно и смени маслото,филтри маслен,въздушен и горивен и ремъци а за ролките маистора които ти сменя ремъка ще ти каже дали са за смяна

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 25 Юни 2011, 22:13

NAPSTERS написа:провери регулатора на налягането на бензина. на наш колега му беше пробил и течеше бензин през маркучето за вакуума. неговото масло миришеше много на бензин и разхода му беше леко завишен.

А къде се намира този регулатор , че и аз имам някакви съмнения ? Май някъде до рейката с дюзите трябва да е.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 25 Юни 2011, 22:24

Sesko написа:
NAPSTERS написа:провери регулатора на налягането на бензина. на наш колега му беше пробил и течеше бензин през маркучето за вакуума. неговото масло миришеше много на бензин и разхода му беше леко завишен.

А къде се намира този регулатор , че и аз имам някакви съмнения ? Май някъде до рейката с дюзите трябва да е.

точно на самата рейка за дюзите е неможеш да го объркаш, от него излиза маркуче и отива в всмукателния колектор.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMW E39 525TDS » 26 Юни 2011, 17:08

На 1 мой приятел беше така, маслото миришеше на бензин и като вдигне щеката и се опита да запали маслото то пламваше от раз беше пълно с бензин и излезе че 1-та дюза пуска бензин при угасен двигател, а и явно и сегментите са му отишли щом пуска в маслото. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 26 Юни 2011, 17:13

вадиш мъркуча и го запушваш и ако текне от клапанчето значи е пробито

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 26 Юни 2011, 18:14

по-точно вадиш маркучето от клапана, палиш мотора и гледаш дали сълзи бензин от щуцерчето на клапана.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 30 Юни 2011, 10:47

kardo898 написа:на нов внос кола кое по точно трябва да сменя освен маслата и филтрите,някои викат ролките и ремъците други викат няма за кво да ги сменяш незнам какво да правя вече

аз моето като го взех, смених веднага следните работи:

1. всички течности по колата:
- масло двг
- масло скорости
- масло диференциал
- хидравлична течност
- спирачна течност
- антифриз
2. всички филтри:
- маслен
- горивен
- въздушен
- купе
3. накладки отпред и отзад
4. свещи

та цялото обслужване труд и части беше май 7-800 лева, заедно с диагностика и зануляване на грешки. може да имаше и някои други консумативи включени, но сумата беше някъде там. но много зависи какви части слагаш, има накладки по 50 лева, има и по 100. с маслата същата работа. аз си избрах от качествените, за да не ме боли главата после (тя пак ме заболя, но то е друг въпрос - проби ми се радиатора насред път и прегрях двигателя, та го смених и него с 2.8

след това съм сменил и други неща, но постепенно, когато се обадят:
- датчик разпределителен вал и датчик колянов вал
- виско, термостат, водна помпа
- ремък и двете ролки

това те чака, ако си купуваш кола от чужбина, защото обикновено там човекът я е продал точно като й е дошло времето за обслужване и в сервиза са му дали оферта, от която са му се изправили косите. и затова е дал колата за 2-3к евро на някой нашенски търгаш.
ако я вземаш от българия, вероятно е колегата да си я е обслужил вече, зависи от човека.

Назад към E39