Смяна накладки + профилактика на апаратите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна накладки + профилактика на апаратите
Искам да ви попитам, някой правил ли е профилактика на спирачните апарати при смяна на накладките. До сега съм сменявал толкова много накладки и на старата кола и на тази вече може би трета смяна ще правя, но до сега никой не е правил нищо по апаратите, освен на маястото на старите да се сложат новите накладки. Чувал съм обаче, а и в самия каталог дават една паста ли е, грес ли е специална за смазване на апаратите.
Ето на схемата под номер 13!!! Както виждате схемата, някой може ли да каже кое по-точно се смазва на апарата??? Ето дори как го дават по каталог
Накладки JURID 620
Only in conjunction with
· Brake-pad paste 81 22 9 407 103 (#13)
· Clip 34 11 1 163 801 (#7)

Накладки JURID 620
Only in conjunction with
· Brake-pad paste 81 22 9 407 103 (#13)
· Clip 34 11 1 163 801 (#7)
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Смяна накладки + профилактика на апаратите
Буталото на спирачният апарат е единственото нещо което се смазва.
Иначе аз при всяка смянана на накладки влизам под подемника с винтоверта с телената четка и с препарат за почистване на спирачни апарати...и се започва сериозно пръскане и търкане
Иначе аз при всяка смянана на накладки влизам под подемника с винтоверта с телената четка и с препарат за почистване на спирачни апарати...и се започва сериозно пръскане и търкане

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Да аз като си смених накладките и дисковете със грес която се води за висока температура си смазах и апаратите. Или по скоро водача на апаратите - №6 от схемата и Буталото № 10. Също мога да ти препоръчам да изчистиш и буталцето на самите апарати - №10 от схемата. Трудно се вкарва после(с помпене на спирачката се изкарва), но с времето се сабира мръсотия въпреки маншона който го предпазва и в един момент спира да се движи в следствие на което ми блокира 1-ния апарат
.
п.с Процедурата с Буталцето не е много лесна, но така и така ще сваляш апарата добре е да го направиш

п.с Процедурата с Буталцето не е много лесна, но така и така ще сваляш апарата добре е да го направиш

Добре де, а да попитам също така типа и формата на накладката при е36 и е46 една и съща ли е??? Питам, щото ми се намират тука едни чисто нови за е36 и ми изглеждат на външен вид едни и същи с моите, но може и да бъркам! Проверих по номенклатура, разминават се номерата само в последните две цифри, но не знам разликата дали не се дължи на това, че оригинално вграждане при е36 е ТЕКСТАР, а при е46 е ДЖУРИД! Дали разликата не идва само от разликата в производителя се чудя
, а на форма да са едни и същи! Поне според схемата са нарисувани еднакво!
Той и апарата ми изглжда същия!

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз понеже скоро сменях накладки и дълго търсих въпросната грес. Опцията е медна грес или грес "Cera Tec" на Textar. Поне до колкото четох и гледах клипове маже се гърба на накладката и водачите. За почистването преди това е ясно. Успех
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Намазвайте номер 6 с грес и челюстите на спирачките ще са чук. Даже аз направо пълня цялото цилиндърче (около номер 6) с грес и всичко е точно.
ПП: първоначално си мислех, че в темата става дума за ремонтен комплект за спирачния апарат...
ПП: първоначално си мислех, че в темата става дума за ремонтен комплект за спирачния апарат...
Si non confectus, non reficiat.
- taran
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото набара:)
Грес за накладки имат и Вюрт и френските Yacco (http://yacco-bulgaria.com/products6.html)
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Медна паста както каза колегата по-нагоре. На фирмата CRC е много добра, ауто+ я предлагат
- gromovich
- младши ентусиаст
-
Ето един интересен клип - какво се чисти и какво се смазва
http://www.youtube.com/watch?v=q3spy5jtvXo
- taran
- кандидат ентусиаст
-
gromovich написа:Ето един интересен клип - какво се чисти и какво се смазва
Хубаво клипче,този номер с ластика от утре влиза и в моя репертуар

gromovich написа:Ето един интересен клип - какво се чисти и какво се смазва
Ейййй, супер е материала! Много полезно, даже ме сърби да си ги сменя сам този път! Някой знае ли на колко се натягат тези болтове на апарата отзад!????
- gromovich
- младши ентусиаст
-
slitter написа:gromovich написа:Ето един интересен клип - какво се чисти и какво се смазва
Ейййй, супер е материала! Много полезно, даже ме сърби да си ги сменя сам този път! Някой знае ли на колко се натягат тези болтове на апарата отзад!????
С каква сила се стягат може да провериш в някои от Service manual-ите. Аз си стягах водачите на ръка нормално с тресчотка. Имай в предвид, че на ръка може да генерираш доста голямо усилие, особено ако рамото на лоста е по-дълго. Така че не се увличай с натягането. Успех
P.S. Гледай като ги сменяш да укрепиш добре колата. Аз използвам подпорни стойки, понеже крика е гола вода
- taran
- кандидат ентусиаст
-
За Е36 пише 110 нютон метра,мисла,че тук ще е същото.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Освен всичките процедури може да си смените и о-пръстените ако са се нацепили или остаряли,има ремонти комплекти
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колеги искам да отбележа че тези паста на тестар я ползвам от няколко години и е много ефикасна !искам да отбележа че не се слага само на водачите (и да отбележа преди това е хубаво да се почистят с телена четка или шкурка ),от пастата е задалжително да се слага и на самата накладка ,защото тя отделя топлина от накладка навън и по трудно се палят и спира дефакто автомобила и не свирят
Другото място кадето се прилага пастата е на супора кадето се поставя накладката ,така има по малко вибрации и шумове !паста не голяма дума при добро слагане
стига за 10-15 автомобила .Тя е високо температурна и антишумна
и все пак да ви кажа че струва 5 лв
)
И помнете че почистване при смяна на каквото и да е от автомобила ви ,допринася за качествени и безпроблемни ремонти в бъдеще

И помнете че почистване при смяна на каквото и да е от автомобила ви ,допринася за качествени и безпроблемни ремонти в бъдеще

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2