Тресе на колата при скорост 120 км.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Тресе на колата при скорост 120 км.

Мнение от Kregec » 15 Юни 2011, 13:42

Здравейте колеги проблема е следния: на извънградско при скорост 120 км. започва да се тресе цялата кола. Най- много се усеща по- средата на колата и волана по- леко. До момента са сменени: биалетки, лагер на главина, накладки и гумено каре от скорости към кардан. Според вас какво да проверя за да не тресе така? Възможно ли е да тресе от дисбаланс на гумите или не регулирана предница и задница? Другото което ми идва на ум е танпона на скоростите да е сдал багажа но пък тогава не трябва ли да тресе непрекъснато? Моля за съвети къде да търся проблема за да мога по ледно да се насоча!

Благодаря!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Тресе на колата при скорост 120 км.

Мнение от dobromir » 15 Юни 2011, 13:46

Колега виш дали нямаш криви джанти, гуми и дали въобще имаш хубав баланс на джантите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 15 Юни 2011, 14:19

задна джанта крива или гума крива.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 15 Юни 2011, 14:21

Благодаря като сменя шарнира ще я закарам и на реглаж. Още днес ще отида на гумаджия и ще пиша какво е станало!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 24 Юни 2011, 10:00

Здравейте колеги,

Вчера смених шарнира при моя майстор и направихме пълен преглед на колата. Висящия лагер е добре и няма признаци за нещо друго по окачването да чукна на дърво! Има за смяна задни дискове и накладки скоито скоро и тях ще сменя. Сега спря да хлопа отпред и поведението и се подобри. Днес ще пътувам и ще видя дали пак има вибрации при тази скорост. Надявам се да няма зада мога да си карам
любимата нормално без притеснение!

Поздрави и лек ден...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 24 Юни 2011, 11:25

гуменото каре и тампоните на скоростите ги отпиши. моята като я вдигнаха на подемник и настръхнах - гуменото беше на парцали, а тампони на скоростите въобще нямаше - бяха изядени. и никакви тресения нямаше.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 24 Юни 2011, 11:29

Гума или джанта,колега ...на гумаджия и си ОК :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 TDS-1994г.
Детайли за колата: истенски звяр

Мнение от zloku4e123 » 24 Юни 2011, 12:35

ако не е от гуми или джанти, виж темата на penchev за: ''проблеми със ''сеенето'' на предницата в движение на Е34'' там се обсъждат подобни проблеми. и аз в момента имам проблеми с тресене и съм я изчел подробно и се боря с проблема все още. успех и на тебе :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 24 Юни 2011, 14:02

Колеги танпоните на носачите са сменени вчера! Гуменото каре е сменено преди няколко месецас оригинолно. Всичко друго е цяло и здраво. Сега ще сменям гумите и ще балансирам всичко! Мисля и на реглаж да ходя!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Юни 2011, 7:28

Както вече казаха няколко колеги - гледай задните гуми и джанти. При тая скорост вибрациите се получават главно от това. Може да го усещаш и във волана, колкото и да няма логика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 27 Юни 2011, 8:36

Така равносметката е следната! Вече колата е кукла след реглаж на преден и заден мост и смяна на доста неща по предния и баланса всичко е ок. Сега няма нито хлобнито троп и при скорост 140- 150 е като залепена на пътя. Уикенда ходих към Сандаски и използвах няколко отсечки за да е изпробвам. За мен темата е изчерпана и може да се заключва. Ако някой колега има подобни на моите проблеми с радост ще му помогна с информация. Това е от мен благодаря на всички които се включиха в темата!
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 27 Юни 2011, 11:58

Пич, земи напиши инфото в темата, а не да чакаш някой да те пита. Можа да пуснеш тема с въпроси, а решението на проблема го пропускаш. Ако всички правеха като теб, на какво щеше да прилича форума???
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 27 Юни 2011, 14:21

Пич вместо да ме ковеш защо не вземеш да прочетеш от до темата и да видиш какво е сменено??? Много ясно в първия пост съм написал какво съм сменил. След това съм допълнил какво още е сменено и вече накрая какъв е резултата! Ако искаш мога всичко да го сложа в едно мнение ако е трудно да се чете цялата тема???
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 27 Юни 2011, 14:37

Добре да не свучи като заяждане към теб ще обобщя всичко в едно мнение! Смених: предни биалетки, лагер с главина, десен горен носач-шарнир и смених танпоните ! Напраних реглаж на преден и заден мост и баланс на 4-те гуми. Напривих преглед на висяш лагер карета и танпони и гумени карета от скорости към кардан и от кардан към диф. Всичко е наред няма нищо скъсано! След като направих всички тези неща колата спря да тресе при висока скорост, спря да хлопа предницата, стана по стабилна. Това беше при мен и тези неща не са сменяни на проба грешка а бяха за смяна и едно по едно ги смених!
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 27 Юни 2011, 15:54

Kregec написа:Пич вместо да ме ковеш защо не вземеш да прочетеш от до темата и да видиш какво е сменено??? Много ясно в първия пост съм написал какво съм сменил. След това съм допълнил какво още е сменено и вече накрая какъв е резултата! Ако искаш мога всичко да го сложа в едно мнение ако е трудно да се чете цялата тема???
Ако си мислиш, че те кова - жестоко се лъжеш. Мен лично ме боли фара дали ще сложиш инфо или не, така или иначе за подобни неща не черпя информация от форума. Идеята ми беше, че при описване в едно мнение на всичко направено ще помогнеш на следващия след теб.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34