табло от е53 х5 на е39 - решено
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
табло от е53 х5 на е39 - решено
Колеги някои беше подкарвал табло от Е53 Х5 на е39 ? Има ли начин или някои колега просто беше писал еи така за спорта 
И всичко ли работи по таблото ако е възможно да се подкара..?

И всичко ли работи по таблото ако е възможно да се подкара..?
Последна промяна El Diablo на 02 Юли 2011, 17:59, променена общо 1 път
Re: табло от е53 х5 на е39
Кое по-точно те притеснява?
Дори ако таблото от Е53-ката е бензиново,може да се сложи на дизелова кола,и всичко ще работи точно!Може дори и без да поръчваш прословутия ретрофит кабел от Дару Кар на цена 160лв,но честно казано си е доста занимавка да се наредят пиновете!
Няма невъзможни неща
По спомен Е53-ката,за която имаш предвид мисля че беше бензинова,така че ако ще слагаш таблото на твоята кола,няма да имаш яд,само ако таблото е с вътрешно IKE ще трябва да си поиграеш малко повече докато му настроиш километрите които искаш да показва,но предполагам знаеш кои двама гении от източна БГ ще ти свършат работа
!
Дори ако таблото от Е53-ката е бензиново,може да се сложи на дизелова кола,и всичко ще работи точно!Може дори и без да поръчваш прословутия ретрофит кабел от Дару Кар на цена 160лв,но честно казано си е доста занимавка да се наредят пиновете!
Няма невъзможни неща

По спомен Е53-ката,за която имаш предвид мисля че беше бензинова,така че ако ще слагаш таблото на твоята кола,няма да имаш яд,само ако таблото е с вътрешно IKE ще трябва да си поиграеш малко повече докато му настроиш километрите които искаш да показва,но предполагам знаеш кои двама гении от източна БГ ще ти свършат работа

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Притеснява ме точно това, че единия гении от Добрич беше писал в една тема, че табло от Х5 не става на е39.. а някои друг по спомен беше писал, че го направил по някакъв начин 

- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
El Diablo написа:Притеснява ме точно това, че единия гении от Добрич беше писал в една тема, че табло от Х5 не става на е39.. а някои друг по спомен беше писал, че го направил по някакъв начин
Илко, казваше тогава, че тръгва, но нещо не било както трябва( него разбрах и тогава, незнам и сега)
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
meha написа:Кое по-точно те притеснява?
Няма невъзможни неща![]()
По спомен Е53-ката,за която имаш предвид мисля че беше бензинова,така че ако ще слагаш таблото на твоята кола,няма да имаш яд,само ако таблото е с вътрешно IKE ще трябва да си поиграеш малко повече докато му настроиш километрите които искаш да показва,но предполагам знаеш кои двама гении от източна БГ ще ти свършат работа!
Влади, таблото е друга бира

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
sadex5 написа: ... Няма да работи и показателя за температурата на маслото !
Той колегата не е казал дали таблото от Е53 е IS-ово или обикновенно с l/km / MPG. Освен това не е казал за малък или голям борд става въпрос, но от поста на Влади се разбира, че май става въпрос за голям борд. Не виждам никакъв проблем да се подкара на Е39.

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
badsharki написа:sadex5 написа: ... Няма да работи и показателя за температурата на маслото !
Той колегата не е казал дали таблото от Е53 е IS-ово или обикновенно с l/km / MPG. Освен това не е казал за малък или голям борд става въпрос, но от поста на Влади се разбира, че май става въпрос за голям борд. Не виждам никакъв проблем да се подкара на Е39.
Тои Влади мисли чете

badsharki значи казваш че 100% ще може да го направиш..? Значи ми трябва този кабел от дарукар за големия борд т.к съм с малкия. Другите 2 букси от таблото по спомен си съвпадат нали така..
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
99% няма да стане да се прекодира и да работи както трябва табло от Е53 на Е39 и обратно. Същото важи и за табло от Е38 на Е39. Става въпрос за такива с вградено IKE и след 09.2000г, които се управляват по CAN.
Табло от Х5 4.4 в момента работи на Е39 525tds,без никакви аномалии и всичко показва коректно!
Че е играчка-така е!
И то не малка,само които го е правил може да знае за какво иде реч,но не е невъзножно,още по-малко че Данчо,няма извънземна сила която да му попречи да прекодира нещо (само да не му падне батерията на лаптопа)

Че е играчка-така е!
И то не малка,само които го е правил може да знае за какво иде реч,но не е невъзножно,още по-малко че Данчо,няма извънземна сила която да му попречи да прекодира нещо (само да не му падне батерията на лаптопа)

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
meha написа:Табло от Х5 4.4 в момента работи на Е39 525tds,без никакви аномалии и всичко показва коректно!
Че е играчка-така е!
И то не малка,само които го е правил може да знае за какво иде реч,но не е невъзножно,още по-малко че Данчо,няма извънземна сила която да му попречи да прекодира нещо (само да не му падне батерията на лаптопа)![]()
Казах 99%. Това, че ти си намерил километраж от този 1%, който може да стане, не означава, че всички стават. Просто си намерил табло от най-първите Х5 4.4 и за това е станало, а и предполагам колата ти си е била оригинално с голям борд.
А да не говорим, ако някой започне да прави ретрофит за голям борд и да започне да кодира такова табло. Като прекодира ретрофит голям борд от Х5 на Е39 някой, да се обади.
- badsharki
- ентусиаст
-
El Diablo написа:badsharki значи казваш че 100% ще може да го направиш..? Значи ми трябва този кабел от дарукар за големия борд т.к съм с малкия. Другите 2 букси от таблото по спомен си съвпадат нали така..
Не съм казал, че аз ще ти го направя, но ще те пратя при човека, който да ти го направи - Данчо (Se7ven).

Не за друго, ами не ми се занимава, а и Данчо има Скенр 1.4 с който прекодирането става за 5 мин. Между другото Данчо мина от никакъв борд към голям борд.
mad_presley написа:99% няма да стане да се прекодира и да работи както трябва табло от Е53 на Е39 и обратно. Същото важи и за табло от Е38 на Е39. Става въпрос за такива с вградено IKE и след 09.2000г, които се управляват по CAN.
Не съм съвсем съгласен. Аз лично съм подкарвал табло от X5 3.0d на 525 tds и всичко си вървеше както трябва (освен Car Memoryto в DIS-а, но там е ясно защо). Таблото беше 2001г. по спомен. Да прав си, че връзката е по CAN, но в самото табло е заложено и да работи и по-стария начин, т.е. направили са го съвместимо и със по-старите двигатели. Виж, обратното обаче няма как да стане - старо табло - преди 99-2000 да работи с двигател, където връзката е по CAN.
Нещо друго, за да не изглежда, че говоря празни приказки - в DATEN папката на NCS Expert-a кодиращите файлове, както за малкия, така и за големия борд за таблата на Е38/Е39/Е53 са едни и същи, като при Е53 някои файлове липсват, но просто е по-късен модел и не му трябват по-старите файлове.
Лично мое мнение е, че да стане всичко на 100% и като оригинално, и след това да няма ядове със ZCS-a, DIS-а да се "сърди" при прекодиране е, че трябва да се смени и ВИН-а на таблото.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Мерси колеги за написаното до тук, мислех си че е като да сложиш малък борд на кола която не е имала, оп една жичка ново табло и готово + ръчката за мигачите, а тука си било филм се 1 ще слагам 16х9
Ще се свържа с данчо ние се познаваме точен е, и ако се навие ще пробваме таблото направо на неговата кола ако тръгне, то тогава ще взимам кабел и ще се вкарвам в филма а дали си заслужава е друг въпрос

Ще се свържа с данчо ние се познаваме точен е, и ако се навие ще пробваме таблото направо на неговата кола ако тръгне, то тогава ще взимам кабел и ще се вкарвам в филма а дали си заслужава е друг въпрос

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Re: табло от е53 х5 на е39 - решено
Днеска с колегата Данчо го подкарахме това табло (от Х5 2004/6 4.8 IS) на неговата Е39 ТДС ... за няма и 3 минути 
Просто таблото се прекодира да работи за дизел (в случая за неговия ТДС) и оборотите си показват точно както си трябва, километрите си показват вярно, жълтите и червените диоди на оборотите си работят перфектно, единствено стрелката на температурата на маслото не работеше (ясно беше)

Просто таблото се прекодира да работи за дизел (в случая за неговия ТДС) и оборотите си показват точно както си трябва, километрите си показват вярно, жълтите и червените диоди на оборотите си работят перфектно, единствено стрелката на температурата на маслото не работеше (ясно беше)
- badsharki
- ентусиаст
-
El Diablo написа:Днеска с колегата Данчо го подкарахме това табло (от Х5 2004/6 4.8 IS) на неговата Е39 ТДС ... за няма и 3 минути
Да не лъжеш ей ...

Незнам,защо така със съмнение подхождаш все към нас братчед
Викаш,Данчо ги разбира нещата

Викаш,Данчо ги разбира нещата

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2