Цъкане от към двигателя!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Цъкане от към двигателя!
Здравейте колеги
търсех подобни проблеми в търсачката,но нищо,ще се опитам да опиша симптомите подробно!
Колата ми е 523i E39,значи когато колата работи на място си работи много хубаво и тихо,но когато съм на 3-та или 4-та с 30-40км/h и подам леко газ се чува едно "цъкане" от към двигателя,прави го и на 2-ра с 10-20км/h,искам да добавя и,че предишната ми кола 520i E39 и тя го правеше това,при малко километри с по-виска предавка и подаване на газ се чува "цъкане",ако трябва ще направя и клип,но мисля,че проблема е често срещан,незнам защо така си мисля
!
Когато кола е в движение и изключа от скорост и я изфорсирам нищо не се чува,но вкарам ли на по-висока скорост и цъка,"цъканията" се чуват на ниски обороти мине ли 2500-3000 оборота не се чува,имате ли някакви предложения?
Благодаря!

Колата ми е 523i E39,значи когато колата работи на място си работи много хубаво и тихо,но когато съм на 3-та или 4-та с 30-40км/h и подам леко газ се чува едно "цъкане" от към двигателя,прави го и на 2-ра с 10-20км/h,искам да добавя и,че предишната ми кола 520i E39 и тя го правеше това,при малко километри с по-виска предавка и подаване на газ се чува "цъкане",ако трябва ще направя и клип,но мисля,че проблема е често срещан,незнам защо така си мисля

Когато кола е в движение и изключа от скорост и я изфорсирам нищо не се чува,но вкарам ли на по-висока скорост и цъка,"цъканията" се чуват на ниски обороти мине ли 2500-3000 оборота не се чува,имате ли някакви предложения?

Благодаря!
Re: Цъкане от към двигателя!
По принцип "цъкане" все едно че чукат повече дюзите се появява при дефектирал датчик разпределител вал
- bili1
- ентусиаст
-
Други предположения колеги? 

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Катализатор имаш ли? Ако е махнат резонатор има ли? Мойта е с махнат катализатор,без резонатор а с тръба и се чува едно звънтене като цъкане именно от там 

/// 6>4

- bili1
- ентусиаст
-
Генерацията е от 528i с 2 катализатора и е перфектна на скоро я сложихме и колата стана по-тиха от колкото с предишната генерация
!

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
bili1 написа:Генерацията е от 528i с 2 катализатора и е перфектна на скоро я сложихме и колата стана по-тиха от колкото с предишната генерация!
Гарнитури на колектор? или сте сложили нови като сте сменили генерацията

/// 6>4

- bili1
- ентусиаст
-
Чисто нови сложихме!
- bili1
- ентусиаст
-
Айде бе колеги дайте някакви предложения
,тия майстори тука си нямат хал хабер,какво може да чукалиса при по висока предавка и ниска скорост (км/h)? 

С какъв бензин караш? Напълни по възможност повече високооктанов бензин и кажи имали промяна.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- bili1
- ентусиаст
-
Ми колега тука в града имаме 95 октанов и на PETROL 96 Extra Forse и всички и навсякъде са адски разредени с вода,ауспуха ми отзад е като извор! 
P.S. Добре и,ако например се окаже,че с 96 бензин + добавка за по-високо октаново число проблема се оправи,значи бензиновата помпа ли ми е заминала...?защото мой приятел с 528 зарежда от същата бензиностанция от която зареждам аз в момента 95 бензин и няма такова цъкане от неговата кола?!?!

P.S. Добре и,ако например се окаже,че с 96 бензин + добавка за по-високо октаново число проблема се оправи,значи бензиновата помпа ли ми е заминала...?защото мой приятел с 528 зарежда от същата бензиностанция от която зареждам аз в момента 95 бензин и няма такова цъкане от неговата кола?!?!

10 мнения
• Страница 1 от 1