Зацепване на автоматика на 5-а предавка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Зацепване на автоматика на 5-а предавка
Здравейте колеги. Искам да попитам на всички ли ви зацепва автоматичната скоростна кутия на 5-а предавка и като зацепва и изключва усещате ли придърпване или тласъци ? Под зацепва имам предвид това, където на 5-а изолира torque converter-а и двигателя и кардана се свързват механично (предполагам за пестене на гориво). Друго, което искам да питам е по надолнище когато съм с някаква умерена скорост от около 70-80 км/ч скоростната кутия ту ми зацепва двигателя (вдигат се оборотите примерно до към 1500) ту ми пада на празен ход. Това нормално ли е ? Само да уточня, че скоростната кутия сменя много плавно всички скорости.
Четох някакви теми за смяна на маслото на скоростите, но така и не разбрах колко струва тази смяна в Дару Кар или Камор (скоростната кутия е GM).
Четох някакви теми за смяна на маслото на скоростите, но така и не разбрах колко струва тази смяна в Дару Кар или Камор (скоростната кутия е GM).
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Зацепване на автоматика на 5-а предавка
Принципно всички автоматици са така зацепени на оувъдрайва, защото ако се сумират и загубите от торк конвертора и оувърдрайва ще стане много куца работа. Вторият въпрос нещо не ми е много ясен, но не изглежда нормално сама да си включвна на неутрална.
2 мнения
• Страница 1 от 1