Проблем с табло!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с табло!

Мнение от mari4ko » 19 Юни 2011, 11:41

Здравейте колеги, искам да попитам дали сам ще мога да си оправя таблото с уредите понеже не съм в БГ сега. Значи проблема е в това, че стрелките не се връщат! Аз разглабях таблото за да видя този лентов кабел на дисплея и като го сложих стрелките не се връщаха, единствено на загряването е като хората! Километража колкото км вдигнеш на толкова остава, а обортомера на място показва 800 оборота което изобщо не е вярно понеже е 6-так! Та ако някой може да ми помогне, да каже къде да бръкна и да се опитам да го оправя ще съм много благодарен! Мерси предварително :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Re: Проблем с табло!

Мнение от LUBO 555 » 19 Юни 2011, 11:51

Ako си вадил стрелките при разглобяването,може и да не го оправиш никога,а директно да си за смяна на табло
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mari4ko » 19 Юни 2011, 12:54

не съм вадил стрелките :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520 XD, 2016

Мнение от vladi111 » 19 Юни 2011, 17:47

Колега,пипано е таблото.
И аз бях така само,че на обратно - оборотите не тръгваха докато не загрее,като загрее няма проблеми.Само не пипай стрелките ,че аз се опитах да я оправя(на оборотите),и сега е без пружинка и не знам колко точно показва!!! Мен ме посъветваха ново табло :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 19 Юни 2011, 21:13

LUBO 555 написа:Ako си вадил стрелките при разглобяването,може и да не го оправиш никога,а директно да си за смяна на табло

Единствено, ако е прецакал пружинката е по-кофти, но моторчето се сменя и всичко си тръгва на 100%.

Към колегата пуснал поста - трябват ти тънки клещи, специална скоба за вадене на стрелката на разходомера, евентуално резервни моторчета от ebay (или табло донор) и умения. Ако ги имаш всичките неща имаш реален шанс и да си го оправиш сам. Ново табло (втора употреба) ще ти излезе много по-скъпо, за да стане както трябва. Успех. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mari4ko » 19 Юни 2011, 23:44

мерси колеги, ще го мисля още :)

Назад към E39