Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в

Мнение от NikVanov » 15 Юни 2011, 9:07

Колегата има фабрична аларма, значи трябва да си погледне опциите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 15 Юни 2011, 23:52

Dimitroff написа:Ако имате фабрична аларма - може да мига и при заключване и при отключване.
Ако нямате фабрична аларма - може да мига само при заключване.

Ха сега де :kuku: . Колегата Dimitroff ме вкарва в размисли...... ,дали алармата ми е фабрична???
Долу горе става въпрос за следното - откл/закл. и от двата главни ключа /ромбоидните/ , след
заключване премигват веднъж мигачите ,централното заключва вратите и багажника , в първите
няколко секунди светодиода под огледалото мига бързо ,а след това на по дълги интервали . При
вдигане на предния капак пищи сирена .
Ако при отворена шоферска врата поискам да я включа - нищо не става ,ни мигачи ,ни централно
сработва ,няма и индикация под огледалото.
При отключване мигачи няма ,светват само плафоните.
Все си мисля ,че това е фабричната аларма . Според вас колеги.....????

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Юни 2011, 10:22

Фабрична аларма имаш:
Ако имаш червената лампичка под огледалото за задно виждане.
Ако имаш обемен датчик в купето - квадратна кутийка на тавана.

Това са видимите белези.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 18 Юни 2011, 10:08

Dimitroff написа:Фабрична аларма имаш:
...

:mhihi: Май станахме доста с червени лампички под огледалото, но без оригинална аларма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 18 Юни 2011, 18:58

огледалото може да е слагано допълнително, но обемният датчик на тавана ... не мисля.

по темата:
направих си експеримент с алармата. отворих предният капак излязох от колата и натиснах с пръст бутончето което капака би трябвало да натиска и така да отчита капака като затворен. тогава заключих колата с дистанцинното на ключа (с фабрична аларма съм) тогава, лампичката под огледалото започна да мига на равни интервали и всичко си беше ок. естествено като си махнах пръста и алармата запищя. тогава пробвах при отворен капак , без да натискам бутончето да заключа колата с дистанционното на ключа, тогава лампичката под огледалото започна да мига много бързо в рамките на няколко секунди и после започна да си мига нормално. естествено не се активира алармата при натискане и пускане на бутончето на капака. записука след като отворих вратата като я отключих с ключа.
от това разбрах че при заключване трябва да наблюдавам лампичката как мига, ако в началото мига много често значи колата се заключва и алармата се активира при нещо отворено. учестеното мигане на лампичката под огледалото в първите секунди след заключване е индикация че има нещо отворено в моят случай беше капака.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 18 Юни 2011, 21:13

IKN написа:
Dimitroff написа:Ако имате фабрична аларма - може да мига и при заключване и при отключване.
Ако нямате фабрична аларма - може да мига само при заключване.

Ха сега де :kuku: . Колегата Dimitroff ме вкарва в размисли...... ,дали алармата ми е фабрична???
Долу горе става въпрос за следното - откл/закл. и от двата главни ключа /ромбоидните/ , след
заключване премигват веднъж мигачите ,централното заключва вратите и багажника , в първите
няколко секунди светодиода под огледалото мига бързо ,а след това на по дълги интервали . При
вдигане на предния капак пищи сирена .
Ако при отворена шоферска врата поискам да я включа - нищо не става ,ни мигачи ,ни централно
сработва ,няма и индикация под огледалото.
При отключване мигачи няма ,светват само плафоните.
Все си мисля ,че това е фабричната аларма . Според вас колеги.....????

Имаш аларма на 100% но дали е фабрична или интерфейсна все тази може да се настрой на мигания при откл. и заклю.

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 18 Юни 2011, 23:39

Dimitroff написа:Фабрична аларма имаш:
Ако имаш обемен датчик в купето - квадратна кутийка на тавана.

Това са видимите белези.

"При отключване мигачи няма ,светват само плафоните.
Все си мисля ,че това е фабричната аларма" - и при мен е така. и моята е с фабрична аларма, даже питах в тема за какво е "нещото на тавана" и в момента мигачите мигат само при заключване. да разбирам ми че може да се направи да мигат и при отключване? ако е така как става това?
Последна промяна taba4ko на 18 Юни 2011, 23:52, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от taba4ko » 18 Юни 2011, 23:44

RIDDICK написа:
kiko™ написа:Ако не се лъжа при заключване ако се задържи копчето по дълго се вдигат стъклата (ако са свалени) и се прибират и огледалата ;)

мисля че се лъжеш колега ,поне при мен огледалата ми не се прибират ...,а би било много удобно ако може :)

и при мен огледалата не се вдигат. това съм го виждал да се прави на е39 даже бях пуснал тема по въпроса. според мен не си заслужава играчката за да стане така....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от taba4ko » 18 Юни 2011, 23:49

drinoff написа:Аз пък си мисля че това не е нищо скрито а прото функция която не всички я имаме.... говоря за вдигането на стъклата..... и не трабва да задържаж.. а просто натискаш бутона за да заключиш автомобила...

при мене поне е така.

ами не е баш така. ако не задържа бутона не се вдигат. след като го пусна копчето стъклата спират. ако пак задържа бутона отново почват да се вдигат. даже първо се прибират стъклата (само предните) и после шибедаха. при отварянето естествено се отварят и 4-те и после шибедаха.

:OT: сори за офтопика но не се сдържах.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 18 Юни 2011, 23:57

J0P3T0 написа:Вторият ми въпрос е свързан с теста на компютъра.
Става въпрос за 2та сензора в резервоара. При пълен резервоар (65 литра мисля, че е) - единия сензор ми показва 33л. а другия (левия) 24 и после ми покава, че имам около 57л в резервоара. Та въпроса ми е - не трябва ли 2та сензора да показват горе-долу еднакво?

резервоара е 63 литра. а колкото до показанията, може и да греша, но при пълен резервоар показанията са ти такива защото не ти показва резервата. макар че като поостане малко по-малко пак показва количеството гориво.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 19 Юни 2011, 1:09

Благодаря на всички колеги ,които по един или друг начин се включиха с отговори и коментари
относно моите въпроси и съмнения :bowdown:
Днес установих и друго което до сега не бях пробвал . Пример - колата е заключена с бутона от ключа ,
алармата е включена и плоския червен индикатор под огледалото мига на големи интервали . Пъхам ключа
в шофьорската врата и завъртам - повдига се бутона и се отключва ,обаче само шофьорската врата . Другите
три врати остават заключени ,включително и багажника . Вкарвам ключа в бравата на багажника и завъртам при
всякакви положения ,но багажника си остава заключен . Отварям шофьорската врата и моментално се разпищява
алармата .
При последващо изключване на алармата от ключа се повдигат бутоните на всички врати и багажника също е
възможно да бъде отворен .
Въпрос - при отключване на шофьорската врата с ключа ,не трябва ли да се отключат едновременно с нея и
останалите три врати + багажника ??
Как е при вас колеги ? :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 19 Юни 2011, 5:25

не, не трябва да се отключат всичките врати и багажника (плюс резервоара). това отключване става само когато я заключваш с ключа в ключалката на шофьорската врата. при положение че си я заключил с бутона на ключа тогава отключавш с ключа само шофьорската врата, само че при мен ми се отключва багажника с ключа при активирана аларма (естествено пищи)
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Авг 2011, 16:33

Сигурно съм пропуснал някой коментар в тази тема и затова ще питам следното нещо:
Откакто Dimitroff пипа колата :mhihi: с бмв скенера и добави мигане при отключване, а също така и заключване ако не бъде отворена врата до 2 мин. забелязвам следното нещо - спирам с отворени стъкла и ключ на таблото. Излизам, не знам колко време се бавя, но по някое време решавам да заключа, вземам ключа през стъклото без да отварям врата и се опитвам да заключа - не става. Трябва да отворя вратата, да я затворя и тогава мога да заключа от дистанционното на ключа. Дали това е свързано с изключване на консуматорите след 15-20 мин (може и толкова да съм се бавил) или е някаква друга "защита" ?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 18 Авг 2011, 22:47

Т.е. опитвате да заключите от ключа при отворен прозорец?

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Авг 2011, 23:16

не ми говори на "вие", че ми е някак неествествено :mhihi:
Опитвам се да заключа колата без да съм отварял шофьорската врата по-скоро (от ключа при отворен прозорец)

ПредишнаСледваща

Назад към E46