Причини за изгаряне на бензинова помпа

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW E28

Причини за изгаряне на бензинова помпа

Мнение от SIGNYM » 13 Юни 2011, 12:58

Някой може ли да ми каже каква може да е причината за изгарянето на бензиновата помпа,при положение че в резервоара имам около 20/25 литра бензин :| .Колата когато си я взех преди месец БМВ е30 89-та година с M40B16 нямаше такава и реших да и сложа,че нещо не ме радва на гас ,но тя изгоря......!Взех друга,сложих я отивам на сервиз да ми сменят диференциалното масло и когато дойде моментът да я запаля помпата не реагира, :shock: а цедката ми е чиста и ме съмнява да се е задръстила с нещо!?И да уточня когато загася колата помпата продължава да работи поне 30 сек.Дали проблемът нее в реленцето за бензиновата помпа :roll: малко ми остава да вдигна ръце от нея :evil:
BMW Club Bulgaria-Братството на умствено увредените автопсихопати :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Re: Причини за изгаряне на бензинова помпа

Мнение от terziev » 13 Юни 2011, 14:35

а филтъра сменял ли си ?
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 13 Юни 2011, 14:50

След като изгасиш колата не трябва да продължава да работи помпата.Би трябвало да си е вързана през контакта.Може заради газовата да са правени някакви цигании по токовете и от там да е проблема.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от SIGNYM » 13 Юни 2011, 18:35

Не знам,но филтърчетата са чисти и резервоара бях извадил за да го почистя както трябва преди да сложа 1-та бензинова помпа,преди да ми изгори 2-та бях на сервиз за да ми сменят диференциалното масло,тогава след като изгасих колата веднага откачих клемата за акомулатора(-) зада не ми изгори помпата,но какво стана!?Когато ми казаха да я изместя и да си платя на касата,закачам си клемата давам на контакт и.................. проблема да нее в реленцето?!Смятам да я карам на сервиз,но ме е шубе да не стане така че да ми бръкнат дълбоко в джоба.Ами колега когато си извадя ключът от контакта тя продължава да работи около 30 сек. :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 13 Юни 2011, 21:53

Извадиш ли ключа от контакта, всички токове в колата трябва да падат. Тва е задължително. Освен в релето, проблема ти колега може и да е в ключа. Провери го задължително. На първо четене ще ти е трудно да направиш връзка- но е така, провери си ключа.
Успех в ремонта.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 13 Юни 2011, 21:56

пробвай с клапана който се намира точно над помпата :winky: ако не,пробвай с бобеца,стъкленото кълбо и курешките от гълъби :winky:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар

Мнение от SIGNYM » 14 Юни 2011, 16:10

Преди час си взех колата от сервиза.Оказа се череленцето някой го е модефицирал някак си!?сложиха ми ново!Скоро като взема и бензинова помпа ще видим какво ще стане :)

Назад към E30