тампони на стабилизиращата щанга
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
тампони на стабилизиращата щанга
Някой сменял ли ги е??? Как става свалянето, при мен прихлопва леко предницата по леки неравности и мислех че са биалетки, но като ги огледах си бяха наред, оказа се че има лек луфт в тампоните...
става въпрос за номер 2 от схемата: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
става въпрос за номер 2 от схемата: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: тампони на стабилизиращата щанга
Аз ще ги сменям и четирите съвсем скоро - 2 отпред и 2 отзад. Свалянето е много лесно - махаш кората и с тресчотка се развиват двата болта на всяка скоба и тампона пада. Слагаш новия, скобата и кората по обратния ред и си готов 

Si non confectus, non reficiat.
- adko001
- младши ентусиаст
-

- Zagy
- нафтения
-
Точно тези са. Четирите тампона струваха към 50тина лева - нещо такова ми се върти из главата.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега взимай оригинални само.Първия път като ги сменях взех някакви за 7лв и двата и като тръгнах да ги слагам се оказа,че вътрешния отвор на тампона е по-голям от нормалното,оттам в ауто+ двата тампона(предни)бяха около 50лв и всичко заспа.adko001 написа:Някой сменял ли ги е??? Как става свалянето, при мен прихлопва леко предницата по леки неравности и мислех че са биалетки, но като ги огледах си бяха наред, оказа се че има лек луфт в тампоните...
- adko001
- младши ентусиаст
-
днес ги сложих, 2 предни, оригинални за 50лв., заспаха и возията като че ли се постегна

- Zagy
- нафтения
-
И аз съм с нови тампони отпред
Интересното беше, че старите бяха 26.5мм, а щангата е 22.5мм... та лопаше като у тях си от тия скапани тампони. Сега вече е друга бира 

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
И при мен има луфт в тези тампони....но незнам дали ми лопа от тях или биалетки....а чувал съм че имало 2 размера за стабилизиращата щанга затова може би е дало отклонение на отворите на колегата... 

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
При Е36 има разлика в щангите, при колите със спортно окачване е по-дебела. Вероятно и при Е46 е така. Аз преди две години сменях тампоните и като си купувах нови във Вари 2000 изрично ме питаха дали съм със спортно окачване.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
TRR написа:При Е36 има разлика в щангите, при колите със спортно окачване е по-дебела. Вероятно и при Е46 е така. Аз преди две години сменях тампоните и като си купувах нови във Вари 2000 изрично ме питаха дали съм със спортно окачване.
Това е факт и трябва да се има в предвид
- adko001
- младши ентусиаст
-
bochogogogo написа:И при мен има луфт в тези тампони....но незнам дали ми лопа от тях или биалетки....а чувал съм че имало 2 размера за стабилизиращата щанга затова може би е дало отклонение на отворите на колегата...
повече от 2 размера са... окачването ми е обикновено и тампоните са 24ММ, а стабилизиращата греда е 24,2ММ, но има и размери от 23, 23,5 и т.н., при мен имаше луфт там, където щангата прави чупка и леко хлопаше

- bmwemotion
- Потребител
-
- Кара: E46 - 320d - 136 Hp
Извинявам се за позакъснелия въпрос но видях темата и не исках да отварям нова такава.
Имам леки протропвания в предницата което много ме дразни, а също така усещам по големите неравности с осезаема вибрация на волана. А уш предницата е здрава.
Та това всичкото може ли да е именно от тези тампони???
Имам леки протропвания в предницата което много ме дразни, а също така усещам по големите неравности с осезаема вибрация на волана. А уш предницата е здрава.
Та това всичкото може ли да е именно от тези тампони???
На човек, който знае къде отива, светът дава път.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
и аз имам тропане във предницата а ми казват че е здрава но ми били меки тампоните, възможно ли да е от това нещо толкова голямо тропането чак ще ми изпадне предницата 

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
shiko_m3 написа:и аз имам тропане във предницата а ми казват че е здрава но ми били меки тампоните, възможно ли да е от това нещо толкова голямо тропането чак ще ми изпадне предницата
А носачите/шарнирите проверени ли са?
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2