Премахване на катализаторите
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bobi_7609
- Потребител
-
- Кара: BMW 730d
- Мечтае да кара: незнам засега 730d
- Детайли за колата: Яка
Премахване на катализаторите
Такаа.Смених Турбо има тема ще опиша кажо е станало.Но ми казаха да махна катализаторите.Става дума за 730д.Даваите мнения кво да правя.
- lariii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Премахване на катализаторите
bobi_7609 написа:Такаа.Смених Турбо има тема ще опиша кажо е станало.Но ми казаха да махна катализаторите.Става дума за 730д.Даваите мнения кво да правя.
Колега прочете ли какво си написал!?!?!?

-------------------------------------
Ако замълчиш ще постигнеш две неща:
1. Можеш да научиш много.2. Никой няма да разбере колко си тъп.
Ако замълчиш ще постигнеш две неща:
1. Можеш да научиш много.2. Никой няма да разбере колко си тъп.
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
bobi_7609 написа:Такаа.Смених Турбо има тема ще опиша кажо е станало.Но ми казаха да махна катализаторите.Става дума за 730д.Даваите мнения кво да правя.
Колега поради каква причина искаш да го махаш запушен ли е какво му има ?
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Махай смело. Нищо няма да загубиш, дори и някой лев ще изкараш от цялата работа.
- bobi_7609
- Потребител
-
E39 Rider написа:bobi_7609 написа:Такаа.Смених Турбо има тема ще опиша кажо е станало.Но ми казаха да махна катализаторите.Става дума за 730д.Даваите мнения кво да правя.
Ами така ми каза маистора.И като го свалихме на него има година на производство и хич не ми хареса каква е

- bobi_7609
- Потребител
-
bace_martu написа:Махай смело. Нищо няма да загубиш, дори и някой лев ще изкараш от цялата работа.
Да решил сам ще се махат.

- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
bobi_7609 написа:E39 Rider написа:bobi_7609 написа:Такаа.Смених Турбо има тема ще опиша кажо е станало.Но ми казаха да махна катализаторите.Става дума за 730д.Даваите мнения кво да правя.
Ами така ми каза маистора.И като го свалихме на него има година на производство и хич не ми хареса каква е
щом така е преценил значи е запушен ако е така значи колата ти ще тръгне с една идея повече.

- bobi_7609
- Потребител
-
Днеска махнах катализаторите.Няма никаква разлика в звука.Вървенето се подобри с една идея.А за разхода ще пиша след време. 

- bace_martu
- ентусиаст
-
bobi_7609 написа:Днеска махнах катализаторите.Няма никаква разлика в звука.Вървенето се подобри с една идея.А за разхода ще пиша след време.
Извън града трябва да падне, градско не разчитай...

- bobi_7609
- Потребител
-
Извън града ми дава кам 7.5 колко ще пада.

- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
bobi_7609 написа:Извън града ми дава кам 7.5 колко ще пада.![]()
![]()
Ще почне да връща бре... От време на време спирай на бензиностанция да отсипваш

На мястото на катализаторите резонаторни гърнета ли сложи (какви) или само ги "изкормиха" и си ползват тяхното си тяло.. ?
Какви пари ти ги платиха ?
Колеги и аз се замислям да си махна катализаторите на 750 96та година, но незнам дали няма да има проблем със сондите и оборотите после. Какво мислите вие по този въпрос ?
А ако се махат добра идея ли е да сложа прави тръби на тяхното място - с цел по добър звук за малко пари ( имаше тема някъде относно прави тръби на мястото на средните гърнета ) или да си сложа заместител на катализатора тип гърне пак, че е доста тиха за V12.
Поздрави
А ако се махат добра идея ли е да сложа прави тръби на тяхното място - с цел по добър звук за малко пари ( имаше тема някъде относно прави тръби на мястото на средните гърнета ) или да си сложа заместител на катализатора тип гърне пак, че е доста тиха за V12.
Поздрави
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Като гледам трябва да имаш сонди след катализатора,затова най-вероятно ще имаш проблеми.До колко съм чувал ако си решил твърдо да сваляш старите катализатори те могат да се подменят или с нови или със заместители което е по-евтиния вариант естествено.Резонаторните гърнета не би трябвало да ти свършат работа.
Интересно ... може и да имам проблеми не ми се рискува, но мой познат със същата кола и мотор ги е махнал и няма никакви проблеми незнам и аз всеки казва различно затова реших да се допитам до вас, а що до нови не ми вършат работа ако ще ги махам е защото искам да е направя малко по шумна за минимум пари а и на другите БМВ та съм си ги махнал и съм доволен от това понеже на 520ката ми като се запуши не можех да кача повече от 2000 оборота като е на скорост и 4 Елитни сервиза не можаха да я оправят докато сам не реших да махна катализатора и от тогава колата тръгна да върви както никога преди : )
- bace_martu
- ентусиаст
-
Аз също съм със сонди след катализаторите. Вече година карам без катализатори, а само с тръби на тяхно място и няма никакви проблеми. Има само подобрение във звука.
Мой приятел си отвори кутиите на катализаторите, изкара ги отвътре и там набута резонаторни гърнета и пак ги затвори. При него също няма проблеми със сондите, но това е страшна играчка, което той е направил и аз нямах нерви. Колите в случая са 730 и 740. Не мисля, че на 750-ката нещата са по по-различен начин.
Задната сонда ти играе роля само на диагностична и единствено ще ти дава грешка, че не ти работят катализаторите, а в крайна сметка тях вече ги няма. Не би трябвало да ти се наруши работата на мотора.
Мой приятел си отвори кутиите на катализаторите, изкара ги отвътре и там набута резонаторни гърнета и пак ги затвори. При него също няма проблеми със сондите, но това е страшна играчка, което той е направил и аз нямах нерви. Колите в случая са 730 и 740. Не мисля, че на 750-ката нещата са по по-различен начин.
Задната сонда ти играе роля само на диагностична и единствено ще ти дава грешка, че не ти работят катализаторите, а в крайна сметка тях вече ги няма. Не би трябвало да ти се наруши работата на мотора.

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2