Тресе при подаване на газ и отнемане на газта
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Тресе при подаване на газ и отнемане на газта
koldi bmw320 i написа:Колеги,ще използвам темата,за да не пускам нова..значи става въпрос за на жена ми колата ,а тя е ауди тди ,когато се кара и ускорява постепенно няма тресене ,но точно на 2000 оборота при всяка една предавка и при по рязка газ има едно тресене не много силно,сякаш недостиг на гориво...и след като мине 2500 всичко е 0К. на място няма нито тресене нито чукане.?
Може би дебитомера
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- hriskoss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525тдс
на тди ако замине дебитомер,върви все едно е на три цилиндъра имал съм 4 коли с тди мотор и съм сигурен,че е от гнп
- koldi bmw320 i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3,0 2008
- Мечтае да кара: M5
все ,още не е закачвана на комп,но тези дни ,ще я закарам на диагностика да се види ,че е доста дразнещо.благодаря за включванията! 

"Заменям жена-100 кг.,за две по 50кг.
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
наи вероятно е ГНП то един приятел го имаше същия проблем.
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
+1 за ГНП-то.
- hriskoss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525тдс
когато разбереш от какво е проблема пиши
- koldi bmw320 i
- кандидат ентусиаст
-
- koldi bmw320 i
- кандидат ентусиаст
-

"Заменям жена-100 кг.,за две по 50кг.
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525dА 2003
Хайде и аз със същият проблем, примерно като карам с 110 км/ч и дам газ усещат се за около 2-3 секунди вибрации, същото се получава и при връщането на педала.
А и наблюдавам друго, сутрин на студено като тръгна при още при 60 км/ч се усещат вибрации, след като измина 30-тина километра и колата хубаво загрее тези вибрации изчезват.
Мисля че проблема/мите идват от висящ лагер или демпферният маховик, какво мислите???
колата е е39 525d автомат
п.п днес сутринта на място на полу загрял двигател леко форсирах колата и от към средната част долу се чуваше звънтене.
А и наблюдавам друго, сутрин на студено като тръгна при още при 60 км/ч се усещат вибрации, след като измина 30-тина километра и колата хубаво загрее тези вибрации изчезват.
Мисля че проблема/мите идват от висящ лагер или демпферният маховик, какво мислите???
колата е е39 525d автомат
п.п днес сутринта на място на полу загрял двигател леко форсирах колата и от към средната част долу се чуваше звънтене.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
От скоро и при мен има някакви такива аномалии - на място и на празен ход едни такива циклични вибрации, съвсем леко се усещат - жена ми казва, че не усеща нищо такова...
По горивната система всичко е ток, оборотите не мърдат, автомат съм и вибрациите са еднакви на всяка позиция на кутията, когато колата е на място и на празен ход.
За вървене мисля, че върви нормално.
Единственото, което ми прави впечатление е, че като гася колата в купето се усеща отчетлива вибрация в момента на гасенето, което ме навежда на мисълта за тампон на мотора...
П.С. - също току-що забелязах, че подобна вибрация се усеща и при плавно подаване на газ някъде между 1800 и 2000 оборота...

По горивната система всичко е ток, оборотите не мърдат, автомат съм и вибрациите са еднакви на всяка позиция на кутията, когато колата е на място и на празен ход.
За вървене мисля, че върви нормално.
Единственото, което ми прави впечатление е, че като гася колата в купето се усеща отчетлива вибрация в момента на гасенето, което ме навежда на мисълта за тампон на мотора...

П.С. - също току-що забелязах, че подобна вибрация се усеща и при плавно подаване на газ някъде между 1800 и 2000 оборота...

- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
Z3Ro* написа:П.С. - също току-що забелязах, че подобна вибрация се усеща и при плавно подаване на газ някъде между 1800 и 2000 оборота...
Абсолютно същото го има и при мен...
- Skitnika
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 tds
- Мечтае да кара: X5
- Детайли за колата: Колата е супер!!! Трудно намирам майстори за подържка...
Здравейте колеги,
аз мисля че проблема ви е в ГНПто.Може и да е нещо друго разбира се, но до като не се увериш че ГНПто е наред може да се наложи да смениш много части в колата.Виж за моите проблеми по-подробно тук :
viewtopic.php?f=10&t=313168&p=3827600#p3827600
аз мисля че проблема ви е в ГНПто.Може и да е нещо друго разбира се, но до като не се увериш че ГНПто е наред може да се наложи да смениш много части в колата.Виж за моите проблеми по-подробно тук :
viewtopic.php?f=10&t=313168&p=3827600#p3827600
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
Това го изключвам защото преди 2 месеца ГНП-то замина, протече, и е ремонтиранан, настроена и т.н. От към горивната система, съмнявам се от дюзите, имам една дюза която не е в норми, но пък не ми се вярва една дюза да причинява такива вибрации.
- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
bmw e 39 написа:Това го изключвам защото преди 2 месеца ГНП-то замина, протече, и е ремонтиранан, настроена и т.н. От към горивната система, съмнявам се от дюзите, имам една дюза която не е в норми, но пък не ми се вярва една дюза да причинява такива вибрации.
Да ти кажа точно от дюзата ти е. На мен 4та ми дава корекции около 2 и нещо и тресе колата по същия начин. Преди, когато всички дюзи ми бяха в норма нямаше такова тресене.
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
W140_S600_V12 написа:Да ти кажа точно от дюзата ти е. На мен 4та ми дава корекции около 2 и нещо и тресе колата по същия начин. Преди, когато всички дюзи ми бяха в норма нямаше такова тресене.
Ха дано, и при мен е 4-та, с корекция 4.5, даже другата седмица ще я сменям. Но някой ако има други наблюдения за други неща да споделя. Както казах и преди, за демпферната шайба, за висящия лагер и т.н.
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3