изтичане на масло

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Nyte Mejik
Аватар

изтичане на масло

Мнение от Nyte Mejik » 31 Май 2003, 9:48

Здравейте,
Колата е '89 325i и масло изтича струва ми се от ограденото на снимката място (отначало си мислех, че идва от филтъра, но там е чисто). А на ограденото място, като се почисти наоколо след малко пак избива.. явно не се стича от друго място.
Как се казва тази част и възможно ли е оттам да изтича или има нещо спукано и отгоре (много не съм наясно още с този двигател М20) ? Малко е трудно достъпно и не ми се искаше да го разглобя преди да попитам някого :wink: .

Изображение

Благодаря предварително!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 31 Май 2003, 13:16

Това отдолу ли е снимано? Аз не разбирам много ама тва ми прилича на картера и са ме е срам да не изкажа някоя глупост :oops: Та ако случайно е картера е напълно възможно да си тече масло особено ако си го изтрескал някъде. На мен лично ми се случи два пъти обаче от него нищо не остана. Та в картера седи цялото масло :) Ако съм дал абсолютно грешен отговор не ми се подигравайте :roll:
Изображение
Изображение

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Re: изтичане на масло

Мнение от LandShark » 01 Юни 2003, 22:21

Nyte Mejik написа:Колата е '89 325i и масло изтича струва ми се от ограденото на снимката място (отначало си мислех, че идва от филтъра, но там е чисто). А на ограденото място, като се почисти наоколо след малко пак избива.. явно не се стича от друго място.
Как се казва тази част и възможно ли е оттам да изтича или има нещо спукано и отгоре (много не съм наясно още с този двигател М20) ?

Първо: добре дошъл при нас!!

Доколкото виждам от снимката това ти е картера (the oil pan). При М20/В25 (както правилно си го означил), както и при всички съвременни Баварци, той е алуминиев и доста лесно се пука при от удари. В България има два основни начина да се оправи пукнат картер:
(1) прави се заварка: по-ефтино излиза, защото чисто нов картера е към 450-500лв.
(2) купува се нов (така препоръчва завода). може да се потърси и 2-ра употреба читав здрав, в София мисля че вървят за по около 150лв.

Успех!

viper
Аватар

Мнение от viper » 02 Юни 2003, 10:55

Има и трети вариант - лепиш го с течен метал. :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от BMW323i » 02 Юни 2003, 11:37

Маи това да го залепиш със течен метал е наи разумно щото както обясняваш дупката е малка и няма смисал да сваляш картера
Опитаи смъртта но не умираи

Назад към E30