Масло Mobil Special S 10W40

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от Bass_Man » 02 Юни 2011, 23:25

павката написа:а наливния мобил как е като качество-с 10/40.15лв литъра

Зле !

kulov написа:..........................
Колата ми е на 15г. и 206 000км и мисля че има още много живот в нея. Така и така вече съм си дал парите, мисля до 1 седмица да го сложа.
Моля за мнения за самото масло Mobil Special S 10W40, както и всеки да каже кой какво масло ползва.
Благодаря предварително!

Не мога да разбера при положение , че искате да си ползвате автомобилите малко повече от гаранцията защо наливате разни полусинтетични/минерални суроватки/цвикове ?!?!?!

А колегата дето е с 15W40 на много километри , като ново може би не се сеща , че това масло грам не му мие двигателя или може би в неговия двигател няма сажди и отлагания ?

Ако искате максимално дълга експлоатация ползвайте само пълна синтетика на основата на ПАО и естери . Имайте предвид , че пълна информация за състава на маслото и неговите качества не се намира лесно . И не е случайно , че тази информация не се пише на етикета . Вискозитета е последното нещо , коeто трябва да гледате за маслото и зависи само от географското положение или най-ниска/най-висока температура за сезона . Все едно да си купувате кола по скоростомера :dummy: .
В БГ вече се предлага и AMSOil ( за тия които не знаят това са хората приложили синтетично масло в автомобилно ДВГ за първи път ) , които имат пълна синтетика 10W40 !
Карането много градско с полусинтетично/минерално масло с пробег над 10 000км си е бавно убиване на двигателя . 123-ките едно време са правели по 1 000 000км с минерално масло ама е сменявано на макс 5000км . Големите пробеци са измислени заради разни малоумни еко-евро норми , а не защото двигателите вече са много яки или маслата много издържливи .

ПС: последно като източих това недоразумение на Мобил от колата , която беше започнала да върти едвам едвам зимата ( колата е 86-та година ) тамън си мислех , че съм за акумулатор или за мотор и смених маслото с пълна синтетика CARLUBE 5W40 от Темпо 24 за 48лв. 5л. тубата просто чак не можах да повярвам ! Колата в най-студените дни въртеше , като полудяла и работеше съвсем равномерно , а с мобила първо , че въртеше трудно , а и в най-студените дни загасваше и трябваше да я паля пак ! Е от това по-добър тест не знам ! Carlube беше абсолютно непозната марка за мен оказа се UK-ейска марка без някакви особенни претенции но явно маслото е истинско . Докато този Мобил беше пълна боза дори за много стар автомобил . Разбира се тези полусинтетични съчинения не трябва да се бъркат със серията Мобил 1 ! Която е доста добра и има съдържание на естери в най-добрите модели ! По форумите в момента се намират и масла внос от Германия на Мотул и Кастрол на съвсем прилични цени така ,че както казах не знам защо си правите експерименти . Само не ми казвайте , че след 200 000км колата си иска полусинтетика :dummy: !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Re:

Мнение от BAHKATA » 02 Юни 2011, 23:38

melody1 написа:Аз използвам единствено и само масло MOBIL, но е 15W40. В момента ми е за смяна маслото и днес като го преоверявах, цвета му е все едно сега съм го слагал. От както я имам колицата само такова и слагам. Страшно съм доволен. А на твоя агент му кажи, че на всичко в BG не се знае произхода. По печатниците етикетчета и баркодчета колкото искаш. Те мангизи правят пак какво остава за масло.
Слагай си Mobil-a и карай смело. По добре произведено в Турция отколкото в гаража на бай Иван. ;)

Колега този Мобил, който сипваш е голямо менте сигурно, щом не му се променя цвета. Когато си сменя маслото, докато се прибера от сервиза и вече леко е почерняло, което значи че поема гадните отлагания и т.н.
По темата - аз карам само с Мобил, но закупен от официалния вносител за България и съм страшно доволен. Тези масла, които се продават в Метро, съм ги виждал. На тях тубата им даже е различна, пък какво да говорим за маслото в нея. Моят съвет към автора е - разрови се къде около теб има официални представители, защото за тази цена ще си вземеш около 10 пъти по - хубаво масло. Успех! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Масло Mobil Special S 10W40

Мнение от bum_bum » 03 Юни 2011, 0:39

Абе мен ме навикаха, че казах че е добре за дизел да се сменя след 6000, а ти за 5 говориш :mhihi:
Мобил 1 е добро масло в дългосрочен аспект и заради високото съдържание на фосфор (ню лайф 0-40 специално). В момента Мобил правят само 5 литрови от големите. 4 литрова не бих купил тъй като е силно съмнително дали Мобил знаят за такова производство :mhihi:
За Амсойл и Редлайн ми се струва, че хич не сме дорасли..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 03 Юни 2011, 17:59

колеги,това за маслото може да изпишем 300 страници и пак всеки ще си има собствено мнение,аз карам моята кола със мегуин 15W40 МИНЕРАЛНО,малко повече от три години и никога несъм имал проблеми с него.колата е на 207000км,мотора е 1.8 м43 и дори зимата в най големия студ си пали без проблем(колата стои на двора не в гараж)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 04 Юни 2011, 1:34

Колега тук не говорим за кой какво мение има ! А говорим за технически факти ! Сега ти можеш да имаш мнение , че можеш с твоята сток 18-ка да биеш на 400м М3 Е36 . Но техническите данни ще те опровергаят !!! Така е и с маслата ! Има вещества за , които е абсолютно ясно , че са по-добри от други ! Има процеси , които протичат във всеки един двигател и те се отразяават на маслото и това е абсолютно ясно и доказано . От там нататък твоето или моето мнение нямат никакво значение ! Абсолютно ясно е , че минералното и полусинтетичното масло са отживелица и нискокачествен продукт . За това и трябва да бъдат на ниска цена и съответно трябва да се сменяват по-често . Ама някой си бил карал и не знам си какво станало . Абсолютно празни приказки . Ами разбира се , че минералните масла в стари двигатели с карбуратори не могат да се карат повече от 5000км особенно в града . Просто маслото се унищожава от бензина, мръсотията и влагата , които проникват в него и това е абсолютно ясно и доказано . А това , че повечето хора следват легенди и съвети от абсолютно незапознати "специалсити" общо взето води до това , че обикновенно на 200 000км автомобилите вече стават само за скрап . А в Германия хората си ги карат по 500 000км и нямат проблеми . Ама там нямаш възможност да умуваш в сервиза и да разправяш легенди .

BTW AMSOil-а се намира на съвсем прилична цена ! А Red Line има в Хеед .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Юни 2011, 9:44

Гледах го Редлайна в Хеед ама цените са.. :shock: Няма кой да даде толкова пара за масло, което не е чувал. Амсойла го гледах в Англия и той ми се видя скъпичък.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 04 Юни 2011, 15:57

Аве AMSOil го и в БГ вече и не е по-скъп от Кастрол да кажем .

bum_bum написа:Абе мен ме навикаха, че казах че е добре за дизел да се сменя след 6000, а ти за 5 говориш :mhihi:
....................

Да си викат колкото си искат двигателя си е техен ако искат и вода да му сипват в маслото .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Юни 2011, 19:39

За 5-40 цената горе-долу е еднаква на литър, даже Амсойла е леко по-евтин, щото литровите не са точно литър ама за 10-40 разликата е страшна, щото е синтетика, а Кастрола е полу. За това казвам, че надали някой ще вземе 10-40 пълна синтетика тук.
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 04 Юни 2011, 23:33

bum_bum написа:Гледах го Редлайна в Хеед ама цените са.. :shock: Няма кой да даде толкова пара за масло, което не е чувал. Амсойла го гледах в Англия и той ми се видя скъпичък.

каква му е цената в хеед просто за информация
аз си го взимам от камскилла
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2011, 0:06

Без доставката от Камскила е по-евтино, с доставка вече е по-добре от Хеед. Принципно питах вносителя в Европа и не дава добра отстъпка за количества ама пак ми се чини, че множко са си сложили Хеед.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 05 Юни 2011, 8:01

00Cool написа:
bum_bum написа:Гледах го Редлайна в Хеед ама цените са.. :shock: Няма кой да даде толкова пара за масло, което не е чувал. Амсойла го гледах в Англия и той ми се видя скъпичък.

каква му е цената в хеед просто за информация
аз си го взимам от камскилла

118лв за us gallon, 30лв за us quart
Толко ли е хубаво това редлайн, може да взема едно 0в40 да го пробвам как е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2011, 10:48

Абе при положение, че е по-скъпо от Мобил1 0-40, което си е доказано не бих се занимавал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 06 Юни 2011, 1:05

Минали сме на климата в Швеция или търсим всяка възможна икономия на гориво ли та ще караме с 0W нещо си ? Или този вискозитет има някакви други феноменални характеристики , които съм проспал ? Айде тези с новите гаранционни коли мога и да ги разбера ама другите не моа ви разбера :mhihi: .

BTW сега видях , че внасяш Gulf и Millers , които също са много добър вариант !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2011, 6:41

Съветника на Мобил1 дава такова за М52 и с такова карам.. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 06 Юни 2011, 22:23

Имай предвид , че съветника е направен да угоди на една камара изисквания от , които нито едно не е колата ти да не се чупи 1 000 000 км ! По-скоро основното изискване е ако може да изкара някак си гаранцията и след това да се разпадне мигновено и в същото време да отговаря на нормите за удължен пробег и ниска консумация на гориво . Защото само от съпротивлението , което намалява с рядкото масло може да ти падне разхода достатъчно , че да се изпълнят изискванията за CO2 ( въглероден двуокис ) . Които емисии не се мерят на магистралата с 200км/ч а на някакъв стенд почти на празен ход и някакви средни обороти . Нищо , че всъщност автомобилите носят около 10% от глобалното замърсяване докато промишлеността и енергетиката носи останалите 90% . Иначе казано ти си джиткаш със скъпо масло и катализатор а до вас теца си дими , като полудел и може и нищо да не плати ако е в нужните квоти . Но какво да се прави дребния данъкоплатец е н@@@ан винаги нищо , че всъщност основните приходи на чиновниците идват от него ............ Но това е съвсем друга история . Общо взето маслото с най-висок HS/HT пази двигателя най-много . Въпреки , че казват , че над 3,5 вече не е чак толкова голямо влиянието . Но както може би някой ще се досети масло с вискозитет 0W-20 не може да има HS/HT над 3 . Докато 20W-60 може да има над 7 !!! Има няма два пъти по-здраво масло :) . А естерния 20W-60 се изпомпва до -35 градуса за разлика от минералния дето на -15 е грес :) . Общо взето маслата са една необятна територия но едно е сигурно естерите са най-добри , след това ПАО и след това разните отлагания , които са останали от производството на по-качествените бази и присадки . Нещо като цвика , който остава след изваждането на маслото от млякото :mhihi: . Или по друг начин казано 1 кисело мляко може да го разредиш с 1 литър и с 5 литра вода и все си е Айрян :clap: :mhihi: :bchug: . А пък млякото може да е краве или биволско и все си е кисело :mhihi: .

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ