С чип... или не?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

с чип или без?

с чип съм и съм доволен/на
22
27%
с чип съм, карам на пропан-бутан и съм доволен/на
1
1%
с чип съм, карам на метан и съм доволен/на
0
Няма гласували
с чип съм и НЕ съм доволен/на
2
2%
с чип съм, карам на пропан-бутан и НЕ съм доволен/на
0
Няма гласували
с чип съм, карам на метан и НЕ съм доволен/на
0
Няма гласували
мисля да си слагам
24
29%
не мисля да си слагам
28
34%
не ми се дават толкова кинти
6
7%

Общо гласове : 83
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: С чип... или не?!?

Мнение от Elesar74 » 03 Юни 2011, 9:50

Колежке, шегата настрана, ама какво е туй масло, дето за 18 хил. километра не става черно, а си запазва цвета, дето е преди да си го наляла в двигателя?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 03 Юни 2011, 9:53

На ТДС-а който карам след като сложих чипа се усети пъргавината в ниските обороти, за разхода той падна с половин литър не повече. Имах и е36 320 м52б20 на него чип не съм слагал просто, защото няма да качи повече от 10-12 коня. Виж обаче тогава портвах глата, поизчистих бутала, клапани и тн и мога да ти кажа, че много вървеше! :)
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11

Мнение от georgieva » 03 Юни 2011, 10:15

Elesar74 написа:Аз мисля, че уважаемата колежка се заблуждава малко. Споменава цифрата 15, като увеличенине на конете с чип на бензинов мотор. Аз лично ще съм доста учуден, ако вдигне мощността с 15 коня, след слагането на чип. Но явно мерака й е голям, сигурно ще сложи и дано после да сподели.

Elesar74 написа:Колежке, шегата настрана, ама какво е туй масло, дето за 18 хил. километра не става черно, а си запазва цвета, дето е преди да си го наляла в двигателя?

Не е мое мнение това, така го дават в каталозите +15 коня

маслото е що горе обикновено Q8 advanced 15в40, обаче колата се кара на метан, от както я донесохме от германия (през 2007)... много рядко с А100 или А98 и (по правило на брат ми) никога с А95, над 5000 оборота не е ходила. Когато е студена е карана на ниски обороти.. въобще.. от 1 година е моя колата, до преди това беше на брат ми и тои ходи да си я избира в германия, и .. ако кажа, че е като Монк като пази... ще е меко казано :mhihi: сега, ако още беше негова колата отдавна да беше сменено това масло

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 03 Юни 2011, 10:21

Метанка, с 15в40... по-добре я насочи към пункт за изкупуване на желязо. :mhihi:

Ще ти направят фина настройка на софтуера с пресата. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 03 Юни 2011, 10:26

Те в каталозите няма да напишат 7-10 коня. Ама че разсъждения.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 03 Юни 2011, 10:26

за кола която се кара на газ, цветът на маслото не е показателен за нищо :!:
сменявай си маслото по-редовно :!: ... надявам се да не напишеш сега за сервизните лампи дето не са изгаснали, и т.н....
последно офф... това с бензините е голяма заблуда, смени бензиностанцията... ако един мотор е направен за 95 няма никакъв, абсолютно никакъв шанс да върви по-добре с 98 или 100 :!:
за разхода... трудно го преглъщам този факт, но дизела е истината... успех...
а... чип нямам, ама може да седнем с моя кар ай ти специалист по на ракия и да понадраскаме някой ред в софта на новата любоф :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 03 Юни 2011, 10:29

Време е зелените човечета да се намесят май.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 03 Юни 2011, 10:41

Elesar74 написа:Те в каталозите няма да напишат 7-10 коня. Ама че разсъждения.

еми, разбират си хората които са ги изччислили и са го измерили,,, аз нямам нищо против техните расъждения, които дискридитираш (предполагам не дискредитираш мен, защото ти казах, че не съм си ги измислила тези цифри аз)
http://www.comsistuning.com/pricelists/bmw.pdf
ето виж обеди се сам лесно е да плюеш когато си некомпетентен

ПС 520и ми е колата, 10 киловата (14 коня) е в +

обаче ми прави впечатление, 525д и 525тдс еднаква разликата.. 525д с турбо ли е?

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 03 Юни 2011, 10:49

Колеги, по-добре спрете да пишете. :mhihi: Положението е безнадеждно, Обеди ни всички. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 03 Юни 2011, 10:57

Колежке, тук "компетентните" са малко. Въпроса, както си го задала е принципен и ти беше отговорено. Какво повече искаш? Никоя тунинг фирма няма да напише едни смешни показатели, смешно е даже да си го помислиш. Писаното в нета е едно, а реалния живот и дино стенда, друго. Далеч съм от мисълта да дискредитирам някой, каквото човек сам може да си направи, никой друг не може.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 03 Юни 2011, 12:32

Казвам ти да сложиш по-голям двг защото имаш 50 коня отгоре а разхода е същият или по-малък, затова като не си компетента не си прави дълги постове изписани с глупости копирани от мрежата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 03 Юни 2011, 13:51

вие кога ще разберете, че не съм направила тази тема за да "попитам нещо" а защото въпроса с чип тунинга засяга половината шофиори в БГ :)

колкото до това колко коня ще вдигне, съгурна съм, че хората (особенно както казва Борисов по-скъпите фирми) те повече дино-тестове са правили от теб, ... няма как да обедиш никого че лъжат, баж пък всички поцелия свят и то на всеки са им едни и същи цифрите. Много ясно някоя бричка ако и сложиш чип, няма да е вдигнала 15 коня, но пак 10% ще и е повишението,, но това е защото и тя отдавна не е 150 коня. Стига писа глупости, по добре само чети е моя съвет, или поне си дефрагментирвай мненията от време на време (като мен) да не трупаме темата с излишни неща

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 03 Юни 2011, 14:40

Вече съм сигурен, че освен висше техническо, имаш и висше филологическо образование. :mhihi:

Не злоупотребявай с това, че няма модове онлайн да те озаптят в простотията ти. :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 03 Юни 2011, 14:42

Непрекъснато даваш твоята кола за пример, въпроса не е само принципен, кого се опитваш да убедиш пък ти? С какви букви и как да ти се напише, че особенна полза от чип на бензинов двигател, няма? Еле пък на твоя двигател, хич. Познавам човек, тук от форума, който смени този мотор, с 2.8, а задай си сега резонния въпрос, защо не му тури един чип, хем и по-евтино щеше да му излезе. И само тоя да е, дето аз го познавам. И се седнала да пишеш за чипове и тунинг, а задаваш въпроса, а 525D, с турбо ли е? Спри овреме, приятелски съвет. За чипосването има тонове материал изписани, няма смисъл да се повтарят и в тази тема дъвкани и предъвкани неща, вкл. и в тоя форум. Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 03 Юни 2011, 17:11

на кого говориш? май обърка темата, нищо от това което каза не се е слчвало, халюцинираш май, да ти имам умението да въсприемаш каквото четеш, нито съм питала никого нищо конкретно, нито на мен специално говорят в тая тема, нито идеята е такава.... стига прави проблеми, кво печелиш, млъквай вече,... хм сетих се, аре в игнор листа :)

ПС това мнение ще си го трия после за да не се трупа темата с глупости, както няколко още други. Нека темата е чистичка и да се са развива :)

бях попитала нещо преди няколко поста, няма ли собственици на чипосани дизеларки 525д и 525 тдс, според каталога е еднаква разлика след тунинга :) .... 525д с турбо ли е? Защо така

ПредишнаСледваща

Назад към E39