Проблем при смяна диференциал - -включва се Авариен режим?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем при смяна диференциал - -включва се Авариен режим?
Здравейте,
Автомобилът е БМВ Е65 745 бензин и имам проблем след смяна на диференциала.
Закупих диференциал втора употреба. По него няма лепенки!, но номерата на отливките съвпадат и е за съответният модел според продавача. След смяната работи добре, няма щракане и тропане, но при рязко ускоряване и после рязко спиране се включва АВАРИЕН РЕЖИМ (може да е само при ускорение или само при самото спиране???)!?
Автомобилът е на 135000км и сервизиран преди около 1000км, включително дискове, накладки и всичко походовата част.
ПОМОГНЕТЕ
))
Утре я закачам на компютър…
Автомобилът е БМВ Е65 745 бензин и имам проблем след смяна на диференциала.
Закупих диференциал втора употреба. По него няма лепенки!, но номерата на отливките съвпадат и е за съответният модел според продавача. След смяната работи добре, няма щракане и тропане, но при рязко ускоряване и после рязко спиране се включва АВАРИЕН РЕЖИМ (може да е само при ускорение или само при самото спиране???)!?
Автомобилът е на 135000км и сервизиран преди около 1000км, включително дискове, накладки и всичко походовата част.
ПОМОГНЕТЕ

Утре я закачам на компютър…
Re: Проблем при смяна диференциал - -включва се Авариен режим?
За такива специфични проблеми бих те посъветвал да посетиш лицензиран представител на БМВ... да ти кажат в какво се състои проблемът...пък вече за отстраняването му го направи където прецениш...
Всичко друго може да е загуба на време...и пари!

pironkov написа:За такива специфични проблеми бих те посъветвал да посетиш лицензиран представител на БМВ... да ти кажат в какво се състои проблемът...пък вече за отстраняването му го направи където прецениш...
Точно така мисля да направя, но съм се притеснил и търся информация от всякъде

ЗАКЛЮЧЕНИЕ !
Колеги, проблеми със скоростната кутия се появяват след смяна на маслото!!! Процедурат е стандартна, НО Е ВАЖНОДА СЕ ИЗВЪРШВА ОТ КОМПЕТЕНТНИ ЛИЦА занимаващи се с БМВ автомобили!!! В противен случай последствията са неизбежни.
Рязкото превключване на скоростите е довело до скапване на дифернциала и следователно щети по скоростната кутия. Предстои ми изненада за последствията по скоростите.....
Грижете се за своите хубавици
Колеги, проблеми със скоростната кутия се появяват след смяна на маслото!!! Процедурат е стандартна, НО Е ВАЖНОДА СЕ ИЗВЪРШВА ОТ КОМПЕТЕНТНИ ЛИЦА занимаващи се с БМВ автомобили!!! В противен случай последствията са неизбежни.
Рязкото превключване на скоростите е довело до скапване на дифернциала и следователно щети по скоростната кутия. Предстои ми изненада за последствията по скоростите.....

tonecca написа:ЗАКЛЮЧЕНИЕ !
Рязкото превключване на скоростите е довело до скапване на дифернциала и следователно щети по скоростната кутия. Предстои ми изненада за последствията по скоростите.....![]()
Колега...сега вече потвърждаваш моята теза, че е по-добре да не се пипа маслото на скоростната кутия...то за това си пише LIFETIME OIL!
След разглеждане на всички възможни форуми за БМВ Е65
Моят съвет е, че маслото на скоростите Трябва да се сменя, особено за автомобили над 200х.км (аз за съжаление избързах...) НАЙ-ВАЖНОТО е тази процедура да се извърши от компетентни лица, който вече са се справили с смяната, лицензирани сервизи.
))))
Моят съвет е, че маслото на скоростите Трябва да се сменя, особено за автомобили над 200х.км (аз за съжаление избързах...) НАЙ-ВАЖНОТО е тази процедура да се извърши от компетентни лица, който вече са се справили с смяната, лицензирани сервизи.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
lifetime в Германия и lifetime в България разликата е над половин милион километра 

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Stanchev написа:lifetime в Германия и lifetime в България разликата е над половин милион километра
Точно това щях да кажа и аз. Тези кутии за изчислени да изкарат по 400-500 хил км.
Проблема е че в БГ колите вече идват на тези километри и на финалната права на техния живот, а ние се опитваме да ги върнем обратно към живота. За това пише lifetime.
Марти...ти кво' мислиш...да се сменя ли или не?
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
pironkov написа:Марти...ти кво' мислиш...да се сменя ли или не?
Лично аз бих си го сменил.
Няма какво практически да се развали от смяната на масло.
В крайна сметка нищо лошо не правиш.
Всичко останало са паранои.
Мине ли колата 200к от нова хвърляй маслото и след това на всеки 60-70к.
Иначе всеки си знае за себе си. Това е мое лично мнение.
И все пак ако се сменя, правете го в оторизирани сервизи, не при бай Иван...
Причина и отстраняване на проблема по откритата тема:
Целият проблем при мен беше от грешен Диференциал!!! Проблемите идваха от това, че е за модел 745д (моята е 745i
) - различно предавателно число и това тотално побърка колата.
След монтаж на Диференциал предназначен за модела ( предавателно отношение 3.38 за 745i модел) колата заработи перфектно и за щастие не съм си докарал допълнителни повреди.
Относно смяната на масло - сменяйте смело, само в компетенти сервизи. Лесна и стандартна процедура
Поздрави
Целият проблем при мен беше от грешен Диференциал!!! Проблемите идваха от това, че е за модел 745д (моята е 745i

След монтаж на Диференциал предназначен за модела ( предавателно отношение 3.38 за 745i модел) колата заработи перфектно и за щастие не съм си докарал допълнителни повреди.
Относно смяната на масло - сменяйте смело, само в компетенти сервизи. Лесна и стандартна процедура
Поздрави

радвам се колега, че проблема ти е решен...аз все още съм скептично настроен към смяната... 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
pironkov написа:радвам се колега, че проблема ти е решен...аз все още съм скептично настроен към смяната...
Колега, най-дългата гаранция, която може да ти дадат от БМВ, е 120х километра. Това е lifetime за тях. Маслото в автоматика твърдо трябва да се сменя и мисля, че 200к за първата смяна са доста км.
I love the sound of V8 in the morning...
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Да ме прощаваш колега за смяната на масло в спец сервизи. Самата смяна се прави по строго определена продедура, ако не я спазиш резултата и ниско ниво на маслото, неправилна работа на помпата или турбина, както искаш я наричай, износване на зъбните колела и в крайна сметка нова кутия.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2