С чип... или не?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

с чип или без?

с чип съм и съм доволен/на
22
27%
с чип съм, карам на пропан-бутан и съм доволен/на
1
1%
с чип съм, карам на метан и съм доволен/на
0
Няма гласували
с чип съм и НЕ съм доволен/на
2
2%
с чип съм, карам на пропан-бутан и НЕ съм доволен/на
0
Няма гласували
с чип съм, карам на метан и НЕ съм доволен/на
0
Няма гласували
мисля да си слагам
24
29%
не мисля да си слагам
28
34%
не ми се дават толкова кинти
6
7%

Общо гласове : 83
ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Re: С чип... или не?!?

Мнение от blacksapphire » 02 Юни 2011, 15:51

Спести си дългите постове, в които не казваш нищо! Изключително мъчение е да се чете такъв неграмотно написан текст. :mhihi: :winky:

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 02 Юни 2011, 16:00

georgieva написа:..........................
тука темата е "защо е така" а не "как е" Аз напрао спрях да чакам тук някой да напише нещо което ще ми е полезно
.......................

Ще ме прощаваш колежке, но темата ти е "С чип... или не?" Ако искаш да получиш отговори в посоката, която теб те интересува, ами задай по-конкретно въпроса си ;). Така зададен, въпросът ти дава доста голяма свобода в тълкуването му и съответно в отговорите. Не се сърди на колегите, че никой не е обяснил "защо е така" с графики и т.н от Гуглето. Това сама би трябвало да направиш, щом те интересува. А после можеш да споделиш с нас какво си намерила и разбрала, ако искаш разбира се 8) .
Почти всички колеги ти споделиха собствени наблюдения, а те са от този тип доказателства, пред които и боговете мълчат, камо ли графиките в Интернет, ако ме разбираш правилно :lol:.
Не се ядосвай и си свиркай, иде лято ;).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11

Мнение от georgieva » 02 Юни 2011, 16:24

Ивчо, :angel: аз не се ядосвам на никой :) даже и на тоз дето ми се прави на интересен, вместо да каже нещо смислено, :) прав си, че не съм си задала въпроса правилно, ама аз тая тема не съм я пуснала за да е "моята" пишете си в нея, както намерите за добре, никой на никого няма право да изисква к'во и как да се пише :) аз имах предвид аз как гледам на нея вече :winky: браво на всеки, който е писал нещо по темата или се е опитвал да я насочи в някаква смислена насока :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Юни 2011, 16:45

Колежке, на бензинова кола чип, забрави. Не, ако искаш сложи, ама ще е вятър работа и пари похарчени на вятъра. Това изчерпва темата ти. А ако питаш по принцип за чиповете, такъв въпрс няма. Защотo чипове на бензин е едно, ама на дизеl друго. Тебе какво те интересува, нещо конкретно? Така "с чип...или не", кaтегорично на безнин, НЕ.

P.S. Четох за един колата във форума на VW, който даде 500 лв. да направи 1.6 мотор, 101 к.с.> 110 кс. И се хвалеше как му вървяла колата после, как пък не. За бензин говорим, нали.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 02 Юни 2011, 17:16

катинар

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 02 Юни 2011, 22:20

-
Последна промяна georgieva на 03 Юни 2011, 17:13, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Юни 2011, 22:30

Колежке, първо разхода ще ти се качи, в това няма съмнение! Второ, марки много. Ами то и в магазина има няколко вида хляб, всичко е хляб ама на различни марки :dunno: Различни фирми, различни тунери, различни цени. Ти да не искаш всички чипове да са от една фирма и на една и съща цена?
Ако има колеги да споделят за фирмите при които чипосвали ама ще стане малко като реклама та трябва на лично, ама то пък тогава се губи смисъла на въпроса ти. :conf:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 02 Юни 2011, 22:49

не вярвам, че на едно място ще струва 150 лв и на друго ще струва 1200лв и разликата ще е колкото 2 различни хляба :)
а и това, че ще се качи разхода, абсурд няма как да стане, при условие че ще подава искра в още по точен момент, горивото което ще влиза е едно и също със или без чип, ще коригира дроселовата клапа по прицизно, и ще гори повече.., това не е вярно. Незнам защо си мислиш така, и как на всякъде всеки ще казва че му е смъкнала разхода, фирмите ще го потвърждават, по дискавъри съм гледала неща където са споменавали че разхода падал.... за 3ти път го казваш това че се вдигал разхода... не е вярно това :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 02 Юни 2011, 22:52

поне тези които имат чип и са на безнин, и смятат че няма разлика да кажат къде са им го слагали и каква им е марката, това няма как да е реклама... след като ще е рекламация нали така :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Юни 2011, 23:14

Искам да ти кажа че на бензин се вдига, на дизела пада, това ти го казвам от личен опит- за дизела де. По назад един колега ти писа за разхода след чип на бензин че не пада.
А разликата в цените е до марки, реклама, маркетинг, опит и т.н. Защо едни и същи части са една цена в Дарукар и наполовина по другите фирми за авточасти? Същото е и тук.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 03 Юни 2011, 0:07

Ivo_Borisov написа:Искам да ти кажа че на бензин се вдига, на дизела пада, това ти го казвам от личен опит- за дизела де. По назад един колега ти писа за разхода след чип на бензин че не пада.
А разликата в цените е до марки, реклама, маркетинг, опит и т.н. Защо едни и същи части са една цена в Дарукар и наполовина по другите фирми за авточасти? Същото е и тук.

Е.. това за фирмите звучи доста логично наистина :) прав си. Не се знае каква част от всички марки, са на този принцип наистина :) може и 100% да са :yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 03 Юни 2011, 0:14

Колежке, предполатгам, че си госпожица/по хъса и часа, който пишеш/, съжалявам, че не те познавам, защото ми харесва ентусиазма ти! Сигурен съм, че разбираш, че темата, тук, в този форум, е изчерпана! Въпреки, че не задоволява любопитството ти/познато ми е/. Просто колегите споделят от личен опит, не им се сърди за това. И аз карам като твоята кола, и не виждам смисъл да инвестирам в нещо, което ще има пренебрежим ефект.Ако искам повече, просто ще я сменя с 523 или 528.
С най-добри чувства! :clap: Лека нощ!
P.S. Хубав аватар, наистина! :oops:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 03 Юни 2011, 8:46

Добре! Щом си отделила 500лв и искаш качествен чип потърси Келеша. Гледам, че си наясно как се ползва гоогле.бг ще го намериш лесно. Обади му се и кажи какво искаш той ще ти обесни "къде и как" и " защо " и каквото те интересува. Мисля, че темата се изчерпа. Според мен най-добрият ти вариант е да си продадеш сегашния мотор да доплатиш 500лв и да си сложиш 2.8 :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 03 Юни 2011, 9:03

Аз мисля, че уважаемата колежка се заблуждава малко. Споменава цифрата 15, като увеличенине на конете с чип на бензинов мотор. Аз лично ще съм доста учуден, ако вдигне мощността с 15 коня, след слагането на чип. Но явно мерака й е голям, сигурно ще сложи и дано после да сподели.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 03 Юни 2011, 9:47

-
Последна промяна georgieva на 03 Юни 2011, 17:15, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към E39