С чип... или не?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: С чип... или не?!?
goguma написа:blacksapphire написа:Тон и половина е моето купе.![]()
b20 пък с чип, би бил възможно най-неоправданият разход за Е39ка, аз на б28 не го усетих. И тея цифри, дето ги четеш, докато не я качиш на диностенд, един господ знае има ли изобщо някаква промяна... защото конете след 15тина години не са 150, както си мислиш.![]()
Та си ги изгори за бензин по-добре.
Точно 1485 килца е купето на е39И не виждам кое точно е онеправданото на чип на този мотор
Дори и 140 коня да са останали на двигателя, пак ще ги направиш 150+ с чип, при всички положения си купуваш 13-15 коня за 130-140 лева. Това си е прилична сделка, плюс по-ниският разход. Разбира се ако искаш всичко да е точно трябва дино преди и след чипването.
Аз за бензин така или иначе си горя пари, тия кинти отгоре за чип бих ги дал
тия 13-15 коня ще ги вдигнеш само на хартия иди качи я на дино ремапни си я и пак я качи и ако имаш повече от 5 коня разлика ще е цяло чудо просто м52б20 си е куцо магаре и това си е гори и не върви
Барай шишарката Минкеее ....
- georgieva
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11
Alexch написа:Ето резултата от чипа при старата кошница viewtopic.php?f=7&t=240179
Новата ще почака малко
power box не е ли само за дизел?
goguma написа:...Разбира се с уговорката, чипът да е кадърно направен, а не да стори само поразии, че и такива сценарии има. Скоро ще се включа и аз в отбора, и ще докладвам в последствие резултата...
мисля че това е най точната посока в която може да отиде тази тема... като за начало може би

ivo1bg написа:Нека не намесваме дизелите в тази тема, защото питането, а и анкетата са насочени към бензиновите двигатели
еее

Последна промяна georgieva на 03 Юни 2011, 10:01, променена общо 1 път
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм чувал че на бензина се качва разхода а не пада
Иначе от къде тая мощност отгоре? Нали трябва малко повече гориво? Има ли някой с впечатления за бензинов мотор с чип да пише в темата?

- georgieva
- кандидат ентусиаст
-
http://www.digitaltuning.bg/vaprosi/chi ... -na-rabota
http://www.digitaltuning.bg/vaprosi/chi ... zvoditelya
http://www.chiptuning-bg.com/chiptuning.html
http://www.comsistuning.com/FAQ.html
ето малко опровържителна инфо
ПС ако се разровим из гоогле, ще намерим всякаква такава инфо, обаче никъде няма от къде да разберем, къде да не ходим, че не работят качествено, или вземат прекалено много кинти а в същото време има на др място същите продукти на доста по ниски цени, а и статистика никъде никои няма да ти раскаже в тези саитове, какво става с колата ти след Х километри...
за това има авто форуми, където хората да си помагаме с ценно инфо 
http://www.digitaltuning.bg/vaprosi/chi ... zvoditelya
http://www.chiptuning-bg.com/chiptuning.html
http://www.comsistuning.com/FAQ.html
ето малко опровържителна инфо

ПС ако се разровим из гоогле, ще намерим всякаква такава инфо, обаче никъде няма от къде да разберем, къде да не ходим, че не работят качествено, или вземат прекалено много кинти а в същото време има на др място същите продукти на доста по ниски цени, а и статистика никъде никои няма да ти раскаже в тези саитове, какво става с колата ти след Х километри...

Последна промяна georgieva на 03 Юни 2011, 10:03, променена общо 1 път
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Да но не прочетох че при бензинови пада разхода, пише само че пада. За себе си знам че при дизелови пада защото при мен падна с литър разхода, но аз съм с турбо. При бензинките как става това? Затова писах някой да сподели ако има бензинов мотор с чип дали разхода пада. Преди време гледахме една кола за купуване, беше с В28 мотор. Е разхода даже се завишаваше при включване на пауърбокса 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
georgieva написа:........... Говориш така сякъш въобще не допускаш някой да иска да си сложи чип, само и единствено за по нисък разход и не го интересува толкова дали и колко ще върви повече... като ментова че ще ми вдигне някви коне.. за мен е само бонус..................
Абсолютно точно така говоря

Като цяло, според мен е важно да се знае какво искаме от колата, която караме. Дали искаме да е мощна, икономична, бърза, розова, натъпкана с колони или каквото там друго се сетиш, са въпроси, на които отдавна е отговорено и решенията са ясни. Да сложиш чип за да намалиш разхода, е като да я измиеш, за да и смениш цвета

Последна промяна ivo1bg на 01 Юни 2011, 1:28, променена общо 2 пъти
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Написах ти какво да направиш за да свалиш разхода. Нов дебитомер, ламбда сонди, почистване на дюзите на ултра звук, нови филтри, нов температурен датчик на мотора, датчици поне на рапределителните валове, лули на бубините и нови свещи. Ламбда сонди - за твоя мотор май не бяха чак толкова скъпи колкото моите - 450 лева дадох за тях само. Основно нашите мотори страдат от електроника - оправи я и хем ще тръгне колата, хем разхода ще падне. Парите определено са доста, но и Е39 не е опел кадет.
Добре аз не мога да разбера след като колежката има метан и колата й гори 6лв/100км какво иска повече ???
С чипа няма да стане 5лв/100км ако това очаква !!!
С чипа няма да стане 5лв/100км ако това очаква !!!
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Прави ми впечатление че като предимства след чип тунинга единственно се изтъкват понижаване на разхода и повишаване на мощността.
Аз “чипосах“ БМВ-то (М54В30) по времето когато тази услуга струваше поне два пъти повече от цените обявени в последните постове. Истината е че при мен няма осезаема разлика нито във вървенето нито във разхода но тук трябва да кажа че специалиста който ми прави колата ме усведоми че мощността реално се вдига със 7-10% и това трудно ще се усети на този мотор.
Моят основен мотив за “чипосването“ беше софтуерно подобрен работен процес в цилиндрите и по добра работа като цяло на мотора.
Относно анкетата, ДА с чип тунинг съм и съм доволен!!!
Аз “чипосах“ БМВ-то (М54В30) по времето когато тази услуга струваше поне два пъти повече от цените обявени в последните постове. Истината е че при мен няма осезаема разлика нито във вървенето нито във разхода но тук трябва да кажа че специалиста който ми прави колата ме усведоми че мощността реално се вдига със 7-10% и това трудно ще се усети на този мотор.
Моят основен мотив за “чипосването“ беше софтуерно подобрен работен процес в цилиндрите и по добра работа като цяло на мотора.
Относно анкетата, ДА с чип тунинг съм и съм доволен!!!
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Аз съм с м52б20 с чип и панелен K&N, махнал съм и катализатора. Като цяло преди и след тези промени има разлика но според мен не си заслужаваше. А за разхода, че падал.... 

На моята (тдс) и сложих чип преди 2 дена. Много се чудех дали да сложа и чесно казано изобщо не съжалявам. Колата преди беше мудна ниските, а сега си е предоволно ускорението в ниските. За разхода още нямам впечатления, но не я "пържа" толкова на извънградско, което ми беше и целта 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- georgieva
- кандидат ентусиаст
-
тук по ясно е обяснено
повече детаили и по малко рекламо-зарибителни локуми, че и графика има
http://www.hs-elektronik.com/datenblatt ... 365nm.html

http://www.hs-elektronik.com/datenblatt ... 365nm.html
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Колежке, колкото и симпатично да голословите и празнодумствате, по-добре попрочетете постовете нагоре.
Всички можем да ползваме гугъл.

- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
И на мен нещо ми е влязла муха за чип. Ограничителят на моя мотор е още на 6300 об, а пък го усещам че във високи върви много по-добре отколкото в ниски.
Чудя се само до колко е полезно да се вдига този ограничител... Предполагам че до 7000 няма проблем, чудя се за 7200-7300. С един хубав конус който да вкарва повече въздух във високите предполагам че ще има ефект...
Чудя се само до колко е полезно да се вдига този ограничител... Предполагам че до 7000 няма проблем, чудя се за 7200-7300. С един хубав конус който да вкарва повече въздух във високите предполагам че ще има ефект...
rwd фен
- georgieva
- кандидат ентусиаст
-
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5