Виене от към генератора май....?!?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Re: Виене от към генератора май....?!?!

Мнение от bili1 » 25 Май 2011, 19:14

Омаслени са на клипа се вижда нивото! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 25 Май 2011, 19:53

Маркучи, казанче и масло / декс 3!!!!/ и шумът вътре би трябвало да изчезне, ако не е прекалено късно.
Иначе си погледни и лагера на алтернатора...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 31 Май 2011, 13:24

Колеги проблема е открит,но все още не е разрешен,запушен е ето този микрофилтър- http://www.snimka.bg/?album;aid=596744 които се намира в казанчето за хидравличното масло и по този начин непропуска достатъчно хидравлично масло в хидравличната помпа и следователно тя вие от недостиг на масло в нея!
Днес ще поръчам казанче с 2-та маркуча към него и 1л. масло декстрон 2 след като ги сменя тия дни ще пиша какъв е резултата! :yes:
P.S. Според мен когато се вземе BMW Е39 втора ръка и му се засменят профилактично консумативите като масла,филтри,ремъци,ролки,свещи и т.н. задължително трябва да се включи в списъка въпросното казанче с 2-та маркуча и хидравлично масло,защото както виждате на снимката по горе филтърчето е толкова ситно,че няма как да не се е позапушило през годините именно затова на всяка 3-та,4-та Е39-ка и е омаслено казанчето и маркучите,ако не го смените казанчето с маркучите профилактично рискувате да получите същото виене което имам аз (на видеото в началото на темата),ако пък не му обърнете внимание на това виене рискувате да повредите вашата хидравлична помпа! :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 31 Май 2011, 17:05

Поръчах ги колеги,но колегата нямаше декстрон 3 и ми прати декстрон 2 (както се бяхме и разбрали) това проблем ли е :roll: ,защото четох в търсачката декстрон 3 повече го предпочитата и слагат?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 01 Юни 2011, 17:46

Колеги сменихме ги нещата и....виенето си го има,но много по слабо вече смисъл май така си работят тия Е39-ки незнам вече :dunno: съвсем леко се чува като въртя волана!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 01 Юни 2011, 17:54

при крайно ляво и дясно е нормално да се чува

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 01 Юни 2011, 18:24

Ами незнам колега майсторите ми казват внушаваш си всяка кола с хидравлика се чува леко помпата :banghead: :banghead: :banghead: :dunno: незнам вече,както ми работи колата и се чува едно нннннннннннннн леко като завъртя крайно ляво и дясно да усилва се звука,но и като си е прав волана пак се чува леко! :dunno:
P.S. Не е като да не се чува абсолютно нищо в купето,при вас как е колеги като работи колата на място чува ли се,че работи двигателя?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 01 Юни 2011, 19:12

Аз като правих моята помпа, и после се качих в колата имаше такова ннннн и Любака ми вика ти толкова се разправя с тея помпи/ смених 3-4/, че си станал параноик и си внушаваш вече :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 01 Юни 2011, 20:00

Най вероятно и аз съм станал! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 11 Юни 2011, 22:44

Колеги и аз имам същия проблем,първо смених помпата с такава втора употреба,виеше,след това рециклирах рейка че си мислех че тя товари помпата,след това рециклирах хидравличната помпа,пак виеше,след това взех друга помпа втора ръка,днес я сложихме с декстрон 2 масло и виенето е абсолютно същото като със рециклираната помпа,което ме кара да мисля,че проблема не е в помпата,казанче и маркучи не съм сменял,щото тия маркучи са големи цифри и ми писна да ремонтирам и сменям здрави части,има ли някакъв вариант да се проверят маркучите и казанчето?
/// 6>4
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 12 Юни 2011, 14:29

И да се поправят филма пак ще е същия :banghead: :( аз от утре ще сменям ПАК маслото с Dexon 3 на Motul да видим ще се оправи ли проблема ТОЯ ПЪТ,по келешава и скапана хидравлика не бях виждал на друга кола заклевам се сеедно китайци са и правили хидравликите на тия Е39-ки,да и смениш всичко всевъзможно което може да вие и тя пак да си вие ба..и майката и упоритата кола ще взема да я продам накрая зарад това виене,качвам се във Opel Astra 98г. пича въти волана като луд нито в пълно ляво нито в пълно дясно тая хидравлика неиздава звук,а тия баракуди все с оляти казанчета и маркучи все воланите им като на жигули твърди все масло губят,пукат,ВИЯТ,тропат,скърцат като въртиш тоя волан баси майката писна ми на оная работа вече,повечето хора карат 200 пъти по-малък клас коли и незнаят къде е казанчето за хидравликата камо ли да губят течности и тем подобни глупости,един приятел с AUDI 80 (пройзводство в началото на 90-те) с хидравлика ме гледа как всяка седмица се връщам от сервиза и псувам като луд и ми се смее,подигравателно ми вика купи си Audi 80 да спреш да теглиш :evil: та той за бога не е доливал никога масло в хидравликата от години!!!!!!!!!
P.S. След като написах това,чета следната тема кото се намира под моята- viewtopic.php?f=35&t=255716 :mhihi: вече започва да ми става смешно! :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 12 Юни 2011, 14:58

Колега лично са ми минали 4 броя е39 през ръцете, е на нито една не съм имал такива проблеми с хидравликата. Естественно, омаслените маркучи са си просто класика, даже на едната ми беше влязло масло в динамото.
За мен лично понятия като рециклирана помпа, рейка, маркучи със скоби към казанчето не съществуват.
Илко ми каза и една друга приказка, ставаше въпрос за една плочка на ТДС, всичко се оправя, ама с ново, обърни внимание какво казвам : С нова ! :lol:
Новата хидравлична помпа е към 170 лв, никакъв смисъл няма да купиш оригинални маркучи и казанчета, и да сложиш стара помпа-лично мнение :yes:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 12 Юни 2011, 22:09

sadex5 написа:Новата хидравлична помпа е към 170 лв, никакъв смисъл няма да купиш оригинални маркучи и казанчета, и да сложиш стара помпа-лично мнение :yes:

Представи си за 170лв колко ще е помпа тая новата ........

Номенклатурен номер : 32411094098
Описание : АТ - ХИДРАВЛИЧНА ПОМПА
Ед.цена (с ДДС) : 919.78 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 12 Юни 2011, 22:17

Нова си е даже и гаранция има!!!
Не е нужно да е от Дару :winky: Те там и за пластмасата около цд-то искат към 200лв /вик и ват 10лв/ да не говорим за 2 дин ...

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 12 Юни 2011, 22:59

Atsco ли беше каква, но досега 5000 км момчето не се е оплакал, да видим занапред :yes: Междудругото, разбрах че има казанчета ментета :)

ПредишнаСледваща

Назад към E39