С чип... или не?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

с чип или без?

с чип съм и съм доволен/на
22
27%
с чип съм, карам на пропан-бутан и съм доволен/на
1
1%
с чип съм, карам на метан и съм доволен/на
0
Няма гласували
с чип съм и НЕ съм доволен/на
2
2%
с чип съм, карам на пропан-бутан и НЕ съм доволен/на
0
Няма гласували
с чип съм, карам на метан и НЕ съм доволен/на
0
Няма гласували
мисля да си слагам
24
29%
не мисля да си слагам
28
34%
не ми се дават толкова кинти
6
7%

Общо гласове : 83
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: С чип... или не?!?

Мнение от anzak » 31 Май 2011, 20:18

goguma написа:
blacksapphire написа:Тон и половина е моето купе. :mhihi:

b20 пък с чип, би бил възможно най-неоправданият разход за Е39ка, аз на б28 не го усетих. И тея цифри, дето ги четеш, докато не я качиш на диностенд, един господ знае има ли изобщо някаква промяна... защото конете след 15тина години не са 150, както си мислиш. :mhihi:

Та си ги изгори за бензин по-добре.

Точно 1485 килца е купето на е39 :D И не виждам кое точно е онеправданото на чип на този мотор :dunno: Дори и 140 коня да са останали на двигателя, пак ще ги направиш 150+ с чип, при всички положения си купуваш 13-15 коня за 130-140 лева. Това си е прилична сделка, плюс по-ниският разход. Разбира се ако искаш всичко да е точно трябва дино преди и след чипването.

Аз за бензин така или иначе си горя пари, тия кинти отгоре за чип бих ги дал :)

тия 13-15 коня ще ги вдигнеш само на хартия иди качи я на дино ремапни си я и пак я качи и ако имаш повече от 5 коня разлика ще е цяло чудо просто м52б20 си е куцо магаре и това си е гори и не върви
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11

Мнение от georgieva » 31 Май 2011, 22:16

Alexch написа:Ето резултата от чипа при старата кошница viewtopic.php?f=7&t=240179
Новата ще почака малко :mhihi:

power box не е ли само за дизел?
goguma написа:...Разбира се с уговорката, чипът да е кадърно направен, а не да стори само поразии, че и такива сценарии има. Скоро ще се включа и аз в отбора, и ще докладвам в последствие резултата...

мисля че това е най точната посока в която може да отиде тази тема... като за начало може би :) Ще е хубаво, който знае такива тъпаци дето правят некачествени неща а предлагат официално услуги на пазара за чип туннинг, да расказва кои са що са...да даде пример (евентуално) Какъв е смисъла да кажеш че някой слагал чип и осрал колата.. ако няма да споменеш кой е и хората да продължават да ходят при него да прецаква все повече коли и повече?
ivo1bg написа:Нека не намесваме дизелите в тази тема, защото питането, а и анкетата са насочени към бензиновите двигатели

еее :mhihi: какви са тея дискриминации? Ако има някой който е разочарован от майсторите как са му го направили... и кара дизел... да си мълчи и да пази тайната така ли? Аз мисля, че опита който можем да попием от тези с печките.. няма да ни убие и в същото време може да е полезен за някой който не си е сложил чип все още и кара дизеларка :winky:
Последна промяна georgieva на 03 Юни 2011, 10:01, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Май 2011, 22:29

Аз съм чувал че на бензина се качва разхода а не пада :roll: Иначе от къде тая мощност отгоре? Нали трябва малко повече гориво? Има ли някой с впечатления за бензинов мотор с чип да пише в темата?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 31 Май 2011, 22:53

http://www.digitaltuning.bg/vaprosi/chi ... -na-rabota
http://www.digitaltuning.bg/vaprosi/chi ... zvoditelya
http://www.chiptuning-bg.com/chiptuning.html
http://www.comsistuning.com/FAQ.html
ето малко опровържителна инфо :)
ПС ако се разровим из гоогле, ще намерим всякаква такава инфо, обаче никъде няма от къде да разберем, къде да не ходим, че не работят качествено, или вземат прекалено много кинти а в същото време има на др място същите продукти на доста по ниски цени, а и статистика никъде никои няма да ти раскаже в тези саитове, какво става с колата ти след Х километри... :) за това има авто форуми, където хората да си помагаме с ценно инфо :)
Последна промяна georgieva на 03 Юни 2011, 10:03, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Май 2011, 23:33

Да но не прочетох че при бензинови пада разхода, пише само че пада. За себе си знам че при дизелови пада защото при мен падна с литър разхода, но аз съм с турбо. При бензинките как става това? Затова писах някой да сподели ако има бензинов мотор с чип дали разхода пада. Преди време гледахме една кола за купуване, беше с В28 мотор. Е разхода даже се завишаваше при включване на пауърбокса :dunno:
Изображение

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 01 Юни 2011, 0:32

georgieva написа:........... Говориш така сякъш въобще не допускаш някой да иска да си сложи чип, само и единствено за по нисък разход и не го интересува толкова дали и колко ще върви повече... като мен :angel: това че ще ми вдигне някви коне.. за мен е само бонус..................

Абсолютно точно така говоря :winky:. Наистина ще учудиш света ако идеята ти за чип е свързана главно с икономия на гориво. За това си има пропан-бутан, матан, водород ;) и т.н. Главната цел на чипосването е да получиш повечко кончета под капака, а това дали ще стане по-икономична е отделен и то спорен въпрос ;).
Като цяло, според мен е важно да се знае какво искаме от колата, която караме. Дали искаме да е мощна, икономична, бърза, розова, натъпкана с колони или каквото там друго се сетиш, са въпроси, на които отдавна е отговорено и решенията са ясни. Да сложиш чип за да намалиш разхода, е като да я измиеш, за да и смениш цвета :lol:.
Последна промяна ivo1bg на 01 Юни 2011, 1:28, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 01 Юни 2011, 1:13

Написах ти какво да направиш за да свалиш разхода. Нов дебитомер, ламбда сонди, почистване на дюзите на ултра звук, нови филтри, нов температурен датчик на мотора, датчици поне на рапределителните валове, лули на бубините и нови свещи. Ламбда сонди - за твоя мотор май не бяха чак толкова скъпи колкото моите - 450 лева дадох за тях само. Основно нашите мотори страдат от електроника - оправи я и хем ще тръгне колата, хем разхода ще падне. Парите определено са доста, но и Е39 не е опел кадет.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 01 Юни 2011, 10:08

Добре аз не мога да разбера след като колежката има метан и колата й гори 6лв/100км какво иска повече ???
С чипа няма да стане 5лв/100км ако това очаква !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 01 Юни 2011, 10:56

Прави ми впечатление че като предимства след чип тунинга единственно се изтъкват понижаване на разхода и повишаване на мощността.
Аз “чипосах“ БМВ-то (М54В30) по времето когато тази услуга струваше поне два пъти повече от цените обявени в последните постове. Истината е че при мен няма осезаема разлика нито във вървенето нито във разхода но тук трябва да кажа че специалиста който ми прави колата ме усведоми че мощността реално се вдига със 7-10% и това трудно ще се усети на този мотор.
Моят основен мотив за “чипосването“ беше софтуерно подобрен работен процес в цилиндрите и по добра работа като цяло на мотора.
Относно анкетата, ДА с чип тунинг съм и съм доволен!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 01 Юни 2011, 16:57

Аз съм с м52б20 с чип и панелен K&N, махнал съм и катализатора. Като цяло преди и след тези промени има разлика но според мен не си заслужаваше. А за разхода, че падал.... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 02 Юни 2011, 1:05

На моята (тдс) и сложих чип преди 2 дена. Много се чудех дали да сложа и чесно казано изобщо не съжалявам. Колата преди беше мудна ниските, а сега си е предоволно ускорението в ниските. За разхода още нямам впечатления, но не я "пържа" толкова на извънградско, което ми беше и целта 8)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 02 Юни 2011, 10:56

тук по ясно е обяснено :) повече детаили и по малко рекламо-зарибителни локуми, че и графика има
http://www.hs-elektronik.com/datenblatt ... 365nm.html

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 02 Юни 2011, 11:59

Колежке, колкото и симпатично да голословите и празнодумствате, по-добре попрочетете постовете нагоре. :mhihi: :smoke: Всички можем да ползваме гугъл.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 02 Юни 2011, 13:00

И на мен нещо ми е влязла муха за чип. Ограничителят на моя мотор е още на 6300 об, а пък го усещам че във високи върви много по-добре отколкото в ниски.
Чудя се само до колко е полезно да се вдига този ограничител... Предполагам че до 7000 няма проблем, чудя се за 7200-7300. С един хубав конус който да вкарва повече въздух във високите предполагам че ще има ефект...
rwd фен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgieva » 02 Юни 2011, 15:32

-
Последна промяна georgieva на 03 Юни 2011, 10:05, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E39