страно чукане в двигателя
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- DJ DEMY BOY
- Потребител
-
страно чукане в двигателя
Здравеите колеги появи се едно страно чукане в двигателя горе кадето е вануса не са клапаните защото тях ги знам как чукат не знам дали не може да чука от вергата двигателя е м52б20 97 .Ако някои се е збласквал с подобен проблем нека да сподели .
Re: страно чукане в двигателя
DJ DEMY BOY написа:Здравеите колеги появи се едно страно чукане в двигателя горе кадето е вануса не са клапаните защото тях ги знам как чукат не знам дали не може да чука от вергата двигателя е м52б20 97 .Ако някои се е збласквал с подобен проблем нека да сподели .
E това чукане чаках

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1%81%D0%B0
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... B0#p342058

- DJ DEMY BOY
- Потребител
-
не е такова тракане като това от клипа -може би клапани или повдигачи,става въпрос за доста по силно и по скоро чукане чат-чат и е неравномерно с работата на двигателя има го както на студен така и при топал двигател и се чува там кадето е датчика на вануса мисля
- DJ DEMY BOY
- Потребител
-
да допълня че колата все още върви добре както в ниски така и в високи обороти има си тяга и разхода на гориво е нормален
- gradomet
- Потребител
-
- Кара: 05/1998 E39 520i Sedan
- Мечтае да кара: Кара мечтата си!
И при мен има подобен (като описания) шум. Дразни ме но в момента не мисля да предприемам нещо драстично. Не се е променило нищо в работата на мотора или в разхода, дори в първия момент реших че е от маслото и въпреки че беше още ново /скоро бях купил колата/ го смених и НИЩО
.Не зная какво е било преди но след "съветване" с форума сипах MOTUL 10W40. Не мога да определя толкова точно като колегата дали е от вануса или пък верига, клапани - повдигачи но при възможност ще се поразходя при майстор поне за диагностика.

- DJ DEMY BOY
- Потребител
-
на 100 % не са клапани и повдигачи защото тях ги знам как чекат имал сам проблем с един м40 или нещо по веригата ще е или вонуса тия дни ще сме в бокса
- stanimir_hristov
- Потребител
-
- Кара: Е39
колеги аз го имах същото чукане и си мислех че са клапани но какво се оказа като свалих капака на главата :
капака беше пукнат на едно място и от там се чуваше този звук смених капака на главата с друг втора употреба –50 лв. и звука изчезна
bmw си е bmw
капака беше пукнат на едно място и от там се чуваше този звук смених капака на главата с друг втора употреба –50 лв. и звука изчезна
bmw си е bmw
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
НА мен ми се случи подобно чукане и се оказа разхлабена свещ....чука в леглото си и какви ли не филми за нов двигател ми минаха през главата.Махния горния капак и виж дали са ти затегнати свещите 

8 мнения
• Страница 1 от 1