Кормилна щанга
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
Кормилна щанга
колеги имам разбита средна кормилна щанга номер 9 на: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=25 болта от едната страна е разбит. Сменя ли се или трябва да се смени цялата щанга.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Кормилна щанга
Цялата щанга.
LiTtLeRoCk написа:Цялата щанга.
всичко се сменя заедно - средна, крайни щанги, втулката на хебела. После се регулира сходимостта и следващите 100 000 км (ако частите са истински) забравяш за тези части.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
@2bar написа:LiTtLeRoCk написа:Цялата щанга.
всичко се сменя заедно - средна, крайни щанги, втулката на хебела. После се регулира сходимостта и следващите 100 000 км (ако частите са истински) забравяш за тези части.
Може и повече километри ако караш извън БГ по хубави пътища

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:@2bar написа:LiTtLeRoCk написа:Цялата щанга.
Може и повече километри ако караш извън БГ по хубави пътища
повече км можеш да направиш само с оригинални части, купени единствено от бмв. всичко друго е компромис, било то малък или голям. около 100 000 км карат (по хубави пътища разбира се) частите на Meyle (и разбира се кадърно монтирани).
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
ами накрайници и хебел сменях вече. Обаче за щангата ми казаха някаква космическа цифра.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
@2bar написа:LiTtLeRoCk написа:Цялата щанга.
При положение,че всичко останало е сменяно,да го сменя пак ли?
LiTtLeRoCk написа:@2bar написа:LiTtLeRoCk написа:Цялата щанга.
При положение,че всичко останало е сменяно,да го сменя пак ли?
точно това е проблемът, че предишният път не е сменил всичко. сега трябва да плаща отново за настройка на сходимостта.
космическата сума е около 40€ на Meyle и около 140€ BMW. Чак космически не са, ама не са и малко (тази от BMW). Ама това си върви към удоволствието да караш BMW. Средната щанга знаеш, че не е симетрична и също има настройка?
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, внимавай къде си ремонтираш колата. Нещо ми намирисва на умишлено товарене. Мен така се опитаха да ме пуснат по пързалката за някои неща 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Когато сменях моята щанга, цената на MEYLE беше 125 лв. в Аутостар (един от вносителите).
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Postman написа:Когато сменях моята щанга, цената на MEYLE беше 125 лв. в Аутостар (един от вносителите).
На Moog е 160лв а на SWAG 140лв.Всички кормилни щанги излизат накъде около м-у 210 и 250лв(имам предвид по качествените)
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Свали я , рециклирай смело и пак слагай! 120 лв щанга , после реглажи майстори разправии и пак тропа след 6 месеца. рециклираш и слагаш , няма нужда от реглаж.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:Свали я , рециклирай смело и пак слагай! 120 лв щанга , после реглажи майстори разправии и пак тропа след 6 месеца. рециклираш и слагаш , няма нужда от реглаж.

колега за реглажа сигурен ли си, аз сиг. ще направя де. Има ли големи напрежения на тази щанга в смисъл може ли да изскочи болта от ябълката.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Как да не може ха, това ти е кУрмилната уредба в смисъл и амортисьори и биелетки и кото и да е може да има компромис ама с кУрмилна или спирачна уредба няма смисъл да питаш дали има напрежения. Вземай някаква щанга и сменяй не се замисляй, и аз не исках да давам пари ама като си видях гумата как ходи и бързо, бързо си купих.
D_U_D_E_ написа:JIKI_RACER написа:Свали я , рециклирай смело и пак слагай! 120 лв щанга , после реглажи майстори разправии и пак тропа след 6 месеца. рециклираш и слагаш , няма нужда от реглаж.
![]()
колега за реглажа сигурен ли си, аз сиг. ще направя де. Има ли големи напрежения на тази щанга в смисъл може ли да изскочи болта от ябълката.
Ми то го държи една пластмаса и акт се износи нали се сещаш кво го държи , дуки

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2