Проблем с автоматик е39 525Д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с автоматик е39 525Д

Мнение от asensy » 26 Май 2011, 21:31

Здравейте, не можах да намеря подобен проблем във форума, затова пускам тази тема с въпрос относно следния проблем: от два дни при потегляне с повече газ и по-високи обороти скоростния лост изключва от "D" на "N" като преди това потреперва. В други режими на каране не се проявява. На режим спорт също няма такова нещо. Не изписва нищо на компютъра, а след първоначален преглед по трансмисията всичко изглежда наред- по кардана, тампони на двигател и т.н. Колата е Е39 седан 525Д 2001г. с автоматична ск. кутия със стептроник. Ако някой е срещал подобен проблем моля да пише. Кутията не съм я обслужвал- това ми предстои- и мисля, че не е сменяно масло и филтър.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Re: Проблем с автоматик е39 525Д

Мнение от pazo02 » 27 Май 2011, 14:07

По принцип си нямаш на идея какви чудеса се случват след смяна на масло и филтър на автоматик, в положителна насока имам предвид. Но дали конкретния проблем ще изчезне, не мога да кажа. Аз на моя автомат след като му смених маслото започна да включва по-мазно и сега вози без никакви тласъци и тн :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 d
Мечтае да кара: BMW X6
Детайли за колата: BMW 525 d combi , tuning line

Re: Проблем с автоматик е39 525Д

Мнение от kiril4o » 30 Май 2011, 21:52

колега хубаво ще е да отидеш и да ти проверят маслото а ако имаш възможност и да ти го сменят и обслужат кутията .
Аз съм с 525 тдс автоматик от както го обслужих кутията включва много по добре и мазно не се усеща направо .
Преди имах и Форд Мондео 2000 автоматик на него му бяха препълнили кутията с масло с 600 мл повече и то правеше подобен проблем но на Задна предавка .

Така че удари една проверка на всичко да не изревеш като мен преди време :D
прави каквото трябва а да става каквото ще !

Назад към E39