ПРОБЛЕМ Голям разход 520 i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв E60 530d
- Мечтае да кара: M5
ПРОБЛЕМ Голям разход 520 i
Здравейте , предварително се извинявам,ако дублирам темата ,но не откривам.Карам бмв 520 i ,бензин ,97г .Наскоро напълних резервоара до горе и в момента стрелката за бензина ми показва ,че имам 15 л , съм изминал 300 км. градско ( всеки ден като си вадя колата от гаража работи на мчсто 1-2 минути и след това карам по черен път около 200 метра на първа ск. и като я прибирам пак така ) .Разхода като го смятам е твърде много и се чудя какъв може да е проблема(дали е дебитомер или запу6ен катализатор) ,иначе колата работи добре ,не прекъсва ,но май не набира както трябва , и на място като работи съска , а като дам газ изчезва.БЛАГОДАРЯ предварително за всяко мнение .
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: ПРОБЛЕМ Голям разход 520 i
една диагностика , няма да навреди. ако караш колата на къси разтояния 3-5 км. също може да е предпоставка за висок разход.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Разход от 15/100 може да е в размките на нормалното ако колата се кара предимно студена. Иначе щом смяташ, че не върви добре виж катализатора, провери свещи, и други подобни неща. А най-добре я закарай на диагностика.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Как да си провери катализатора 

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Като слуша колата,някой да влезе и да му я форсира той да застане до ауспуха и да слуша,2 Е39-ки съм слушал със запушени катализатори и при 2-те звука е един "задъбен" неможе да се изфорсира хубаво личи си,че нещо е запушено по това може да познае дали катализатора е заминал! 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
bili1 написа:Като слуша колата,някой да влезе и да му я форсира той да застане до ауспуха и да слуша,2 Е39-ки съм слушал със запушени катализатори и при 2-те звука е един "задъбен" неможе да се изфорсира хубаво личи си,че нещо е запушено по това може да познае дали катализатора е заминал!

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Проблемът, принципно, е фабричен.
Иначе си направи диагностика, след като мислиш, че всичко е наред... може и някой от нивомерите в резервоарите да те плаши така.
@ колегата от Русйе
Не знам защо си решил да трупаш мнения в Е39 подфорум, но си доста активен.

Иначе си направи диагностика, след като мислиш, че всичко е наред... може и някой от нивомерите в резервоарите да те плаши така.

@ колегата от Русйе

sadex5 написа:Как да си провери катализатора
1. Проверява се механичната цялост и изправност на катализатора (подбитости, разкъсвания или изгнили участъци по обшивката, както и шумове характерни за начупена пита)
2. Количество на емисиите в изгорелите газове, което на практика е единствения показател за изправен катализатор и единствената причина да се поставя.
Тук има два варианта:
- активния елемент нанесен върху порьозната пита е неутрализиран (напр. при използване на бензин с оловни добавки или неправилно изгаряне извън цилиндрите) при което катализатора не си върши работата но си остава проходим за изгорелите газаове
- катализатора е запушен и освен, че не върши работата за която е поставен се явява пречка на пътя на изгорелите газове и тормози двигателя
И в двата случая меренето на емисиите което се прави при всеки ГТП е достатъчна характеристика за състоянието на катализатора
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
blacksapphire написа:Проблемът, принципно, е фабричен.![]()
Иначе си направи диагностика, след като мислиш, че всичко е наред... може и някой от нивомерите в резервоарите да те плаши така.![]()
@ колегата от Русйе
Първо не знам защо при всяка втора тема от тоя род е някак си задължително да се каже "То проблема е фабричен". Колегата си познава колата, ние не можем да кажем харчи ли много, върви ли малко и т.н. Нека провери това-онова, и се надявам да сподели къде е проблема (ако има такъв).
ПП: А ти защо реши, че съм решил да трупам мнения

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
След като нямаш Е39, явно познанията и опитът не ти стигнат... и предвид факта, че не си разбрал какво съм казал като евентуална причина.
Не се засягай, просто постовете ти са леко общи и лаишки... а и не пропускаш да покажеш "знания" в почти всяка тема.
п.п Няма нужда да ми отговаряш, темата не е за това.

Не се засягай, просто постовете ти са леко общи и лаишки... а и не пропускаш да покажеш "знания" в почти всяка тема.

п.п Няма нужда да ми отговаряш, темата не е за това.
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Колегата "blacksapphire" смени бая баварки вече и всичките с яки двигатели затова му се струва проблема фабричен
!

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
bili1 написа:Колегата "blacksapphire" смени бая баварки вече и всичките с яки двигатели затова му се струва проблема фабричен!
Ми мен слабо ме интересува колко баварки с яки двигатели е сменил. Целта е да се опитаме да насочим колегата-автор към възможна причина за проблема му. Пък колко са "общи" моите познания... само аз си знам. Там, където не разбирам гледам да не се меся

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Нормален е разхода според мен. 15/100 - градско с това работене на място и с черни пътища. Те по книжка и дават 12-13/100, а това е при идеални условия.
ПП: То пък излиза 18+/100. Не е нормално в такъв случай, но пък и няма нищи конкретно поставено като проблем. Откога имаш колата, колега? За пръв път ли я зареждаш догоре? Преди нормално ли гореше и т.н.
ПП: То пък излиза 18+/100. Не е нормално в такъв случай, но пък и няма нищи конкретно поставено като проблем. Откога имаш колата, колега? За пръв път ли я зареждаш догоре? Преди нормално ли гореше и т.н.
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв E60 530d
- Мечтае да кара: M5
Ами честно казано съм я зареждал до горе общо 3 пъти и винаги съм занулявал дневния километраж , и сега последния път ми направи огромно впечатление.Иначе колата я имам от 3,5 год. и много си я подържам .Тази седмица ще я закарам на диагностика и ако не покаже проблем ще махна катализатора , само ще ме е много яд ,ако не е бил за махане .Мисля да сложа резонаторно гърне ,за да не стане по-щумна
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
xxx500 написа:Ами честно казано съм я зареждал до горе общо 3 пъти и винаги съм занулявал дневния километраж , и сега последния път ми направи огромно впечатление.Иначе колата я имам от 3,5 год. и много си я подържам .Тази седмица ще я закарам на диагностика и ако не покаже проблем ще махна катализатора , само ще ме е много яд ,ако не е бил за махане .Мисля да сложа резонаторно гърне ,за да не стане по-щумна
Моя катализатор бях решил да го махам,свалиха ми го,отвориха го казаха,че е добре и ми го сложиха обратно...така,че не изключвай и този вариант

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2