полиране на фар на е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
полиране на фар на е39
Колеги, доста са ми са се замъглили фаровете на е39-ката. Може ли да препоръчате някой добър пастировач или бояджия, който да ги полира в София? Фаровете са фейслифт на Хела.
Последна промяна Николай Диянов на 29 Май 2011, 12:46, променена общо 1 път
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: полиране на фар на е39
Доколкото знам от хора, полиращи фарове, тази процедура се прави само 1 път! Обикновенно когато е пред продажба 

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
Не съм много съгласен с теб колега. Доста познати са я правили тази процедура и ефекта е осезаем. Въпросът е пастировачът да си разбира от работата, а не да опатка нещата набързо.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз я правих сам тази процедура преди 2 години, имаше голям ефект защото фаровете бяха на малки кратерчета от камъчета
Но ефекта не беше дълготраен. Все пак го правих ръчно. Тази година я правих при професионалист. Първо така добре заглади фара с машината с шкурка и после водна шкурка че стана като огледало. Много гладък. След това полиране с няколко пасти- поне 5-6 пъти и стъклата станаха като нови. Ще видим колко ще е дълготраен ефекта но при положение че е направено както трябва очаквам да са дълго време така

Но ефекта не беше дълготраен. Все пак го правих ръчно. Тази година я правих при професионалист. Първо така добре заглади фара с машината с шкурка и после водна шкурка че стана като огледало. Много гладък. След това полиране с няколко пасти- поне 5-6 пъти и стъклата станаха като нови. Ще видим колко ще е дълготраен ефекта но при положение че е направено както трябва очаквам да са дълго време така

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Ivo_Borisov написа:Аз я правих сам тази процедура преди 2 години, имаше голям ефект защото фаровете бяха на малки кратерчета от камъчета![]()
ако е направено както трябва дълго ще си ги караш ,пращам ти снимка на лично да видиш разликата при едни унищожени фарове
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Правих си ги с водна шкурка(1000 и 2000) и пастите на 3М и вече доста време не са мръднали.Определено си заслужава .
- chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 628csi; Brabus Widestar GL
CONAN написа:Правих си ги с водна шкурка(1000 и 2000) и пастите на 3М и вече доста време не са мръднали.Определено си заслужава .

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
Вчера и аз отидох да ми ги полират. Станаха един път. Направо блеснаха. Прецедурата просто има осезаем ефект. 

Да кажа и аз как реших казуса ...
Изтърках ги с 400, после с 800, 1200, 1500 и 2000.
След като станаха идеално гладки ми ги пръснаха с лак, някакъв по-твърд и т.н., с който се пръскали принципно предна броня и капак, за да издържат на камъчетата.
В момента са като нови
Според мен само с шкурка и после паста рано или късно ще матират отново, защото в оригиналния си вид пластмасата има лаково покритие, което пада при търкането.
За съжаление трябва да мине година и повече, за дам обективно мнение от процедурата.
Изтърках ги с 400, после с 800, 1200, 1500 и 2000.
След като станаха идеално гладки ми ги пръснаха с лак, някакъв по-твърд и т.н., с който се пръскали принципно предна броня и капак, за да издържат на камъчетата.
В момента са като нови

Според мен само с шкурка и после паста рано или късно ще матират отново, защото в оригиналния си вид пластмасата има лаково покритие, което пада при търкането.
За съжаление трябва да мине година и повече, за дам обективно мнение от процедурата.
11 мнения
• Страница 1 от 1