Е39 въпроси за счупена пружина и моторче празен ход.....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Е39 въпроси за счупена пружина и моторче празен ход.....
1. Счупена е предна лява пружина, може ли само тя да се смени или е комплект с амортесьора ?
2. Двигателят прекъсва на празен ход, съмнението е в моторче за празен ход, къде точно се намира ?
Колата не е при мен, а в Англия и ми е необходим съвет за да го предам дистанционно.....
2. Двигателят прекъсва на празен ход, съмнението е в моторче за празен ход, къде точно се намира ?
Колата не е при мен, а в Англия и ми е необходим съвет за да го предам дистанционно.....
Re: Е39 въпроси за счупена пружина и моторче празен ход.....
1. Пружината и амортисьора могат да се сменят отделно. Силно ти препоръчвам обаче да смениш двете пружини (лява и дясна)
2. Моторчето за празен ход е под смукателния колектор. Много на тресене място е но с малко повече мерак и "мамата" може да се смени и без да се сваля колектора
2. Моторчето за празен ход е под смукателния колектор. Много на тресене място е но с малко повече мерак и "мамата" може да се смени и без да се сваля колектора
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
А кой каза че прекъсването на празния ход е от моторчето ? Ако е карал Воксхол, това не е същото 

Вижте пак казвам колата е в Англия BMW E39 5 Series 1998 г. синът ми е там, но както той така и аз не разбираме от двигатели. Чел съм че прекъсването може да се дължи на това моторче за празен ход, възможно било също от някакъв клапан за картерни газове, той къде се намира ?
По реда на вероятностите да търсим какво да почистим, тъй като не винаги го прави този номер........
По реда на вероятностите да търсим какво да почистим, тъй като не винаги го прави този номер........
И клапана за картерните газове е под смукателния колектор - No 2 от схемата

А No 17 от долната схема е моторчето за празен ход

А No 17 от долната схема е моторчето за празен ход

Моля, посочете на снимката какви са датчиците около дросела от които излизат кабели, ако моторчето за празен ход не се вижда посочете къде да го търсим......
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
7 мнения
• Страница 1 от 1