Казанчето на хидравликата се пълни!?!?!?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Казанчето на хидравликата се пълни!?!?!?!?
Здравейте колеги от година и полувина имам е39 тдс и на 5000 км все си доливам 50 грама хидравлика и всичко си беше ок. Погледнаха ми пред година цялата хидравлика на волана иказаха че рейката леко сълзи и скоро ще се прави, дотук добре. Почна да затяга волана викам си времето на рейката е дошло ще я сменям, но днес реших да видя как е хидравличната течност на запален двигател след като съм покарал известно време колата (значи на топъл двигател) и виждам че течността едвам мърда и вместо да е червена, тя беше кафява и казанчето се е напълнило почти догоре само?! Явно че помпата е заминала, ама защо пък да се пъли казнчето? Ако някой има подобна случка или идея какво става, нека да каже. Благодаря предварително! Поздрави!
П.П Сменял съм миналото лято хидравличната течност с Dextron III и такова си доливам (хубаво не евтино)
П.П Сменял съм миналото лято хидравличната течност с Dextron III и такова си доливам (хубаво не евтино)
BMW Sheer Driving Pleasure
- Vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: карам бавно 'щот ме кефи
- Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4
Re: Казанчето на хидравликата се пълни!?!?!?!?
Здрасти колега.
А какво ще кажеш за следния вариант: филтърът в казанчето се е задръстил и помпата непрекъснато и без проблем връща маслото в казанчето, но заради филтъра пък много трудно (бавно) то изтича към помпата.
Виж и тези теми:
Детски болести при Е39 ... (и за каращите дизел)!!! - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=25522
и по-конкретно тази:
Смяна на хидравличното масло? - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=90019
Поздрави и безсмъртие!
А какво ще кажеш за следния вариант: филтърът в казанчето се е задръстил и помпата непрекъснато и без проблем връща маслото в казанчето, но заради филтъра пък много трудно (бавно) то изтича към помпата.
Виж и тези теми:
Детски болести при Е39 ... (и за каращите дизел)!!! - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=25522
и по-конкретно тази:
Смяна на хидравличното масло? - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=90019
Поздрави и безсмъртие!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Vik написа:Здрасти колега.
Виж и тези теми:
и по-конкретно тази:
Поздрави и безсмъртие!
тоя филтър дето говориш за него виждал ли си го или само си чувал за него колега ..... относно колегата със затягащия волан виж си ремъка дали е добре оптегнат и дали не приплъзва като въртиш волана ако всичко е ок отиваш на хидравлична помпа
Барай шишарката Минкеее ....
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Аз съм виждал. Смени си казанчето, промий системата с ново хидравлично масло и виж дали няма да изчезнат проблемите.
Ако не изчезнат карай нататък с помпа и рейка. Теоретично може и ремъка да не държи но ще свири здраво.
Ако не изчезнат карай нататък с помпа и рейка. Теоретично може и ремъка да не държи но ще свири здраво.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
И аз не съм ги виждал тези филтри в казанчето - две съм разглобил и има една бяла пластмасова шапка с болт, която служи да отвежда входящото масло под налягане настрани. По-скоро ми се струва, че има възможност по маркучите или помпата да има нещо запушено.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Аз моето го промих само с бензин преди две години и нямам проблеми,иначе имаше доста боклуци нещо като стружки много финни
- anzak
- старши ентусиаст
-
еи сега специално разглобих едно казанче има нещо подобно на филтър под голямата пластмаса която се вижда на дъното но този така наречен филтър филтрита течноста която идва от рейката димек входа((където има налягане) на казанчето а изхода от който изтича течност към помпата си е напълно свободен няма никакъв филтър на него така че няма какво да пречи на течноста да изтича свободно към помпата
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
anzak написа:еи сега специално разглобих едно казанче има нещо подобно на филтър под голямата пластмаса която се вижда на дъното но този така наречен филтър филтрита течноста която идва от рейката димек входа((където има налягане) на казанчето а изхода от който изтича течност към помпата си е напълно свободен няма никакъв филтър на него така че няма какво да пречи на течноста да изтича свободно към помпата
Мое да е влезнал некои Папатак бре,

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- anzak
- старши ентусиаст
-
Добре, но сега забелязвам, че на студен двигател волана се върти много лесно, но след 10 мин ако спра и паркирам, паркирането ми е б**ти зора! Нищо не свири отпред, нито ремък, ни дявол. Мерси все пак за досегашните отзиви, ще видя дали има някакъв филтър и ще прочистя пак системата.
BMW Sheer Driving Pleasure
- anzak
- старши ентусиаст
-
trapo написа:Добре, но сега забелязвам, че на студен двигател волана се върти много лесно, но след 10 мин ако спра и паркирам, паркирането ми е б**ти зора! Нищо не свири отпред, нито ремък, ни дявол. Мерси все пак за досегашните отзиви, ще видя дали има някакъв филтър и ще прочистя пак системата.
виж си демпферната шайба също
- georgieva
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11
Според мен най първия ти проблем е че се прецаква с това кафявото масло дето е станало, особенно ако прилича на боза... смятай че се е смесило с вода, макар че съм виждала АТФ масло с вода и беше станало по скоро на кисело мляко, а като боза става по принцип двигателното масло като се запознае с малко вода и излезнат на среща из "двигателово" 
хващаш се, точиш колкото можеш (понеже щом е запушено някъде нама да е лесно) вземаш някои приятел да прави снимки от всякакв ъгъл (за да не се чудиш после като сглобяваш кое как беше), и почваш да разглобяваш... все ще стигнеш до проблема, после преди да почнеш да сглобяваш почистваш всишко разглобено с короселин (не с бензин.. щото е по слаб разтворител за маслото и мизерията) маркучи, казанчето, чаркалаци - всичко. Това което е останало по колата неразглобено .. по добре не ползваи препарати за да не остане короселин вътре че не е добре, филтара го слагаш в една купичка пълна с короселин и го чистиш трябва ти и компресор обаче иначе забрави (илл купуваш нов)
ПС аз не виждам какво толкова се чудиш, шом на лице имаш такъв симптом - маслото ти да стане на нещо друго, колкото и да ти се иска, това масло никога няма да си промени цвета от самосебеси, а с промиване с друго масло... ще ти отидат много пари, до като почно да става прозрачно пак... а и филтара няма да се почисти сам по този начин
не забравяй да постилаш наилони или нещо, на почистените части преди да почнеш да ги сглобяваш, и да ги пипаш само с поочистени ръце, щото такива системи никак не обичат да е влезнала някоя песачинка вътре...

хващаш се, точиш колкото можеш (понеже щом е запушено някъде нама да е лесно) вземаш някои приятел да прави снимки от всякакв ъгъл (за да не се чудиш после като сглобяваш кое как беше), и почваш да разглобяваш... все ще стигнеш до проблема, после преди да почнеш да сглобяваш почистваш всишко разглобено с короселин (не с бензин.. щото е по слаб разтворител за маслото и мизерията) маркучи, казанчето, чаркалаци - всичко. Това което е останало по колата неразглобено .. по добре не ползваи препарати за да не остане короселин вътре че не е добре, филтара го слагаш в една купичка пълна с короселин и го чистиш трябва ти и компресор обаче иначе забрави (илл купуваш нов)

ПС аз не виждам какво толкова се чудиш, шом на лице имаш такъв симптом - маслото ти да стане на нещо друго, колкото и да ти се иска, това масло никога няма да си промени цвета от самосебеси, а с промиване с друго масло... ще ти отидат много пари, до като почно да става прозрачно пак... а и филтара няма да се почисти сам по този начин
не забравяй да постилаш наилони или нещо, на почистените части преди да почнеш да ги сглобяваш, и да ги пипаш само с поочистени ръце, щото такива системи никак не обичат да е влезнала някоя песачинка вътре...
Последна промяна georgieva на 30 Май 2011, 19:58, променена общо 1 път
- anzak
- старши ентусиаст
-
georgieva написа:anzak написа:еи сега специално разглобих едно казанче има нещо подобно на филтър под голямата пластмаса която се вижда на дъното но този така наречен филтър филтрита течноста която идва от рейката димек входа((където има налягане) на казанчето а изхода от който изтича течност към помпата си е напълно свободен няма никакъв филтър на него така че няма какво да пречи на течноста да изтича свободно към помпата
е то за да отиде към помпата ново малсо, нали тря да излезе от там това масло което вече е там... кво значение има къде е запушена системата... Ако примерно от казанчето до там където е запушено има 1л (примерно) как ще влезе още 1 литър ако първия литър още е там и не може да излезе... не че стана много ясно както си се изразил
![]()
Според мен най първия ти проблем е че се прецаква с това кафявото масло дето е станало, особенно ако прилича на боза... смятай че се е смесило с вода, макар че съм виждала АТФ масло с вода и беше станало по скоро на кисело мляко, а като боза става по принцип двигателното масло като се запознае с малко вода и излезнат на среща из "двигателово"
колежке не че нещо ама малко неориентирана ми се виждаш ... ако е удобно мисли малко преди да ме апострофираш
- georgieva
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11
anzak написа:колежке не че нещо ама малко неориентирана ми се виждаш ... ако е удобно мисли малко преди да ме апострофираш
спокс, добавих те към врагове.... просто няма да ти виждам постовете, и всичко ще е точно
- anzak
- старши ентусиаст
-
georgieva написа:anzak написа:колежке не че нещо ама малко неориентирана ми се виждаш ... ако е удобно мисли малко преди да ме апострофираш
спокс, добавих те към врагове.... просто няма да ти виждам постовете, и всичко ще е точно
браво голема си .... у-у-уникална направо

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2