Проблем с борда на 39-ката и 20 пинивата букса
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- stven_break
- Потребител
-
Проблем с борда на 39-ката и 20 пинивата букса
Проблемите са ми саответните, борд компиутара ми показва някаккви данни запаметени от нз кога, вуншната температура ми показва -40 градуса, това е понеже нямам датчик на външната температура, но наскоро сложих , но нямаше промяна.Ходих на диагностика, но на 20 пиновата букса , на пина от които диагностиката взима захранване няма напрежение , проверих всички бушони, но всичките са здрави нз какво да правя.Ако някой има идеи моля да сподели
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Проблем с борда на 39-ката и 20 пинивата букса
Е*ахти неграмотно обяснение
Проблемите са ти сАответните???

Проблемите са ти сАответните???

- stven_break
- Потребител
-
Колега за пръв път се сблъсквам с подобен проблем, съжалявам ако не съм се изразил добре, с две думи борд компютара не работи, запаметил си е някакви данни, като например ( последен пробег 380 км, оставащо гориво за 38 км и т.н), закарах колата на диагностика, но самия уред на диагностиката взима захранване от колата от единия пин на 20 пиновата букса отпред, а именно на този пин няма захранване, проблемите може да не са свързани, но незнам затова моля по-компетентните колеги да кажат каде мога да открия проблема, понеже на ел техниците не им се занимава. Отново се извинявам за неточното обяснение и благодара предварително на хората които ще помогнат.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Сядайте на масата тогава с тези ел.техници.Не ,че не и се разправя ами неразбират нищо и незнам какво правиш при тях още?stven_break написа:Колега за пръв път се сблъсквам с подобен проблем, съжалявам ако не съм се изразил добре, с две думи борд компютара не работи, запаметил си е някакви данни, като например ( последен пробег 380 км, оставащо гориво за 38 км и т.н), закарах колата на диагностика, но самия уред на диагностиката взима захранване от колата от единия пин на 20 пиновата букса отпред, а именно на този пин няма захранване, проблемите може да не са свързани, но незнам затова моля по-компетентните колеги да кажат каде мога да открия проблема, понеже на ел техниците не им се занимава. Отново се извинявам за неточното обяснение и благодара предварително на хората които ще помогнат.
- stven_break
- Потребител
-
Оценявам желанието на колегите да пишат в темите, но се нуждая от идея къде може да се крие проблема, а не от напътствия как да говоря с хората. Надявам се ако някой който се е сблъсквал с подобен проблем да сподели начина по който го е отстранил. Ако някой може да ми даде ел схема на инсталацията на 20 пиновата букса ще бъда мн благодарен.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Голям борд -> Черна 18 пина, Бяла 18 пина, Синя 26 пина
Малък борд -> Черна 26 пина, Бяла 26 пина.
Ти с какъв борд си, че извади 20 пина букса??????????????? Да не говорим, че плюсовете към един километраж са пет на брой!
Това за температурата е вече обсъждано хиляди пъти във форума, ползвай търсачката.
Малък борд -> Черна 26 пина, Бяла 26 пина.
Ти с какъв борд си, че извади 20 пина букса??????????????? Да не говорим, че плюсовете към един километраж са пет на брой!
Това за температурата е вече обсъждано хиляди пъти във форума, ползвай търсачката.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Маи става реч за диагностичната букса.Извади си колега К и Л линиите директно от ДМЕ/ДДЕ .А захранването от колата
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Пресиян Василев написа:Маи става реч за диагностичната букса....
Е то така е написан първия пост, че и аз не разбрах за какво става дума

Според мен по-скоро проблема е в диагностиката на майстора, а не в буксата, но пък ако чак толкова няма "+" от диагностичната букса, пуснете един на 14-ти пин и готово.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stven_break
- Потребител
-
Благодаря на колегатаа mad_presley , именно за тази букса говорех, обмислях и този вариант да подам ток на този 14-ти пин но не бях сигурен , дали няма да "върне" някаде и да изгоря компютъра, аз съм с малкия борд забравих да спомена. Утре ще ида до "майсторите" и ще пробваме и ще видим какво ще се получи. А как мислите, дали има общо това, че на 14-ти пин няма ток и това че борда не работи ?
- stven_break
- Потребител
-
Оказа се ,че няма проблем с борд, данните които показва са едни и същи защото нивомера за бензина ми е бил заседнал, сега нещата са наред
10 мнения
• Страница 1 от 1