Питане М54Б30 виско-ел.перка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Питане М54Б30 виско-ел.перка
Симптомите ти са за виско. Но все пак виж радиатора как е, чистил ли си го? Виж също дали имаш достатъчно антифриз, на мен преди 10 дена ми се включи перката на климата заради недостатъчно количество антифриз и това при външна темп. около 10 градуса.

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
динго написа::banghead: И така не става стигам до- test n 19,натискам левия бутон -появява се lock on (сбора от цифрите е 21)стигам до съответната цифра натискам десния бутон и се появява test n 20
Щом си с голям борд,не трябва да отиваш на меню 19 и да пишеш сбора
Когато ти изпише LOCKED ON,с левия бутон татисни толкова пъти колкото ти е сбора и като приключиш натисни десния.LOCKED OFF и си готов
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
За да не спамя и отварям нова тема, ще използвам тази на колегата. Колата е от подписа ми.
Вчера ми смениха виското/беше заминало/ с работещо втора употреба оригинално/убедих се, че работи/.Казаха ми, че е предназначено за автомобили от по-топлите страни /предполагам Италия/, което означавало, че ще зацепва по-рано?!?
Та въпроса ми е, има ли такива виско съединители,предполагам силикона да се втечнява по-рано/или ме будалкат/ и ако да - това добре или зле е?
Благодаря предварително!
Вчера ми смениха виското/беше заминало/ с работещо втора употреба оригинално/убедих се, че работи/.Казаха ми, че е предназначено за автомобили от по-топлите страни /предполагам Италия/, което означавало, че ще зацепва по-рано?!?
Та въпроса ми е, има ли такива виско съединители,предполагам силикона да се втечнява по-рано/или ме будалкат/ и ако да - това добре или зле е?
Благодаря предварително!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Не си уточнил годината на производство, това са двата каталожни номера на вискосъединителите, които са взаимозаменяеми...
http://bmwfans.info/parts/catalog/11521740962/
Провери си номера, този го дават за по-горещите климати, но и за всички с двойния ванос.
http://bmwfans.info/parts/catalog/11527505302/
Провери си номера, този го дават за по-горещите климати, но и за всички с двойния ванос.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
blacksapphire написа:Не си уточнил годината на производство, това са двата каталожни номера на вискосъединителите, които са взаимозаменяеми...
Извинявам се, годината е 12.1999, двоен ванос. Къде мога да видя сер.номер на самото виско, или трябва да се свали?
Благодаря за бързия отговор!

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Ти значи фабрично си си с това виско, което за единичния ванос е слагано само за страните с тропичен климат. Та малко прилича на търговски трик.
Оригиналното виско е BEHR и някъде по него трябва да си го има и номерчето.

Оригиналното виско е BEHR и някъде по него трябва да си го има и номерчето.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
На предната страна на виското има метална (биметална) пластина. На нея е марката, каталожния и серийния номер на виското.
- динго
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530iA 2001
- Мечтае да кара: M5,X6
Да ми е мирна главата ,днес поръчах ново виско ,като го сменя ще докладвам да ли има разлика. Та ка и не можах да отключа скритите менюта
.Благодаря за съдействието все пак 

- динго
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530iA 2001
- Мечтае да кара: M5,X6

- mishoval
- младши ентусиаст
-
mishoval написа:За да не спамя и отварям нова тема, ще използвам тази на колегата. Колата е от подписа ми.
Благодаря предварително!
Малко да ъпна темичката!

Днес едни BMW фенове ми помагаха да си обезвъздуша охладителната система/профилактично/. Та като разбраха, че виското ми е за по-топъл климат, започнаха: "Ти зимата....не може да ти загрее колата до оптимална Т....ще ти вдигне разхода много.....ще товари много водната помпа....Сменяй това виско!"
Е, какво да правя? Лятото с това виско, зимата с друго?

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Карай си колата и не се занимавай с глупости.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
spacepl написа:Карай си колата и не се занимавай с глупости.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Най сигурния начин за проверка е на ръка въртим перката при студен двигател -тръбва да превърта свободно. При загрял двигател стрелката на 12 часа гасим двигателя и пак проверяваме-превърта ли перката за смяна е . По спомен смяната на вискомуфата е на 60000 км задължителна!!!Всички отклонения на стрелката от 12 часа при загрят двигател дори и за малко са признак за неизправност по охладителната система. Както колегите вече споменаха замърсяване на радиатора проблеми с виското въздух в системата проблем с термостата ....Много често при проблем с виското през зимата всичко изглежда нормално и колата не загрява а лятото си проличава веднага.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- mishoval
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Най сигурния начин за проверка е на ръка въртим перката при студен двигател -тръбва да превърта свободно. При загрял двигател стрелката на 12 часа гасим двигателя и пак проверяваме-превърта ли перката за смяна е . По спомен смяната на вискомуфата е на 60000 км задължителна!!!Всички отклонения на стрелката от 12 часа при загрят двигател дори и за малко са признак за неизправност по охладителната система. Както колегите вече споменаха замърсяване на радиатора проблеми с виското въздух в системата проблем с термостата ....Много често при проблем с виското през зимата всичко изглежда нормално и колата не загрява а лятото си проличава веднага.
Колега, това ясно! Въпроса ми беше има ли отношение вида на виското/за по-топъл или по-хладен климат/ за нормалното загряване на двигателя през зимата и охлаждане през лятото.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Няма колега. Отношение за тая работа има по-скоро термостата.