Проблем с пружини

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с пружини

Мнение от caningam » 25 Май 2011, 16:53

Здравейте колеги, карам е 39 седан он ми се струва доста по ниско от повечето които съм виждал.
При смяната на амортесеорите видях че прожините са рязани. Искам да попитам това предразполага ли към по бързото скапване на амортесеора и дали води до други проблеми (освен твърдото возене).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Re: проблем прожини

Мнение от pazo02 » 25 Май 2011, 17:25

Ако пружините са рязани, колата няма да вози по твърдо, тъй като твърдостта на пружината не се променя след рязането. По-вероятно са сложени спортни пружини, които винаги са по-твърди и по-къси. Ако пружините са много къси(над -40мм) и е със стандартните амортесьори - да. ще се скапят по-бързо. Иначе не.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caningam » 25 Май 2011, 19:05

pazo02 написа:Ако пружините са рязани, колата няма да вози по твърдо, тъй като твърдостта на пружината не се променя след рязането. По-вероятно са сложени спортни пружини, които винаги са по-твърди и по-къси. Ако пружините са много къси(над -40мм) и е със стандартните амортесьори - да. ще се скапят по-бързо. Иначе не.

Ами мисля че неса спортни ами са рязани защото си личи на къде е срязано. Ами тогава каква е разликата като са рязани ако не вози различно? :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Мнение от E39 Rider » 25 Май 2011, 22:28

caningam написа:
pazo02 написа:Ако пружините са рязани, колата няма да вози по твърдо, тъй като твърдостта на пружината не се променя след рязането. По-вероятно са сложени спортни пружини, които винаги са по-твърди и по-къси. Ако пружините са много къси(над -40мм) и е със стандартните амортесьори - да. ще се скапят по-бързо. Иначе не.

Ами мисля че неса спортни ами са рязани защото си личи на къде е срязано. Ами тогава каква е разликата като са рязани ако не вози различно? :)

наи вероятно разликата е че ти е по ниска колата колега. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 d
Мечтае да кара: BMW X6
Детайли за колата: BMW 525 d combi , tuning line

Мнение от kiril4o » 25 Май 2011, 23:30

по добре колега си сложи едни оригинални пружини ако са ти срязани найстина и без това Е39 си фабрично по ниска и спортна кола . :D
прави каквото трябва а да става каквото ще !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caningam » 26 Май 2011, 0:05

E39 Rider написа:
caningam написа:

наи вероятно разликата е че ти е по ниска колата колега. :yes:

Имам в предвид че съм се качвал в други е 39- ки и возят доста по меко докато моята при наи малката неравност имаш чувството че си в танк.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 26 Май 2011, 10:23

kiril4o написа:по добре колега си сложи едни оригинални пружини ако са ти срязани найстина и без това Е39 си фабрично по ниска и спортна кола . :D

с М окачване може да е ниска и да ти изглежда спортна :< ама иначе си е направо Волга
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 26 Май 2011, 10:52

А колега защо не направи снимка на пружината та да може да ти помогнат по добре колегите.
Според мен ако е рязана това наистина ще доведе до по-бързо скапване на амортисьора. Все пак като не е по-твърда пружината и амортисьора е на половината път и лесно ще може да стигне до края и ще удря по често в дъното.

Дай една снимка на колата да видим как стои, а пък може да се окаже че си със сменяно окачване а не с рязани пружини.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caningam » 26 Май 2011, 10:59

Колеги за момента имам само тази снимка но намен ми се струва ниска. Гумите са 205х55х16'' и влизат в калника :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 26 Май 2011, 11:31

Колега caningam, моля те оправи си поне заглавието на темата, че колкото пъти влезна във форума, толкова пъти ми става..........."тъжно". Нека поне заглавията - фасадата, да са читави, пък вътре, че е мазало, то е ясно :( . А ако ми се чудиш на акъла кое ме натъжава, това е думичката "прожини", която би трябвало да е пружини ;).

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с пружини

Мнение от caningam » 26 Май 2011, 13:07

Благодаря ти колега, много беше полезен.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 26 Май 2011, 13:14

Моля, винаги можеш да разчиташ на мен ;). Иначе колегите по-горе са се изказали по същество.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Мнение от E39 Rider » 26 Май 2011, 13:28

kiril4o написа:по добре колега си сложи едни оригинални пружини ако са ти срязани найстина и без това Е39 си фабрично по ниска и спортна кола . :D

е това е наи доброто рещени е да не ти вози като танк :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caningam » 26 Май 2011, 22:56

И аз мисля че с едни оригиналвни втора ръка ще е най-добре. Сега ще поразпитам из форума :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнение от plam81 » 27 Май 2011, 0:23

caningam написа:И аз мисля че с едни оригиналвни втора ръка ще е най-добре. Сега ще поразпитам из форума :)

Другото което можеш да направиш е да си сложиш гуми съответстващи на оригиналния размер .
А не както в твоя случай.
Гумите ти при 16" трябва да са 225/55 и ще получиш още височина.
Според мен пробвай първо това.
Успех.
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

Следваща

Назад към E39