Виене от към генератора май....?!?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Виене от към генератора май....?!?!
Здравейте колеги
,колата ми е 523i 98г.,проблема е следния:
Има едно постоянно виене което неможем да го разберем с майсторите от къде е,ето направих и видео да чуете,но за целта трябва да си увеличите добре слушалките или тонколоните(ако сте с такива) и да се вслушате добре във виенето което се чува в купето след като паднат оборотите- http://www.boozho.com/view.php?v=77d24c21
Независимо дали колата е студена или топла,зима или лято постоянно си виеидва май някъде от генератора някъде
праснах бая пари и проблема неизчезва сменихме:масла,филтри,свещи,хидравлична помпа,антифриз,хидравлично масло,накладки,дискове,спирачна течност,тампони на двигателя,тампони на скоростната кутия,маслото на скоростната кутия,генерация от 528i сложих в перфектно състояние с катализаторите,правихме стенд включвахме и компютър изчистихме всички грешки днеска сменихме и ролките,ремъците и водната помпа проверихме и останалите задвижващи се части от ремъците в какво състояние са...работят си хубаво,и това нещо неспира да си вие
моля ви колеги кажете ми къде е скапания проблем да го оправя и един път за винаги тая кола да утихне като бензинова Е39-ка!
Значи колата е в прекрасно състояние единствените и проблеми са рейката е протекла от двете страни и едната джанта (задна лява) ми е леко крива утре в 09:00 часа съм в сервиза да я изправяме!
Писна ми вече да сменям части и това виене да не се оправя,моля давайте предложения!
Волана ми е леко тежък в сравнение с други Е39-ки,и при най-лекото му завъртане на място виенето се усилва (на видеото се чува),ако това може да бъде жокер и това виене възможно ли е да е от протеклата рейка или лагер на генератора?

Има едно постоянно виене което неможем да го разберем с майсторите от къде е,ето направих и видео да чуете,но за целта трябва да си увеличите добре слушалките или тонколоните(ако сте с такива) и да се вслушате добре във виенето което се чува в купето след като паднат оборотите- http://www.boozho.com/view.php?v=77d24c21
Независимо дали колата е студена или топла,зима или лято постоянно си виеидва май някъде от генератора някъде

Значи колата е в прекрасно състояние единствените и проблеми са рейката е протекла от двете страни и едната джанта (задна лява) ми е леко крива утре в 09:00 часа съм в сервиза да я изправяме!
Писна ми вече да сменям части и това виене да не се оправя,моля давайте предложения!
Волана ми е леко тежък в сравнение с други Е39-ки,и при най-лекото му завъртане на място виенето се усилва (на видеото се чува),ако това може да бъде жокер и това виене възможно ли е да е от протеклата рейка или лагер на генератора?

- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: Виене от към генератора май....?!?!
според мен това виене е от хидравличната помпа 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Можеш да пробваш със смяна на хидравлично масло ако не си го сменял, много е вероятно виенето да е от хидравличната система. 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Много вероятно е и да е от задния лагер на генератора. Там се пълни с боклуци от тръбата за охлаждане на генератора и те държат мокро и влажно баш на лагера.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
99.9% е от хидравличната система. На моята е36 имам пукнат маркуч на хидравликата и като падне течността с 1 пръст и почва така да вие - особено при навиване на волан.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- siskoto123
- Потребител
-
- Кара: LSD-то да се заключва e36coupe 328i
- Мечтае да кара: м3
- Детайли за колата: Blue&White
спор няма хидравличната помпа аз смених всичко което се върти отпред без помпата и гадния звук остана
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
ivoo написа:Човека пише че и нея сменил , ама сигурно с 2-ра употреба

Иначе по темата, какво хидравлино масло сложихте след смяната? Би трябвало да е Декстрон 3 за да нямаш ядове

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Дават го Декстрон 2 задължително. Такова ми наляха в Дару и като ги питах дали няма да е по-добре Декстрон 3 изрично казаха, че не става.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Николай Диянов написа:Дават го Декстрон 2 задължително. Такова ми наляха в Дару и като ги питах дали няма да е по-добре Декстрон 3 изрично казаха, че не става.
Не става ама друг път

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
2-ката се чудят явно какво да го правят.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Николай Диянов написа:Дават го Декстрон 2 задължително. Такова ми наляха в Дару и като ги питах дали няма да е по-добре Декстрон 3 изрично казаха, че не става.
Те в Дару и Камор разправят че на автоматичните кутии маслото не се сменяло никога и било 'лайфтайм'. И като не го сменяш на 60-70 хиляди километра, после им даваш 4-5 хилядарки за нова кутия и работа. Ако си с Х5 отиваш на 10-12 бона за кутия. Мамини убавци и хитреци са тия в нашите представителни сервизи на БМВ

spacepl написа:2-ката се чудят явно какво да го правят.
Бая им е останало в склада, щом се чудят къде да го пробутат

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Колеги смятам да направя следната процедура,но не сега а след 1-ви,че пак ще хвърчат пари по тая баварка
ще купя ново казанче за хидравличното масло с маркуча,ще откарам рейката за рециклаж и ще взема от това масло Декстрон 3 да ми го сменят,сега в момента незнам с какво съм
,но след като направя тая процедура ще пиша в темата какъв е резултата,дано тоя път уцелим слабото място на тая кола! 

- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
И при мен имаше подобен звук и си беше от хидравличната помпа, смених я нея и маслото (декстрон 2 ) и се оправи.
Били маркучите и казанчето омаслени ли са ? Какво е нивото на маслото в момента?
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3