Проблем с 530d автоматик.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Благодаря за съветите! Успяхме да се приберем и не ни остави на пътя. Колата е на един приятел, заедно я избирахме, но нямахме възможност да я пробваме на по висока скорост и за това не сме забелязали проблема. По пътя към Бг доста пъти минава в авариен режим, а на места се оправя и върви зверски. Ще се ходи на сервиз и дано да е дебитомера или нещо пак дребно че.....
Не стига че се притеснявахме дали ще се приберем, а на всичко отгоре на харватската граница ни върнаха обратно заради жълтите номера и се наложи да минаваме през Унгария и Румъния 3100км от Франкфурт до Варна

Не стига че се притеснявахме дали ще се приберем, а на всичко отгоре на харватската граница ни върнаха обратно заради жълтите номера и се наложи да минаваме през Унгария и Румъния 3100км от Франкфурт до Варна

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
mad_presley написа:Споко, в БГ за 1200лв ще си вземеш цяла кутия от 525d, мисля че са същите![]()
Не колега, кутията на 525д и на 530д са различни!
1. Най-малкото поради факта че са с различни въртяши моменти.
Казвам го защото съм го видял.
2. В зависимост от годината и мотора, може да са с кутии ZF или GM!
Успех!

Подебен проблем имам с автомат. кутия на Е39 530д/2003
Колеги, имам автомобила отскоро (Е39 530д Автомат 2003). При движение напред съм О.К. но още с включването на задна независимо дали автомобила се движи или не се чува ритмично хлопане с период около 0,5 сек.(два пъти в секунда) иначе засега поне колата си върви и назад. Не знам дали изобщо е сменяно маслото на ск. кутия. Колата е внос от Италия. На 155 000км. е!
Какво мислите?!?
Какво мислите?!?
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Re: Подебен проблем имам с автомат. кутия на Е39 530д/2003
KARDJILOV написа:Колеги, имам автомобила отскоро(Е39/530дАвтомат./2003). При движение напред съм О.К. но още с включването на задна независимо дали автомобила се движи или не се чува ритмично хлопане с период около 0,5 сек.(два пъти в секунда) иначе засега поне колата си върви и назад. не знам дали изобщо е сменяно маслото на ск.кутия. Колата е внос от Италия. на 155 000км. е!
Какво мислите?!?
първо проверяваш тампоните на кутията както и на двигателя - това хлопане е обикновено от тях.
Ако те са ок, сменяш маслото на кутията или не пипаш докато не се счупи !!
Подебен проблем имам с автомат. кутия на Е39 5
Благодаря за съвета! Изглежда логично така и ще направя! Притеснява ме това че шумът е при движение само на заден и въобще го няма при движение напред, независимо от предавката и ускорението!
Някакъв съвет за адрес на интелигентен
сервиз на автомат. кутии и двигателна диагностика във Варна?
Някакъв съвет за адрес на интелигентен

Re: Проблем с 530d автоматик.
Абе ко ви става бе хора карал съм доста автоматици и досега всички са предърпвали леко при смяна на скорости.Сигурен съм че това е нормално при модели от преди 10години.Преди около година ходих на тестдрайв на Рендж роувър,чисто нов разбира се и пак се усещаше това леко придърпване.Който казва че на неговата кола не се усеща съм сигурен че лъже!!!!Без да се убиждате естествено
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
Прочетох какво е описал колегата като проблем и много ми наподобява на моя проблем.
Когато взех моята 530d 193p.s. имах същия проблем с ускоряването както той е обяснил. Проблема беше разрешен, като се разбра, че и 6-те дюзи на редовака са повредени и при по-високи обороти нагнетяването на гориво от дюзите е само 50%, от което идваше и проблема с невървежа! След като смених дюзите колата стана като нова!!! Единствено не знам дали придърпването може да се появи от този проблем. Не ангажирам никой с мнението си, просто споделям опит по сходен проблем. Успех колега
П.п. Ако са Дюзите в БГ ще ти рециклират и 6-те за 650-700евро
Когато взех моята 530d 193p.s. имах същия проблем с ускоряването както той е обяснил. Проблема беше разрешен, като се разбра, че и 6-те дюзи на редовака са повредени и при по-високи обороти нагнетяването на гориво от дюзите е само 50%, от което идваше и проблема с невървежа! След като смених дюзите колата стана като нова!!! Единствено не знам дали придърпването може да се появи от този проблем. Не ангажирам никой с мнението си, просто споделям опит по сходен проблем. Успех колега

П.п. Ако са Дюзите в БГ ще ти рециклират и 6-те за 650-700евро

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
kawasuna написа:Абе ко ви става бе хора карал съм доста автоматици и досега всички са предърпвали леко при смяна на скорости.Сигурен съм че това е нормално при модели от преди 10години.Преди около година ходих на тестдрайв на Рендж роувър,чисто нов разбира се и пак се усещаше това леко придърпване.Който казва че на неговата кола не се усеща съм сигурен че лъже!!!!Без да се убиждате естествено
Колега, X6 на 3000Км и пак се осеща смяна на скоростите, не както на колата от профила ми, обаче пак се осеща. Подкрепям твойто мнение, а за проблема на колегата, надяавам се че ще му се размине по-леко...

SteveSR

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Някой от вас направи ли си труда да погледне от кога е темата ???
Понеже съм сигурен ,че никой не е погледнал...... От преди 3 години е
П.С. Измислете по-интересен начин да трупате мнения
Понеже съм сигурен ,че никой не е погледнал...... От преди 3 години е

П.С. Измислете по-интересен начин да трупате мнения

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2