Измиване на неотваряемите фарове на E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Измиване на неотваряемите фарове на E39
Колеги, фаровете ми са лего мъгливи!
Изтърках ги и ги полирах, положението е по-добре, но аз искам да са кристални и като нови, но за целта трябва да се измие стъклото и да се избършат рефлекторите, но това не знам как да стане, тъй като мойте са от тези, които не се разглабят. Някой да има някаква идея?
Мислех си да бъркам с нещо през отворите за крушките и да бърша и да събера финната прах с нещо, но стъклото малко тръдно ще го измия.
Попринцип сменях водачите и правих разрези от горната част на фара, но за да го мия не искам да го разрязвам целия, ами искам някакво решение, което не вкючва рязане и лепене на пластмаса.
Изтърках ги и ги полирах, положението е по-добре, но аз искам да са кристални и като нови, но за целта трябва да се измие стъклото и да се избършат рефлекторите, но това не знам как да стане, тъй като мойте са от тези, които не се разглабят. Някой да има някаква идея?
Мислех си да бъркам с нещо през отворите за крушките и да бърша и да събера финната прах с нещо, но стъклото малко тръдно ще го измия.
Попринцип сменях водачите и правих разрези от горната част на фара, но за да го мия не искам да го разрязвам целия, ами искам някакво решение, което не вкючва рязане и лепене на пластмаса.
Re: Измиване на неотваряемите фарове на E39
а фаровете са ти? От Бмв ли са,от Ауди ли са
-преди фейса
-преди фейса с ксенон
-фейслифт
-фейслифт с ксенон
Кое точно ти е потъмняло,направи една снимка да видим какво може да се измисли

-преди фейса
-преди фейса с ксенон
-фейслифт
-фейслифт с ксенон
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Не му е потъмняло, и при мен го има, фаровете (фейслифт с ксенон) имат отвътре на стъклото, много фин прах и седят леко матови заради този прах, от вън колкото и да ги полираш си иска чистене отвътре
значи,следваш указанията тук
viewtopic.php?t=164097
После почистваш и полираш отвътре и по обратния ред..........или направо си поръчваш нови неоригинални стъкла,има хора които вече направиха тази процедура и са много доволни,не съм чул някой да се е изказал отрицателно за тях

После почистваш и полираш отвътре и по обратния ред..........или направо си поръчваш нови неоригинални стъкла,има хора които вече направиха тази процедура и са много доволни,не съм чул някой да се е изказал отрицателно за тях
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
meha написа:значи,следваш указанията тукviewtopic.php?t=164097
Е той колегата е написал "Неотваряеми". Това са фаровете след 2002-ра, които и с горелка да ги нагряваш, стъклото не излиза. До колкото знам, колегата който предлагаше алуминиевите щангички за рагулиране на фаровете ги отваря, като реже пластмасата отзад и след това я запоява.
Няма шанс според мен да се почисти стъкло на такъв фар отвътре. Новите фарове вече са доволно евтини поне

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
meha написа:а фаровете са ти? От Бмв ли са,от Ауди ли са![]()
-преди фейса
-преди фейса с ксенон
-фейслифт
-фейслифт с ксенон
Като му видя снимката аватара на човека, кое не ти стана ясно

mad_presley написа:meha написа:значи,следваш указанията тукviewtopic.php?t=164097
Е той колегата е написал "Неотваряеми". Това са фаровете след 2002-ра, които и с горелка да ги нагряваш, стъклото не излиза. До колкото знам, колегата който предлагаше алуминиевите щангички за рагулиране на фаровете ги отваря, като реже пластмасата отзад и след това я запоява.
Няма шанс според мен да се почисти стъкло на такъв фар отвътре. Новите фарове вече са доволно евтини поне
Здравей, а какво имаш предвид под доволно евтини? 600 евро? Защото това е последната ми информация....
Благодаря!
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Аз моите ги срязах и после ги залепих с черен силикон и станаха бетон, ако иска колегата да пробва.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
върти ги през каско, аз така направих
, верно,че не ги платиха на сто процента, и аз си доплатих разликата, ама сега се радвам на нови фарове 

В заглавито пише за какви фарове говоря, а както каза Преслав неотварямите са след 2002г.
Аз както споменах съм ги рязал да сменя водачите, но не искам да ги разрязвам юнашката!
Чувах за вариант да се мият директно с вода + специален препарат така че като изсъхнат да не седят на капки. Някой да е срещал нещо подобно?
Не искам да си троша колата и да се разправям със застрахователи!
Аз както споменах съм ги рязал да сменя водачите, но не искам да ги разрязвам юнашката!
Чувах за вариант да се мият директно с вода + специален препарат така че като изсъхнат да не седят на капки. Някой да е срещал нещо подобно?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
iceblast написа:В заглавито пише за какви фарове говоря, а както каза Преслав неотварямите са след 2002г.
ами карай си колата така....... нема такъв филм да си налееш фаровете с вода и специален препарат, и след това да няма петна или скапани рефлектори.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
DaveMF написа:Здравей, а какво имаш предвид под доволно евтини? 600 евро? Защото това е последната ми информация....
Благодаря!
От порядъка на 780-800лв са вече. 600 евра са в Дару и останалите дилъри.
Продаваш си старите за 400-450лв и срещу ~400лв имаш чисто нови фарове.
Това за препаратите, дето не оставяли капки е куца работа. Тествал съм го вече с няколко качествени препарата, да почиствам силно запрашено стъкло на километража, но нищо не става

12 мнения
• Страница 1 от 1