Фаровете не могат да се изключат

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Фаровете не могат да се изключат

Мнение от adovet » 16 Май 2011, 23:06

Странна работа с фаровете стана. Колата е Е39 файслифт 2,5д. Вади се ключа от таблото и фаровете продължават да светят. Като е на контакт или запалена пък се включват дългите и няма гасене. Нещо пощуря цялата с-ма с фаровете. Карах я малко изгасих я и всичко се оправи. Изключих акумулатора за през ноща да видя на сутринта как ще е. Колата има и ауто режим. Всичко това беше привечер когато си се пускат автоматично. Дайте някакви идей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Re: Фаровете не могат да се изключат

Мнение от shneider » 17 Май 2011, 0:04

Колега потърси теми за LCM модул.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 17 Май 2011, 0:28

LCM модул :yes:
Поздрави!
Николай Кадийски

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 17 Май 2011, 15:10

Николай К написа:LCM модул :yes:

:yes: и по точно ядовете са от BTS426L1

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... ?p=5469204

Ако имаш проблем с намирането им - пиши Л.С
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 17 Май 2011, 16:54

Решен е проблема - смених модула и готово. Стария дали може да се оправи както е показано по схемите

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 17 Май 2011, 19:19

adovet написа:Решен е проблема - смених модула и готово. Стария дали може да се оправи както е показано по схемите

може естествено ама аз бих си вложил парите в LCM-III ,вече по-лесно се намират, повече екстри има,и май тия проблеми са избегнати
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 17 Май 2011, 20:13

cls6666 написа:
adovet написа:Решен е проблема - смених модула и готово. Стария дали може да се оправи както е показано по схемите

може естествено ама аз бих си вложил парите в LCM-III ,вече по-лесно се намират, повече екстри има,и май тия проблеми са избегнати

a по какво се различават двата модула. Този дето го сложих е мнай малко по различен от другия

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

Мнение от Nasic » 17 Май 2011, 22:05

Добре де да попитам, аз съм с LCM 2, и искам да сложа LCM 3, махам единия и слагам другия, това ли е цялта операция, тябва ли да направя някаква операция и по компа? (лелее колко дълго изречение :) ) .
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 17 Май 2011, 22:19

Nasic написа:Добре де да попитам, аз съм с LCM 2, и искам да сложа LCM 3, махам единия и слагам другия, това ли е цялта операция, тябва ли да направя някаква операция и по компа? (лелее колко дълго изречение :) ) .

Трябва да прекодираш колата за новия ЛЦМ , иначе няма да бачка както трябва.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 26 Май 2011, 7:54

Koлеги след като смених модула се оправиха фаровете ама сега не ми работи функцията за автоматичното пускане на фаровете и светна лампа, че от зад в дясно има изгоряла крушка. Проверих ги всичките и няма изгоряла. Трябва ли да се прекодира този модул за да се оправи? Също така мисля че сега се появи и точка след километрите на таблото.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 26 Май 2011, 8:40

adovet написа:Koлеги след като смених модула се оправиха фаровете ама сега не ми работи функцията за автоматичното пускане на фаровете и светна лампа, че от зад в дясно има изгоряла крушка. Проверих ги всичките и няма изгоряла. Трябва ли да се прекодира този модул за да се оправи? Също така мисля че сега се появи и точка след километрите на таблото.

Колега прекодирай модула, нагласи му километрите да са еднакви с таблото и ще се оправи. Почети всеки втори може да ти го направи във форума вече, даже има хора от твоя град, които ще ти го направят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 26 Май 2011, 10:57

Se7ven написа:
adovet написа:Koлеги след като смених модула се оправиха фаровете ама сега не ми работи функцията за автоматичното пускане на фаровете и светна лампа, че от зад в дясно има изгоряла крушка. Проверих ги всичките и няма изгоряла. Трябва ли да се прекодира този модул за да се оправи? Също така мисля че сега се появи и точка след километрите на таблото.

Колега прекодирай модула, нагласи му километрите да са еднакви с таблото и ще се оправи. Почети всеки втори може да ти го направи във форума вече, даже има хора от твоя град, които ще ти го направят.

Koйто може да го направи нека да пише. Колата е в Перник

Потребител
Аватар

Мнение от mitkofast » 27 Юли 2011, 18:38

Колега,реши ли проблема,при мен е подобен ,само че с дългите светлини,а именно една сутрин я заварих с включени дълги светлини,след даване на контакт изгаснаха и при запалване на колата пак светнаха(дълги,без да са пуснати фаровете,без да е бутнат лоста в положението за дълги) и след малка игра с лоста изгаснаха.След два месеца в движение отново започнаха да присветкват сами за кратък момент докато се прибирах от работа,оставих я пред блока,всичко нормално и при проверката след един час,дългите бяха светнали отново сами.Помощ!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 27 Юли 2011, 23:57

mitkofast написа:........ проверката след един час,дългите бяха светнали отново сами.Помощ!

Трудно ти е да четеш , или ти е трудно да го разбереш ?
Проблема ти е LCM модула , ама пак викаш `Помощ` Ако чакаш някой да дойде и да ти го направи , това вече е друг въпрос
Изображение

Назад към E39